kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Stat tartışması
Stat tartışması
12 Lig maçında tek yenilgi

Stat tartışması

Bu sezon G.Saray'daki çöküşün nedeni olarak Olimpiyat Stadı gösteriliyor. Camianın büyük bölümü "Sami Yen'e Dönülmeli" diyor ama başkan Canaydın'a göre bu mümkün değil.

Galatasaray'da genel kurul için gerisayım başlarken sarı-kırmızılı camiada stat tartışması gündeme oturdu. Başkan Özhan Canaydın, Ali Sami Yen Stadı'nı yenileme projesi kapsamında geçen sezonun sonunda düğmeye bastı ve Galatasaray, bu sezon maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynadı. Her ne kadar Galatasaray, sahasında ligin en başarılı takımı olarak görünse de yaşanan başarısızlığın faturası, muhalefet, teknik heyet, futbolcular ve camianın büyük bölümü tarafından sezon başından beri sürekli olarak Olimpiyat Stadı'na kesildi.

Futbolcular bile isyanda
Ligde zirve yarışında geriye düşen Avrupa'da da hüsran yaşayan Galatasaray'da, muhaliflerin de en büyük eleştirileri stat çerçevesinde yoğunlaştı. Bu konuda teknik direktör Fatih Terim ve bazı futbolcular da sezon içinde zaman zaman eleştirilerini açıkça dile getirmişler ve Olimpiyat Stadı'nda futbol oynamanın çok zor olduğunu söylemişlerdi. Hatta, futbolculardan Ayhan, F.Bahçe derbisi sonrasında, "Olimpiyat Stadı'nda futbol oynayamıyoruz. Zemin Kadıköy'deki gibi olsaydı ya da Ali Sami Yen'de oynasaydık 10 farkla zirvedeydik" demişti.

'Teknik olarak imkansız'
Şimdi sarı-kırmızılı camiada herkes yeni yönetimin, takımı yeni sezonda Ali Sami Yen Stadı'na geri döndürüp döndürmemesini tartışıyor. Bu konuda genel görüş, "Mutlaka dönülmeli" şeklinde... Ancak başkan Özhan Canaydın daha önce yaptığı bir açıklamada, Ali Sami Yen'i yenileme projesinin resmen başladığını bu konuda ruhsat işlemlerinin tamamlandığını ve prosedür açısından stadın inşaatı tamamlanmadan geri dönme imkanlarının teknik olarak mümkün olmadığını açıklamıştı. Ancak kongrede Canaydın'ın karşısındaki en önemli aday olan Mehmet Cansun böyle düşünmüyor.

'Camiayı paramparça etti'
Cansun, önceki gün SABAH'ta yayınlanan röportajında bu konuda "Olimpiyat Stadı'na bu durumda gidilmesi büyük bir hataydı. Olimpiyat Stadı, camiayı paramparça etti. Sadece futbol maçı seyretmek istiyorsan, evinde TV'den izlersin. Ama maça gitmek sosyal bir olay. Çocukluğumuzdaki gibi önceliği bağırmak, takımını desteklemek olanlar da var. Ama biz dostları görmeye gidiyoruz. Devrede sohbet etmeye, maç sonrası bir yerde oturup kritik yapmaya gidiyoruz. Olimpiyat Stadı'nda bu olgu kayboldu. Stadı değil konumunu kötülüyorum. Trafiği, çevre düzenlemesi, saha zemini, rüzgarı kesecek paneller, her şey düzgün olsa, niye gitmeyelim?" yorumunu yaptı.

'Seneye Sami Yen'deyiz'
Cansun, her şeyi düzgün olan bir mekanda 80 bin kişilik bir abideye kimsenin "Hayır" diyemeyeceğini de belirtirken, "Ama bugünkü şartlarda bana göre orası top oynanacak bir yer değil. Bu sene kombinesi olup, seneye de alacak kaç kişi var? Ben başkan olursam kesinlikle Ali Sami Yen'e dönmek istiyorum. Bir tribünün inşası temmuza kadar bitecek. Mart sonunda seçim var. Nisan, mayıs, haziran, temmuz, 4 ayda eski açığı yıkıp yerine yenisini koyup, bitirip, ağustosta eski açık sıfır kilometre, diğer tarafları allanıp pullanıp bir şekilde oraya gelmek istiyorum. Planı da, finansmanı da hazır. 48 milyon dolar kredi temin ettik. İki yılı ödemesiz, 7 yılda ödenecek" dedi.

YAŞAR YALÇIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Biz size aşık olduk
 Pasta 2 Ay Sonra
 Ertelemeye 'hayır'
 Yeni bir Nouma lazım
 Oyun Planı
 Canaydın sıkıntıda
 Tek yol 3 puan
 Terim'in son isteği
 Efes Nakavt
 Bursa'ya Güneş doğacak
 Nobre Konya maçında sahada
 Terör endişesi
 Serhat kendini Ateşe atmış
 Türk futbolunun devrimcisi
 Bilgili motive ediyor
 En çok tekme yiyen benim!
 G.Birliği makinesi yıldız üretiyor
 Çeyrek finale Bordeaux yakın
 Ataman: Kariyerim için çok kötü oldu
 T-mac fırtınası: 62 sayı
 Günün İçinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Büyük iş
Gençlerbirliği, güçlü ve deneyimli rakibi...
'Kendimi zor tutuyorum'
'Kendimi zor tutuyorum'
CHP Lideri Baykal: Bir Başbakan nazik ve terbiyeli bir insan olur.
'Gökten zembille inmedim'
'Gökten zembille inmedim'
Bingöl'de konuşan Başbakan 'Artık hortum devri bitti' dedi
AK...
İspanya tarihinin en kanlı saldırısı
İspanya tarihinin en kanlı saldırısı
Madrid'e çevre bölgelerden gelen yolcu trenlerinin kullandığı üç...
Kör, iğrenç ve çirkin saldırıya lanetleme
Kör, iğrenç ve çirkin saldırıya lanetleme
İspanya ve Avrupa tarihinin en kanlı saldırısının ardından tüm...
Sevgilisine kulüp kapattı
Sevgilisine kulüp kapattı
Koç Holding Bilgi Gurubu Başkanı Ali Koç ile Nevbahar Demirağ, dört...
Yalnız bir kadın
Yalnız bir kadın
Her işte tuttuğunu koparan Tuğba Özay bugünlerde çok...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.