kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Altan Tanrikulu @ SABAH
 

Kontra düşünceler

Erdal Şafak, Hıncal Uluç, Mehmet Barlas, Umur Talu, Mehmet Tezkan, Emre Aköz, Savaş Ay, Mansur Forutan, Ali Kırca, hatta ekonomi müdürümüz Yavuz Semerci... Hürriyet'in ve Milliyet'in ve diğer gazetelerin de önemli yazarlarını bu listeye ekleyebiliriz.. Hatta genel yayın müdürleri Ergun Babahan, Ertuğrul Özkök ve Mehmet Yılmaz'ı da... Türkiye'nin en önemli kalemlerinin ortak bir tutkusu var.. O da futbol yazmak.. Özellikle kendi tuttukları takımla ilgili yorum ve saptamalarda bulunmak.. Sadece tahmin ama bu yazılarına gelen tepki ve övgülerin diğer konulardakilerden çok yoğun olduğunu düşünüyorum..

Sakın yanlış anlaşılmasın.. Futbolu, futbol yazarları yazsın gibi bir düşüncem yok.. İsteyen istediğini yazar, kararı kamuoyu verir.. Ama bu kadar önemli gazetecinin futbolu yazmasından cesaret alarak, bugün spor yazarı kimliğimi bir kenara bırakıp başka bir kulvarda yazmak istedim.. Bir anlamda siyasi yazarların futbola karşı geliştirdikleri ataklara, kontratakla yanıt vereyim istedim.. Hepsinden özür dilerim..

***

"Konuşacaksan susmaktan daha önemli şeyler söyleyeceksin" demiş atalarımız.. Bir aydır Kıbrıs'la ilgili çok önemli gelişmeler oluyor.. Tabii Türk halkı Popstar'ın kimin olacağıyla ilgilendiği için, Armağan'ın tercihlerine, Annan Planı'ndan daha fazla önem veriyor..

Kıbrıs'ın kaderini tayin edecek Annan Planı'yla ilgili Sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın yorumlarını dinliyorum.. "Türkiye'nin en iyi şartlarla masadan kalkacağını söylüyorlar.." Ardından ana muhalefet lideri Sayın Baykal, "Bu planın kabulu Türkiye'nin yenilgiyi kabul etmesi anlamına gelir" diyor NTV Radyo'da.. Aynı radyo kanalında ertesi gün yapılan açık oturumda, "Annan Planı kabul edilirse Türkiye'nin kazancı Rum tarafından çok daha fazla olacacktır" yorumu ortaya çıkıyor..

Tartışmak herkesin hakkı.. Ama ülkenin geleceğini derinden etkileyecek bir konuda muhalefet lideriyle iktidar yüzde yüz ters düşüyor.. Biri haklıysa, diğeri haksız.. Tartışmalar sürüp gidiyor..

İktidar-muhalefet çatışmaları dünyanın her yerinde var.. Ama dünyanın hiçbir yerinde Türk halkı kadar olaylara duyarsız bir toplum yok.. Toplum böylesine başı toprağa gömülü yaşayınca, kader anlarında kişilerin kararlarına bırakıyorsunuz kendinizi.. Ama o kişilere muhalefet eden isimlerin inindırıcılıktan uzak kalması sizi daha da çaresiz kılıyor.. "Keşke" diyorsunuz, "Konuşacaklarına, sussalar.. Ya da konuştuklarında sonuç alsalar.."

***

Nerede yaşarsanız yaşayın, hangi ırktan, hangi dinden gelirseniz gelin.. Artık herşey ekonomik dengelerin üzerine kurulu.. Kimse kimseyle "Sen bana 100 yıl önce bunu yapmıştın" diye düşman değil.. Aksine yıllardır ikili ilişkilerin ilerlemesine engel olan sorunlar gideriliyor.. Yeni dostluklar kuruluyor..

Ama Türkiye'nin sorunu sadece bu değil.. Türk insanının kendisine sorması gereken bir soru var: Ekonomik açıdan büyük zorluklar yaşamak pahasına her açıdan bağımsız kalmak mı, yoksa refah içinde yaşayıp her şeyiyle bir süper gücün kanatları altında kalmak mı?

İşte bu açmaz içinde Türkiye.. Tablo bu.. Ve bu tablodan kurtulmak için Türk halkının çok ama çok çalışmasına ihtiyacımız var.. Çalışırsak, ama çok çalışırsak, ülkesini seven, ama gerçekten seven, düşünen ve düşündüğünü söylemekten korkmayan bir kuşak yetiştirirsek kurtuluruz çıkmaz sokaktan..

Yoksa, Beşiktaş'ın kırmızı kartları, Fenerbahçe'nin penaltıları, Bayhan'ın cinayetleri, Abidin'in saçlarıyla uğraşıp dururuz.. Ve birgün uyandığımızda görürüz ki ne sıfır atılacak paramız kalmış ne de umut beslediğimiz bir yarınımız..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Önce siz temiz oynayın   / 11-03-2004
 Pierre...   / 07-03-2004
 Seyirciyi kazanmak   / 01-03-2004
 Türkiye'nin gecesi   / 18-02-2004
 Çünkü sporu çok seviyoruz   / 03-02-2004
 Basit oyna yıldız ol   / 02-02-2004
 Kontra düşünceler   / 01-02-2004
 Kongren zamanı   / 25-01-2004
 Fener daha iyi   / 19-01-2004
 3 altın kural   / 09-01-2004
ALTAN TANRIKULU
Galatasaray Başkanı
Özhan Canaydın pazartesi gecesi...
HINCAL ULUÇ
Hepsi gayri ciddi!
Kongreye dört gün kala Galatasaray'da...
Erdoğan: Rehin alan doktoru rehin alırım
Erdoğan: Rehin alan doktoru rehin alırım
Ümraniye Devlet Hastanesi'ni açan Erdoğan, hastanelerde hastaların...
Baykal, Erdoğan'a ve basına yüklendi
Baykal, Erdoğan'a ve basına yüklendi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a...
Almanya'nın Jöntürkleri Newsweek'e kapak oldu
Almanya'nın Jöntürkleri Newsweek'e kapak oldu
Ünlü Amerikan dergisi 'Almanya'nın Jöntürkleri'ni kapağına taşıdı.
İtirafçılar canlı bombaları yakalattı
İtirafçılar canlı bombaları yakalattı
İstanbul'da Mason Locasına yapılan saldırıdan sonra üzerine...
Böyle de mutlular!
Böyle de mutlular!
Ünimeks Holding'in patronu Kerem Üstünkaya'nın kendisinden 7...
Bir milyon dolara Playboy'a soyundu
Bir milyon dolara Playboy'a soyundu
İngiliz şarkıcı Rod Stewart'ın eski eşi manken Rachel Hunter, ayrılık...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.