kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İspanya tarihinin en kanlı saldırısı
AB'nin 11 Eylül'ü

Terör bu kez İspanya'yı kana buladı. Son 50 yılın en ağır saldırısıyla karşılaşan hükümet, ayrılıkçı ETA örgütünü suçlarken, El Kaide eylemi üstlendi

Korkunç katliam
ABD'yi
kalbinden vuran 11 Eylül'den sonra bu kez de AB, 11 Mart katliamıyla büyük şok yaşadı. Madrid'i kana, İspanya'yı gözyaşına boğan saldırı, 190 ölü ve bini aşkın yaralıyla bir AB ülkesindeki en korkunç terör eylemi olarak tarihe geçti.

EL KAİDE Mİ ETA MI
İSPANYA yakın tarihinin en kanlı saldırısını El Kaide, Londra merkezli El Kuds El Arabi gazetesi aracılığıyla üstlendi. Hükümet ise ETA'yı sorumlu tutuyor. Şüphe üzerine aranan minibüste bulunan yeni deliller de dikkatleri El Kaide üzerinde topladı.

ORTAK MÜCADELE
"KARA
Perşembe" kâbusu, AB'yi tek vücut haline getirdi. Teröre karşı mücadelede en çarpıcı açıklama Avrupa Parlamentosu Başkanı Cox'tan geldi. Cox, "Avrupa Birliği'nde teröristler kaçacak delik bulamayacak" dedi.

3 ayrı trende 3 cehennem
MADRİD
merkezindeki Atocha, Santa Eugenia ve El Pozo istasyonlarında 3 ayrı trende bombalar patladı. Patlamalara ön, orta ve arka vagonlara yerleştirilen plastik bombalar neden oldu.
İŞE gidenleri ve öğrencileri taşıyan trenlerin istasyona yanaşmasından hemen sonra meydana gelen patlamalarda 190 kişi öldü, binin üzerinde yaralı var. Polis patlamaya hazır 4 bomba daha buldu.


***

İspanya tarihinin en kanlı saldırısı

Madrid'e çevre bölgelerden gelen yolcu trenlerinin kullandığı üç istasyon hedefteydi. Yolcuların en kalabalık olduğu sabah saatinde 13 bomba art arda patladı. Enkaza dönen tren vagonlarından yüzlerce ceset ve yaralı çıkarıldı....

13 bomba 1247 yaralı 190 ölü
Terör,
korkunç yüzünü dün İspanya'da gösterdi. Başkent Madrid'teki 3 ana tren istasyonuna giren trenlere yerleştirilen bombalar ardı ardına patladı. Ülke tarihinin en kanlı ve korkunç saldırısında 186 kişi yaşamını yitirdi, 1000'den fazla kişi de yaralandı. Ülkede pazar günü yapılacak genel seçim öncesi ayrılıkçı terör örgütü ETA'nın yaptığı yönünde ağırlık kazanan saldırılar, yerel saatle 07.30'da meydana geldi. İşine gitmeye çalışan ve okullarına ulaşmaya çalışan öğrencilerle dolu trenlerden biri, Madrid'in dış semtlerinden Alcala de Henares'ten geliyordu. En şiddetli patlamalar da bu trende, kent merkezindeki Atocha İstasyonu'na geldiği sırada meydana geldi.

3 İSTASYON HEDEF ALINDI
Ön, orta ve arka vagonlar olmak üzere 3 ayrı noktaya yerleştirildiği belirlenen plastik patlayıcılar, büyük bir gürültüyle infilak etti. Bunları 7 patlama daha izledi. Madrid'in merkezi, trenlere yerleştirilen 10 bombayla vuruldu, bir anda savaş alanına döndü. Kurtarma ekipleri, itfaiyeciler, polis, ilk yardım ekipleri saldırıların meydana geldiği noktalara kısa sürede ulaştı. Ancak birçok talihsiz yolcu, olay anında hayatını kaybetmişti. Birçoğu için yapılacak bir şey yoktu. Trenler ve hedef alınan Santa Eugenia El Pozo ve Atocho istasyonlarında arama yapan polis ekipleri, patlamaya hazır halde 3 bomba daha buldu.

"KAN VERİN" ÇAĞRILARI
BÖLGEYİ kordon altına alan güvenlik ekipleri, 3 bombayı kontrollü şekilde patlatarak imha etti. Başka bombalar yerleştirilmiş olabileceği ihtimaline karşın bir yandan aramalar sürerken, diğer yandan da yaralananlar ya da hurdaya dönen tren enkazlarında sıkışanları kurtarmak için zamana karşı yarış başladı. Onlarca ambulans, aralıksız olarak yaralıları hastanelere yetiştirmeye çalıştı. Radyolar ve televizyonlardan halka hastanelere giderek kan vermeleri çağrıları yapıldı. Kurtarma ekipleri, sağlık ve hukuk çalışanları; kısaca bütün şehir halkı öğleden sonra bu korkunç saldırıda ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ve herkes aynı soruyu sordu: Kim, neden böylesine korkunç bir vahşeti gerçekleştirmiş olabilir?...

"PAHALIYA ÖDEYECEKLER"
SORUNUN yanıtı İçişleri Bakanı Angel Acebes'ten geldi: ETA... Kabinenin olağanüstü toplantısı sonrası Acebes, "Saldırının arkasında ETA'nın olduğundan hiç şüphe yok. ETA, İspanya'da bir katliam yapmanın yollarını arıyordu. Ne yazık ki bugün bu amacına ulaştı" dedi.

3 AYLIK BİR BEBEK DE ÖLDÜ
KURBANLAR
arasında 3 aylık bir bebeğin de olduğu saldırı nedeniyle, "ETA'yı desteklediği" gerekçesiyle kapatılan Batasuna Partisi şimşekleri üzerine çekti. Batasuna lideri Otegi, saldırıların arkasında "Arap direniş güçleri" olduğunu öne sürdü. Radyo programlarına konuşan Otegi, "Ölü sayısı ve saldırının şekline bakılırsa bir Arap direniş hücresinin bunu gerçekleştirdiğini düşünüyorum. İspanya Hükümeti Irak savaşına destek vermişti" dedi.

DIŞ HABERLER

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kör, iğrenç ve çirkin saldırıya lanetleme
 Vücutlarından kan fışkıran insanlar gördüm...
 ETA örgütü mü, El Kaide mi
 El Kaide İstanbul'daki saldırıyı da üstlendi
 İmar Bankası'nın iki yöneticisine tutuklama
 Yaralı 'canlı bomba' polis çocuğu çıktı
 Kahraman garsona gözyaşlarıyla veda
 'En başarılı özel okul' Üsküdar Amerikan Lisesi
 7.5 milyara saray düğünü
MEHMET TEZKAN
Gençlerbirliği'nin terör dersi..
İspanya'da bombalar...
EMRE AKÖZ
Artık 'eski yabancı' olduk
Urfa izlenimleriUrfa...
UMUR TALU
Demokrasiye ve vatandaşa taciz ateşi!
Genelkurmay...
Kadınlar Çözüm İçin Kuş Uçurdu
Kıbrıslı Türk ve Rum kadın kuruluşları, 8 Mart Dünya Kadınlar...
Dolarlar şıkırdamalı Tasos!
Rum basını, KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş ile Rum lider Papadopulos...
Biz size aşık olduk
Biz size aşık olduk
3. turda Beşiktaş'ı eleyen İspanyol ekibi pozisyon bile bulamazken,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.