kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cem'i kaybettikten üç gün sonra mal tesbiti istediler
Keşke ömrüm Cem'le bitseydi
Cem'i kaybettikten üç gün sonra mal tesbiti istediler
Cem Karaca'nın yayınlanmayan şiirlerini bir kitapta toplayacak

Cem'i kaybettikten üç gün sonra mal tesbiti istediler

Cem Karaca'nın beşinci eşi İlkim Hanım, "Bu hayat onunla bitmeliydi" diyor. "Bundan sonra benim giyeceğim tek renk siyah" diyen İlkim Hanım, eşinin ölümünün üzerinden henüz üç gün geçtikten sonra üçüncü eşi ve oğlunun mal tesbiti için kapısına dayandıklarını söylüyor.

O sadece hayat arkadaşını kaybeden acılı bir eş değil, yaşarken "Tahtım yok ki varisim olsun" diyen Cem Karaca'nın tahtını, ondan geriye kalanları korumaya çalışan sıkı bir hayranı. Karaca'nın üçüncü eşi Feride Balkan ile oğlu Emrah Karaca'nın kocasına ait iki evi satmak istemesi üzerine zor günler geçiriyor.

İlkim Hanım, "Ben hakkımdan feragat etmeye razıyım. Yeter ki o evler satılmasın ve Cem'in anısına içindeki eşyayı koruyarak muhafaza edilsin. Onun kıyafetleri, şapkaları saklanmalı ya da sergilenmeli" diye dert yanıyor. Cem Karaca'nın ölümünün üzerinden tam bir ay geçti. 'Okyanus gözlüm' dediği dediği ve kendinden 15 yaş küçük olan eşi İlkim Karaca onun yokluğuna alışmaya çalışıyor. Cem Karaca'nın kolyesi ve evlilik yüzüğünü bir an olsun parmağından çıkarmıyor. Telefonu bile "Ben bir cevizağacıyım" ile çalıyor...

'HAYATIM ONUNLA BİTSEYDİ'
Dolabındaki bütün renkli kıyafetleri attığını, kendisi için tek rengin bundan sonra siyah olacağını belirten İlkim Hanım, hissettiklerini şöyle anlatıyor: "Daha önce rengarenk kıyafetler giyerdim. Cem bana çok yakıştırırdı ama benim için artık tek renk sadece siyah. Hayatın diğer renkleri beni hiç ilgilendirmiyor. O istemezdi ama ölünceye kadar böyle olacak. Onun son nefes alışlarını gördüm. Bu hayatı onunla çok sevdim ve onunla bitmesini isterdim. Kadıköy'deki İran Mezarlığı'na babasının üstüne gömülen Cem Karaca'nın mezarına istediği gibi sadece pembe yonca dikilecek. Mezarının üstüne ise "Sanat yapan muhtar Cem Karaca" diye yazılacak. İlkim Karaca, "Ölüm tarihinin de yazılmasını istememişti. Mezar taşının üzerinde film şeridi olacak. Babası tiyatrocu olduğu için tiyatro maskı da istemişti. İstediği yoncaları ancak nisan ayında ekebileceğim.

KAHIR İÇİNDE ÖLDÜ
Cenazesinin o kadar kalabalık olacağını tahmin etmediğini ifade eden İlkim Hanım, eşinin kahır içinde öldüğünü kaydederek, ona yapılan haksızları şöyle anlatıyor: "'Eski Marksist Cem Karaca ezan okudu' dediler. Kim kanıtlayabilir bunu. Cem ezana çok saygılıydı, çünkü Allah'a inanıyordu. 'Solcu Allah'a inanmaz' diye birşey yok. '10. Köye Doğru' diye bir albüm hazırlamak istiyordu. Kalan Müzik'ten Hasan Saltık ona sen satmazsın, yeni şeyler yapmıyoruz demişti. Şaşırdığında 'vay beee' derdi. Daha sonra Erkan Oğur'a kaset yaptığını görünce çok yaralanmıştı. 'Vay beee' dedi. Erkan Oğur'u çok severdi ama ona yapmıyoruz deyip başkasına yapınca çok üzülmüştü."

