kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Estetikte son yenilikler
Silikonlu dudakla öpüşülmez
Estetikte son yenilikler

Estetikte son yenilikler

Silikon Amerika'da tamamen yasaklandı. Bu madde dudağa lastik gibi bir kıvam veriyor, öpüşme esnasında taş gibi bir his uyandırıyor. Günümüzde, silikon yerine kullanılarak dudağı dolgunlaştıran, şekillendiren, zararsız başka maddeler var.

Dudak estetiği hangi durumlarda gereklidir?
Dudak estetiği, doğuştan şekil bozukluklarıyla başlayıp, ileri yaşlarda meydana gelen uyumsuzlukları gidermeye kadar yapılabilecek işlemler zinciridir. Dudak içine yapılan kesilerle ya da dudak dışından yapılan müdahalelerle dudak inceltme, genişletme ya da daraltma yapılabilir. Dudakların bir santim ile bir buçuk santim daralma imkânı vardır. Ancak bu yöntemi seçen kişilerde izlerin daha fazla olacağını hastanın bilmesi gerekir. Buradaki iyileşmenin sağlıklı olabilmesi için, en az üç hafta dudak kenarlarının hareketine kısıtlama getirilmesi gerektiği de hasta tarafından bilinmelidir.

Dudak estetiği için hangi maddeler kullanılıyor?
Dudak estetiği, 'doku kokteyli' ya da vücudun belli bölgelerinden alınan yağlarla yapılabileceği gibi; silikon, kolajen ve hyaluronik asit gibi maddelerle de yapılabilir. Silikon Amerika'da tamamen yasaklanmıştır. Bunu yanlışlıkla kullananların tedavisi çok zordur. Dudağa lastik gibi bir kıvam verir, öpüşmede adeta taş gibi bir dokunuş meydana getirdiğinden rahatsız edicidir. Ayrıca alerjik reaksiyonlarda dudaklarda yaralanmalara neden olabilir. Kolajen, sığırdan elde edilir. Hyaluronik asitli dolgular en çok tercih edilen yöntemdir. Çünkü vücutta da bulunan bu madde, estetikte kolaylıkla kullanılabilir. 3-6 ayda bir yenilenmesi gerekir. İnce kırışıklıklara ve dudağın içine verilebilir.

Dudak asma nedir?
Dudak asma dudağa dolgu maddesi verilirken, aynı zamanda da dudağın içerden dikişlerle burun tabanına asılması tekniğidir. Bu teknikle hem dudak kalınlaştırılır, hem de dudağın burunla olan mesafesi kısaltılmış olur. Özellikle lazerle birlikte kullanıldığında çok etkili sonuç verir.

Dudak kırışıklıklarının giderilmesi mümkün mü?
Lazerle, dolgu maddesi ile veya hem dolgu hem de lazerle, dudak kırışıklıklarının düzeltilmesi mümkündür. Dudaklardaki kırışıklıklar deri altındaki dokuların erimesi sonucu meydana gelir. Erimiş olan dokuların yerine konması, üstten derinin lazer peeling ile alınması sonucu, dudaklar çok daha iyi bir şekle getirilebilir.

Ameliyatsız kaş asma estetiğine neden ihtiyaç duyuluyor?
İnsanların göz bölgeleri zamanla sarkıyor.Yüzlerinde yorgun bir ifade oluşuyor. Benim geliştirdiğim 'ameliyatsız kaş asma tekniği' ile birkaç yaş birden gençleşmek mümkün oluyor. Amerika ve Avrupa'daki kongrelerde takdim ettiğim yöntem; hiçbir kesi yapmadan, dört adet iğne deliğinden kaşların asılmasını sağlıyor. Bunun sonucu olarak; dinlenmiş, dinç bir yüz ifadesi ortaya çıkıyor. Bu yöntem 10-15 dakikada lokal anestezi ile uygulanabiliyor. Hastaların iş hayatına ve sosyal aktivitelerine kısa bir sürede dönmelerini sağladığından, diğer cerrahi müdahalelere karşı her geçen gün daha fazla tercih ettiğimiz yöntemlerden biri. Bu yöntemin bazı hastalara doku enjeksiyonları ve bazen göz kapağı estetiği ile birlikte uygulanması gerekiyor.

Kepçe kulağın düzeltilmesi kolay mıdır?
Kepçe kulağın düzeltilmesi için pek çok yöntem kullanılabilir. Bunlar birbirinden farklı gibi görünse de, hepsi kulağın baş ile yaptığı açıyı daraltmaya ve kulak kıkırdağında bulunması gereken kıvrımları oluşturarak, kepçe görüntüsünü yok etmeye yöneliktir. Hepsinden iyi sonuçlar alınabilir. Genel veya lokal anestezi ile yapılan bu ameliyatlardan sonra hastanede kalmak gerekmez. Ameliyattan sonra, doktorun tercihi ile yaklaşık bir hafta kadar bandaj kullanılır.

ESRA TÜZÜN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Pedallar barış icin çevrilecek
 Yakalandılar
 Kraliçe de estetikli çıktı
 Ayşe metroseksüel oldu
 Volkan köşeye sıkıştı
 Kastamonu'yu baştan sona boyayacak
 Biz birlikte her şeyi yapabiliriz
 Tek isteği erkek evlattı da kendine kuma aldı
 Giysilerinizin rengi kişiliğinizin aynası
 İlişkiye tazelik katın
 Metroseksüelliğin Türkiye mimarları
 Geleceğin Mayruk'u
 Tesellisi Hint kınası
 Sevgi Sözcükleri
 Dikiş ve nakışın doğru adresi
HAKAN & UTKU
Fatih Terim'in '1' günü
05.00: Uyku tutmayınca "Uyku...
REFİK DURBAŞ
Bir Cihat Burak yaşamıştı
Mimardı, ressamdı, hikayeler...
AYŞE TÜTER
Karnıyarık böreği
Birinci yufkayı düz bir zemine yayın.
Batı bunları yayınlıyor
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun Fransız kozmetik firması...
Trafik canavarını takip edip yakalattı
İzmir'de duyarlı bir vatandaşın ısrarlı takibi, bisikletli bir...
Bu nasıl sevgi
Kaçırarak evlendiği üç aylık hamile eşine sinirlenen Kamil Bayrak,...
Böyle de mutlular!
Böyle de mutlular!
Ünimeks Holding'in patronu Kerem Üstünkaya'nın kendisinden 7...
Hep trendi
Hep trendi
Akfil'in ortağı Ender Mermerci'nin küçük kızı Derin, modayı...
Bir milyon dolara Playboy'a soyundu
Bir milyon dolara Playboy'a soyundu
İngiliz şarkıcı Rod Stewart'ın eski eşi manken Rachel Hunter, ayrılık...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.