kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eşimden fazla vergi ödüyorum
Eşimden fazla vergi ödüyorum
Orhan Pamuk bana bol geliyor
Kız arkadaşlarını çok beğeniyorum

Aylık gelirim 25 milyar lira

CHP'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Sirmen'in eşi Kamuran Hanım, babasından kalan binalardan 25 milyar kira geliri olduğunu söyledi. Sirmen, eşinden çok vergi verdiğini belirterek özel yaşamını anlattı:
"AİLECE en çok yumurta yeriz. Orhan Pamuk bana bol geliyor, Atilla İlhan'ı beğeniyorum. Halen açıköğretimde öğrenciyim. Oğlum Mustafa, TV'den aldığı 2.5 milyar maaşla geçiniyor."


***

Eşimden fazla vergi ödüyorum

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sefa Sirmen'in eşi Kamuran Sirmen, söylentilere tepki gösteriyor. "Çalışmıyorum ama aylık gelirim 25 milyar lira, ailelerimiz varlıklıydı.".

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen'in eşi Kamuran Sirmen, basında ilk kez SABAH'a konuştu. Liseyi bitirir bitirmez, 1978'de görücü usülü ile Sefa Sirmen ile evlendiğini anlatan Sirmen, eşine yüzde 70 şans tanıyor. "İstanbullu yeter ki oyunu kullansın, aradığını Sefa Sirmen'de bulacak" diyor. 1959 yılında İzmit'te doğan Kamuran Sirmen, İzmit Ticaret Lisesi mezunu. Babası müteahhit Rahmi Seymen, annesi ise ev hanımı. Kendisinin ve eşinin ailesinin uzun zamandır birbirlerini tanıdığını anlatan Sirmen, liseyi bitirir bitirmez eşiyle görücü usülü evlendiğini söylüyor. Sirmen çiftinin 25 yaşında Aygül, 24 yaşında Mustafa ve 17 yaşında Tolga adında üç çocuğu var. Sirmen, kızının evli olduğunu belirtirken, oğlu Mustafa Sirmen'in Kanal 41'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu, küçük oğlunun ise lise son sınıfta okuduğunu anlatıyor.

OKUMAYA DOYAMADIM
Sirmen, eşiyle evlendiğinde eşinin Kocaeli'de İpragaz Baş Bayii olduğunu belirterek, şöyle devam ediyor: "Yanında beyaz eşya mağazası vardı. Evlendikten sonra 1980 yılında inşaat işlerine başladı. Müteahhitlik yaptı. Daha sonra mobilya mağazası açtı. 14 yıl önce belediye başkanı olunca bütün işleri bıraktı. Siyasete girmesi konusunda karşı çıkmadım. Zaten ailede istenmeyen bir işin yapılması mümkün değil. Herkesin buna razı ve hazır olması gerekiyor. Sonuçta bir bütünsünüz." Sirmen, okumaya doyamadığını belirtiyor. Halen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde öğrenci. Sirmen, uzun bir süre de çalışma hayatının olduğunu kaydederek, "1983 yılında Özel Seymen Koleji'ni açtık. Bu okulda kurucu üye olarak çalıştım. Daha sonra Seymen Dershanesi'ni açtık. Depremden sonra kızımın evliliği de gündeme gelince çalışmayı bıraktım" diye konuşuyor. Eşinin İzmit Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği döneminde geri planda kalmayı tercih ettiğini anlatan Sirmen, "Ben hep halkla iç içeydim, basında olmadım ama. Protokol programını sevmiyorum. Dışarıda kalmak daha objektif oluyor. First leydi olmayı düşünmüyorum. O kadar çok first leydi var ki. Bunlar beni gerçekten ilgilendirmiyor" şeklinde konuşuyor.

