kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sorunlarınızdan birkaç dakikada kurtulun!
Sorunlarınızdan birkaç dakikada kurtulun!

Bütün sorunlarınızı aşmak ve yaşamınızda olumlu değişimi başlatabilmek için birkaç dakikada kendi kendinize uygulayabileceğiniz mucizevi bir yöntem var: Duygusal Arınma Tekniği-EFT.

Geçmişin izlerinden arınmak istiyorsunuz ya da sevgilinizle ayrıldınız, kalbiniz kırık ve canınız yanıyor... Kilo sorununuz var, devamlı rejim halindesiniz... Kedi, köpek, uçak, yükseklik, böcek, karanlık fobiniz var ya da uykusuzluk çekiyorsunuz... Cinsellikte sorunlar yaşıyorsunuz... İş hayatınız stres içinde geçiyor, monotonluk ya da depresyon yaşıyorsunuz... Sigarayı bırakamıyorsunuz...

İşte bütün bu sorunları aşmak ve yaşamınızda olumlu değişimi başlatabilmek için birkaç dakikada kendi kendinize uygulayabileceğiniz mucizevi bir yöntem: Duygusal Arınma Tekniği-EFT. EFT Eğitmeni İpek Cihan Bilgin, EFT'nin anlık sorunlardan, köklü ve derin problemlere kadar her konuda uygulanabilen, yalnızca birkaç dakika süren çok basit ve pratik bir yöntem olduğunu ifade ediyor ve şöyle devam ediyor: "Tek yapacağınız arınmaya ve değişime karar verip, bu pratik tekniği öğrenerek, kendi kendinize uygulamak."

EFT NEDİR?
İpek Cihan Bilgin, açılımı "Emotional Freedom Technique", yani Duygusal Özgürleşme/Arınma Tekniği olan EFT'yi şöyle anlatıyor: "Bilincimizi, geçmişte yaşadığımız bir olayın bıraktığı duygusal kayıtlardan ve izlerden, sadece parmaklarımızı kullanarak, birkaç dakikada arındırabileceğimiz, zihnimizi vücudumuz vasıtasıyla iyileştirebileceğimiz bir terapi yöntemi. Çok eski iyileştirme yöntemleri olan akupunktur, akupresür ve Reiki ile yakın tarihte geliştirilmiş bir teknik olan NLP'nin bir bakıma birleşimi olan Duygusal Arınma Tekniği-EFT, bu yöntemlerde de kullanılan temel kavramları esas alır.

EFT'nin uygulaması oldukça basittir ve arınma, diğer terapi yöntemlerine göre çok daha hızlı bir şekilde oluşur."Vücudumuzda bütün organlara ve dokulara ulaşan belli enerji merkezleri (çakralar ve meridyenler) var. Bu merkezler sayesinde evrenden bedenimize enerji alıp verir ve yaşamımızı sürdürürüz. Bu enerji merkezlerinde çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilen tıkanmalar da hastalanmamıza neden olur. Bu blokajlar, fiziksel hastalıklara yol açmasının yanı sıra, duygularımızı da etkiler. Yaşadığımız olumlu ya da olumsuz her olay, yaşadığımız her duygusal tecrübe, vücuttaki enerji sistemimizin etkilenmesine neden olur. Meridyen ve çakra sistemimiz ile psikolojimiz birbirine karmaşık bir bağla bağlıdır.

İşte Duygusal Arınma Tekniği-EFT, bu enerji sistemindeki blokajları açıp, bu tıkanmaların yol açtığı acı, kızgınlık, endişe, stres, öfke, korku, özlem gibi olumsuz duyguları yok eder. Geçmişte yaşadığımız travmatik bir olayı her hatırladığımızda ortaya çıkan olumsuz duygu, bu ikisini birbirine bağlayan köprü vaziyetindeki blokaj ortadan kalkınca kaybolur. Artık o olayı, tanımadığımız bir fotoğrafa bakar gibi hatırlar ve hiçbir şey hissetmeyiz. Duygusal Arınma Tekniği- EFT'nin uygulanması oldukça basit. Bütün teknik, duygusal sorunu tespit edip, ona odaklanıp ve sonra da bu odaklanma sırasında vücudumuzdaki meridyen noktalara parmak uçlarımızla, belli sayılarda hafif hafif vurmaktan oluşur. Bunu uygulamak sadece birkaç dakika alır. Her an her yerde, kendi kendine uygulanabilir. Bir başkasına uygulamak içinse konunun uzmanı olmak şart. Yurtdışında pek çok klinikte uygulanan Duygusal Arınma Tekniği- EFT'nin hastalar üzerindeki başarı oranı yüzde 80 gibi oldukça yüksek bir oran.

Dünyada psikoterapistlerin de yaygın olarak kullanmaya başladığı EFT, şu sıralar American Pyschotherapists Association (Amerikan Psikoterapistler Derneği) tarafından resmi olarak onaylanmak üzere. Ancak EFT'yi kendi kendinize uygulayabilmek için öncelikli olarak bir EFT eğitmeninden eğitimini almanız şart. Bir gün süren EFT eğitim seminerini tek olarak ya da birkaç kişilik gruplar halinde alabilirsiniz.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Keşke ömrüm Cem'le bitseydi
 Taksici de oluruz otobüs şoförü de
 Akademi'de 3. gala
 Evlenmeden flört etmem
 350 kişilik tim tiryakilerin peşinde
 Aşkı neden hep erkekler yazıyor?
 Star olmak istiyor
 Mutluluk için doğallığı seçin
 Kum saati biçimli perdeler
 Dikkat Çekenler
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
Dengesiz toplum diyalogları
- Aloooo... Necati Abi...
ESRA CEYHAN
Balık etinden tavuk etine
Yaz geldi gelecek sevgili...
GÜLSE BİRSEL
Tuhaf bir doğum günü!
Hayatımın en tuhaf doğum gününü...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Patates çorbası
Patates ve soğanın...
Bebek alışverişi faciaya dönüştü
7 aylık hamile Canan Balcı ailesiyle alışverişe gitti. Babası,...
Doktoru yıkan an: Bu annem
"Balkondan bir kadın düştü" ihbarıyla olay yerine giden doktor,...
Adliyeden firar etti
Ray-Ban gözlüklerinin Türkiye eski temsilcisinin oğlunu fidye için...
Bavulum olmadan asla!
Bavulum olmadan asla!
Manken Tülin Şahin gazetecilere poz vermek için yanındaki bavuldan...
Gamze otomobil kullanmayı öğrenmiş
Gamze otomobil kullanmayı öğrenmiş
Gamze ile ilk deneyimimiz biraz başarısızdı. Seyahatimizin ilk...
Yalnız bir kadın
Yalnız bir kadın
Her işte tuttuğunu koparan Tuğba Özay bugünlerde çok...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.