EVİMDE BANA SALDIRDILAR
İlkim Karaca, eşini kaybettiğinden beri Rumelihisarı'nda annesinin evinde kalıyor. Bunun nedeni ise Cem Karaca'nın üçüncü eşi Feride Balkan ile oğlu Emrah'la yaşadığı sorunlar. Karaca'nın öldüğü ilk günün sabahında Emrah ve annesi tarafından evinde saldırıya uğradığını dile getiren İlkim Karaca, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:
"Cem'in anne ve babasından kalan iki daire var Bakırköy'de. Birinde biz diğerinde Feride Balkan oturuyordu. Cem evin tahliye edilmesi için dava açmıştı. Bunun üzerine Feride Balkan bana sokak ortasında saldırmıştı. Bu olay yüzünden geceleri kabus görmeye başladım. Doğal olarak ölüm haberini ben değil de başka birinin aracılığıyla verdim. Oğlu haberi aldığında telefon açtı. Neden annesine benim haber vermediğimi sorup bağırıp küfretti. Ben de telefonu kapattım. Ardından kapıma geldiler. Küfredip beni dövmeye yeltendiler. Kapıyı zor kapattım. Kadın beni öldüreceğini söylüyordu.

OTURDUĞUMUZ EV SATILACAK
Kendini güvende hissetmediği için eski eşi ve oğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirten Karaca, "Onlardan zarar gördüm. Cem oğluna yazdığı mektuplarda ne kendisini ne de annesini mezarında görmek istemediğini yazmıştı. Bu mektupları oğluna vereceğim. Babası ölür ölmez üç gün içinde mal tespiti istediler ve veraset ilamı çıkardılar bir hafta içinde. Çocuk avukatıma paraya ihtiyacı olduğunu, her şeyin satılmasını ve aramızda bölüşülmesini istediğini söylemiş. Onlar için Cem'in anısının önemi yok" şeklinde konuşuyor. Tek amacının eşiyle oturduğu evi eşyasıyla birlikte korumak olduğunu söyleyen Karaca, Cem'in yaşadığı evi korumak, müze ya da vakfa dönüştürmek istediğini söylüyor.

PERVİN METİN MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Taksici de oluruz otobüs şoförü de
 Akademi'de 3. gala
 Evlenmeden flört etmem
 350 kişilik tim tiryakilerin peşinde
 Aşkı neden hep erkekler yazıyor?
 Star olmak istiyor
 Mutluluk için doğallığı seçin
 Kum saati biçimli perdeler
 Sorunlarınızdan birkaç dakikada kurtulun!
 Dikkat Çekenler
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
Dengesiz toplum diyalogları
- Aloooo... Necati Abi...
ESRA CEYHAN
Balık etinden tavuk etine
Yaz geldi gelecek sevgili...
GÜLSE BİRSEL
Tuhaf bir doğum günü!
Hayatımın en tuhaf doğum gününü...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Patates çorbası
Patates ve soğanın...
Bebek alışverişi faciaya dönüştü
7 aylık hamile Canan Balcı ailesiyle alışverişe gitti. Babası,...
Doktoru yıkan an: Bu annem
"Balkondan bir kadın düştü" ihbarıyla olay yerine giden doktor,...
Adliyeden firar etti
Ray-Ban gözlüklerinin Türkiye eski temsilcisinin oğlunu fidye için...
Bavulum olmadan asla!
Bavulum olmadan asla!
Manken Tülin Şahin gazetecilere poz vermek için yanındaki bavuldan...
Gamze otomobil kullanmayı öğrenmiş
Gamze otomobil kullanmayı öğrenmiş
Gamze ile ilk deneyimimiz biraz başarısızdı. Seyahatimizin ilk...
Yalnız bir kadın
Yalnız bir kadın
Her işte tuttuğunu koparan Tuğba Özay bugünlerde çok...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.