EŞİMİN RAKİBİ YOK
Eşinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması konusunda ise mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Kamuran Sirmen, seçimlerde eşine yüzde 70 şans tanıyor. Sirmen, "Bu seçimi Sefa Sirmen kazanırsa İstanbul çok hızlı yol alacak. Bir dahaki seçimlerde belki de bizim kendimizi anlatmamıza gerek kalmayacak. Çünkü o zaman görecekler yaptıklarını. Seçilmeli, olmalı diye düşünüyorum. Öteki adayların hepsi çok değerli ama başarı ve hizmet adına eşime rakip görmüyorum" diye konuşuyor. Eşinin başkan seçilmesi halinde İstanbul'a yerleşeceklerini anlatan Kamuran Sirmen, "Moda'da bir evimiz var. Büyük bir ihtimalle oraya yerleşiriz. Ankara'ya birkaç kez gittim ama İstanbul'a yerleşirim. Çünkü halka böyle bir söz veriyoruz" diyor. Yuvacık Barajı ile ilgili iddialarla ilgili olarak ise Kamuran Sirmen, bedel ödediklerini belirterek, şöyle konuşuyor: "Yuvacık Barajı ile ilgili çok spekülasyon yapıldı. Eşimin belediye başkanı olmasından önce belediye bahçesini sulayana ceza kesiyordu. Kocaeli'de gezen burnunu tıkıyordu. Böyle bir şehirden Avrupa kenti ödülü alan bir şehir yarattı. Bu iddialar beni çok yordu. Çünkü ortada yaptığı bir şey yoktu. Başarılı olduğu için eşim karalanmak istendi." Kamuran Sirmen, artık çalışmamasına karşın aylık gelirinin 25 milyar lira olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz yıl Kocaeli'de en yüksek vergi ödeyenler listesinde ikinci sırada olduğunu belirtiyor. Sirmen, mal varlıklarını nasıl edindiklerini ise şöyle anlatıyor: "Biz mal beyanımızı verdik. Buna da alıştık. Çünkü öyle çok söylenti çıkıyor ki. Bu mallar sadece kazancımızla olmadı ki. Bizim ailelerimizin maddi durumu da iyiydi. Varlıklı ailelerdi. Babam müteahhitlik yaparken yaptığı daire ve dükkanlardan bize verirdi. Ben çalışmıyorum, kira gelirimle geçiniyorum. 6 katlı bir binayı hastaneye kiraya verdim, 15 milyar lira kira alıyorum. Bir de ayrıca öteki binalarımdan 10 milyar lira kira alıyorum. Toplam 25 milyar lira. Bunu arsa satın alarak değerlendiriyorum. Ayrıca bunun vergisini de ödüyorum. Ne kadar ödediğimi hatırlamıyorum. Eşimden da fazla vergi ödedim."

HERKESİN KAZANCI KENDİNE
Aile içinde gelirlerin ayrıldığını anlatan Kamuran Sirmen, herkesin kendi kazancıyla yaşadığını söylüyor. Sirmen, "Eşimden hiç harçlık istemedim. Eşimin maaşını bilmiyorum. Herkes kendi parasıyla yaşıyor. Birbirimize hiç sormadık. Çocuklarımın da üzerinde dükkan ve daire var. Liseye giden oğlum Tolga, 450 milyon lira kira geliriyle yaşıyor. Mustafa da kendi maaşıyla geçiniyor" diye konuşuyor.

İNCİ DÖNDAŞ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bombacının üzerine atladı faciayı önledi
 Hayata dönüş' madalyası
 Bir taşla iki kuş vuracak
 Genelkurmay'dan habere doğrulama
 Yoksula çocuk yardımı geliyor
 İşte bebek evren
 Kapaklar açıldı evler tehlikede
 THY uçağı pistten çıktı
 Türk üye yok
 Devamsızlık hakkı yirmi güne çıktı
 Konya ve Ardahan şehitlerine ağladı
MEHMET TEZKAN
Halk iktidara nasıl bakıyor?
Peş peşe üç soru..
Bir..
EMRE AKÖZ
Urfa'da müzik ve din
Bir kentin havasını 'koklamak'...
UMUR TALU
Gücün gemlenemez küstahlığı
Makam, para, silah, yetki,...
Komşu'nun güzel vekilleri
300 üyeli Yunanistan Parlamentosu'nda 39 kadın milletvekili var.
Rusya'ya sıradışı bakan
Zeki ve kurt diplomat... Ancak Rusya'nın yeni Dışişleri Bakanı, BM...
Mutlaka Sami Yen
Mutlaka Sami Yen
"Olimpiyat Stadı camiayı paramparça etti. Yeni sezonda Ali Sami Yen'e...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.