kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tek isteği erkek evlattı da kendine kuma aldı
Tek isteği erkek evlattı da kendine kuma aldı
'Annemden nefret ediyorum'
Suriyeli eşini çok seviyor

Tek isteği erkek evlattı da kendine kuma aldı

İsmail Cebe, beş yıl önce getirmiş Suriyeli kuma Siham'ı... Nedeni ise ilk eşinin erkek çocuk doğuramaması. Neyse ki Siham, Cebe'nin hayallerini gerçekleştirmiş ama bu olur olmaz da ilk eş evi terk etmiş. Hem de arkasında beş çocuğunu bırakarak.

Yolun yarısını çoktan aşmış 40 yaşındaki İsmail Cebe, Urfa Akçatekir'de sırtını devlete dayamış bir memur. 1990 yılında evlendiği ve şimdi 37 yaşında olan Şanlıurfalı Fatma Cebe'den en büyüğü 13 yaşında beş çocuğu var. İsmail Cebe cıvıl cıvıl ve sürekli hayatı ti'ye alan bir insan. Varsa yoksa eşleri ve çocukları. Gerisi hikaye. Dünya yansa umurunda değil. Hoş, 1999 yılında 4 bin 350 dolar başlık parası vererek evlendiği Suriyeli eşi Siham'dan sonra ilk eşini de unutmuş... Eşinin üzerine kuma getirmesinin tek nedeni ilk eşinin bir erkek evlat verememesi. Cebe, son çocuğu da kız olunca erkek çocuk için ikinci evliliği yaptığını, tosun gibi erkek çocuk umudunu Suriyeli eşine taşıdığını söylüyor.

EVİ TERK ETTİ, KOCAYA GİTTİ
Fatma kadın eşinin üzerine kuma getirmesini içine sindiremese de aynı çatı altında Suriyeli gelinle üç yıl geçirmiş. Cebe'ye göre problem bile çıkarmamış. Ne zaman ki, Suriyeli yar İsmail'in kucağına erkek evlat vermiş, işte o zaman hanımlar arasındaki ipler kopmuş. Fatma kadın problem çıkarır olmuş. 3 yılın suskunluğunu Suriyeli Siham'ın erkek çocuk doğurmasından sonra bozmuş, kocasına hesap sormuş: "Neden üzerime kuma getirdin?" Fatma kadın kocasından tatmin edici bir yanıt alamayınca, girdiği kıskançlık krizinden de çıkamayınca çareyi yuvasını terk etmekte bulmuş. Üstelik giderken arkasında en küçüğü 3.5 aylık beş yavru bırakmış, bunu yaparken gözünü bile kırpmamış. Cebe ilk eşinin kendini terk etmesini ve 60 yaşındaki bir adamla evlenmesini bile gırgıra alıyor: "Made in TC avrat out, Made in SC avrat in." Cebe gülerek devam ediyor: "O Antep'e gitti!.." Aslında yok böyle bir şey. Fatma kadın Gaziantep'e değil çoktan yeni bir kocaya varmış bile...

ALLAH VERİRSE DEVAM!

İsmail Cebe yaşadıklarından hiç ders almamış. Ne çocuğa doyuyor ne de kadına. "Allah verirse devam" diyor, "Hem yeni bir hanıma hem de yeni bebelere devam..." Üstelik bunun için bir girişimde bile bulunmuş ama son anda bozulmuş... Cebe, ilk eşinin üzerine getirdiği Suriyeli eşinin üzerine de genç bir hanımı kuma getirmek istemiş. O zaman 87 model bir otomobili varmış, başlık parası yerine onu teklif etmiş, karşı taraf da kabul görmüş. Ama Allah izin vermemiş. Cebe bir trafik kazası geçirmiş ve otomobili yanarak kül olmuş. Böylece evlilik hovardası adamın 3'üncü eş hayali suya düşmüş. Ne diyelim; kısmette yokmuş!

ÇAPKIN DEĞİLİM!
Cebe yine de çapkın olmadığını söylüyor: "Ne yapayım Allah veriyor". Allah'ın Cebe'ye verdiği sadece 2 eş ve 7 çocuk değil elbette onda her şey çift. Bunu Cebe açıklıyor: "Evde her şey 2 tane, cep telefonu da, araba da... Gerçi biri yandı ama olsun, bir tane daha var." Gelelim Suriyeli Siham'a... Türkiye'ye gelmekten memnun mu, eşinden memnun mu?.. Genç kadın önceleri biraz uyum sorunu çekmiş ama sonra alışmış. Şimdi çok mutlu. Hatta, "Eşimi ve Türkleri çok seviyorum" diyecek kadar mutlu. İsmail Cebe de bunun nedenini hemen söyleyiveriyor: "Zaten gelenek ve göreneklerimiz aynı. Üstelik akrabayız. O zaman mesele bitmiş demektir." Cebe'nin oturduğu bahçeli ev, Akçakale'nin tek caddesinin üzerinde ve belediyenin lojmanı. Oysa Cebe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün personeli. "Bu iş nasıl oluyor" diye sorduk ama Cebe yine alaycı ve umursamaz bir edayla yanıtladı bizi: "Ben de her iş olur baba..." İsmail cebe çok eşliliği sevdiği gibi tam bir Atatürk hayranı. Evinin baş köşesinde portresi var: "Dünyanın en büyük insanı bizde. Öyleyse kıymetini bilmek lazım, ilkelerine uymak, gösterdiği hedefte ilerlemek gerek..."

Kemal KÜÇÜK Mehmet YILDIRIM MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Pedallar barış icin çevrilecek
 Silikonlu dudakla öpüşülmez
 Yakalandılar
 Kraliçe de estetikli çıktı
 Ayşe metroseksüel oldu
 Volkan köşeye sıkıştı
 Kastamonu'yu baştan sona boyayacak
 Biz birlikte her şeyi yapabiliriz
 Giysilerinizin rengi kişiliğinizin aynası
 İlişkiye tazelik katın
 Metroseksüelliğin Türkiye mimarları
 Geleceğin Mayruk'u
 Tesellisi Hint kınası
 Sevgi Sözcükleri
 Dikiş ve nakışın doğru adresi
HAKAN & UTKU
Fatih Terim'in '1' günü
05.00: Uyku tutmayınca "Uyku...
REFİK DURBAŞ
Bir Cihat Burak yaşamıştı
Mimardı, ressamdı, hikayeler...
AYŞE TÜTER
Karnıyarık böreği
Birinci yufkayı düz bir zemine yayın.
Batı bunları yayınlıyor
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun Fransız kozmetik firması...
Trafik canavarını takip edip yakalattı
İzmir'de duyarlı bir vatandaşın ısrarlı takibi, bisikletli bir...
Bu nasıl sevgi
Kaçırarak evlendiği üç aylık hamile eşine sinirlenen Kamil Bayrak,...
Böyle de mutlular!
Böyle de mutlular!
Ünimeks Holding'in patronu Kerem Üstünkaya'nın kendisinden 7...
Hep trendi
Hep trendi
Akfil'in ortağı Ender Mermerci'nin küçük kızı Derin, modayı...
Bir milyon dolara Playboy'a soyundu
Bir milyon dolara Playboy'a soyundu
İngiliz şarkıcı Rod Stewart'ın eski eşi manken Rachel Hunter, ayrılık...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.