kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Zencefilli balık
Balıkları yağlanmış bir tavada her iki tarafını kızartarak pişirin. Küçük bir tencerede tereyağını eritip, rendelenmiş limon kabuklarını, limon suyunu ve zencefili 1 dakika pişirin. Maydanoz ve taze soğanı da ilave edip, bir kere karıştırın. Balıkların üzerine hazırladığınız sostan dökerek sıcak servis yapın.

MALZEMELER
* 4 adet fileto balık (beyaz etli)
* 80 gr. tereyağı 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı zencefil (toz)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
* 3 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)

Limonlu mısır keki
Mısır unu, un ve kabartma tozunu karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Yumurta beyazları ile şekeri ilave edin ve koyulaşana kadar çırpın. Yumurta karışımına unlu karışım, limon kabuğu, limon suyu, vanilya, yağ ve kremayı ekleyip, iyice karıştırın. Kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp, tabanına biraz mısır unu serpin. Hazırladığınız karışımı kalıba koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki dilimleyerek, krema ve erik ile birlikte servis yapın.

MALZEMELER
* 1 su bardağı mısır unu
* 1,5 su bardağı un
* 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 2 adet yumurta
* 3 adet yumurtanın beyazı
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
* 2/3 su bardağı limon suyu
* (2-3 adet limonun suyu)
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 2/3 su bardağı krema


Kabaklı börek
4adet yufkadan birini tepsiye yayın. Üç kabağı rendeleyin. 1 su bardağı beyaz peynir, 2 adet yumurta, yarım demet dereotunu karıştırın. Hazırladığınız harcın bir kısmını birinci yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı kapatın. Onun da üzerine harcın bir kısmını koyun. Üçüncü yufkayı üzerine kapatın. Kalan harcın tamamını serpip, son yufkayı kapatın. Bir kasenin içinde 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, yarım su bardağı sıvıyağı çırpın. En üstteki yufkanın üzerine dökün. Yufkaların, tepsinin dışına taşan kenarlarını içine doğru kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
* 4 adet yufka
* 3 adet kabak
* 1 su bardağı beyaz peynir
* 2 adet yumurta
* Yarım demet dereotu
* 1 su bardağı süt
* 1 adet yumurta
* Yarım su bardağı sıvıyağ

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Domatesli bulgur köftesi   / 11-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 10-03-2004
 Saray usulü aşure   / 09-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-03-2004
 Sirkeli köfte   / 07-03-2004
 Lezzet güneşi   / 06-03-2004
 Kremalı but salatası   / 05-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-03-2004
 Yoğurtlu patlıcan   / 03-03-2004
 Aşure   / 02-03-2004
HAKAN & UTKU
Aşık atışması
Tayyip Erdoğan'la Deniz Baykal'ın söz...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ezogelin çorbası
Pirinci küçük bir...
Ünlülerin sırları kitap oldu
Hannah Warner'in kitabında, sinema, müzik, politika dünyasının...
Yeşilçam sahnesi
Gani Müjde, Kahpe Bizans'tan sonra Yeşilçam filmlerini konu...
Dünya güzeli Azra Türkiye'yi tanıtacak
Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, "2004 Yılı Birinci Dönem...
Sevgilisine kulüp kapattı
Sevgilisine kulüp kapattı
Koç Holding Bilgi Gurubu Başkanı Ali Koç ile Nevbahar Demirağ, dört...
Kavalyesi kuzeni...
Kavalyesi kuzeni...
İşadamı Sakıp Sabancı'nın büyük kızı Sevil Sabancı'yı, önceki...
Yalnız bir kadın
Yalnız bir kadın
Her işte tuttuğunu koparan Tuğba Özay bugünlerde çok...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.