kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Bamya çorbası
Isıtılmış zeytinyağında soğanı yumuşayıncaya kadar soteleyin, kıymayı katıp, hızlı karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Suyu ilave edin, kaynayınca bamyaları ve tuzu katıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Yarım bardağı bamyanın suyu ile açın, yavaş çorbaya ilave edip, 5 dakika pişirin. Tereyağını kızdırın, kırmızıbiber nane ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
* 150 gram kıyma
* 250 gram bamya (temizlenmiş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 4 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı un
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 adet limonun suyu
* Tuz
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
*1 çorba kaşığı nane (taze veya kuru)

Ciğer bohçası
Isıtılmış yağda soğanı, fıstığı ve üzümü, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Taze soğanı katıp, 2-3 dakika pişirin. Pirinci ilave edip, 2-3 dakika daha pişirin. Ciğer, maydanoz, nane, dereotu, karabiber ve kırmızıbiberi katıp, 15- 20 dakika demlendirin. Ilınınca yumurtayı ilave edip, 1-2 kez karıştırın. Porsiyonluk bir kâsenin içine 1 adet daire kesilmiş yufkayı koyun. Hazırlanan harçtan yufkanın içine doldurup, kenardan taşan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirip dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER
* 1 tabak hindi ciğer (ufak doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince çentilmiş)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı
* 1 çorba kaşığı kuşüzümü
* 2 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 3 kahve fincanı pirinç
* 1 çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı nane (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı dereotu (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 2 adet yufka (20-25 santim daire kesilmiş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Saray usulü aşure   / 09-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-03-2004
 Sirkeli köfte   / 07-03-2004
 Lezzet güneşi   / 06-03-2004
 Kremalı but salatası   / 05-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-03-2004
 Yoğurtlu patlıcan   / 03-03-2004
 Aşure   / 02-03-2004
 Kerevizli piliç pirzola   / 01-03-2004
 Hindili pide   / 29-02-2004
HAKAN & UTKU
Oscar Töreni Türkiye'de düzenlenseydi
-Her şeyden önce...
REFİK DURBAŞ
"Caretta caretta"lar mayolarda...
Anadolu'nun en eski...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Zencefilli balık
Balıkları...
Masonlar'a kanlı baskın: 2 ölü 6 yaralı
İstanbul Kartal Yakacık'ta bulunan Hür ve Kabul Edilmiş Mason...
Herkes bakarken onlar yardım etti
İki genç kız erkeklerin bile yardıma yanaşmadığı kazazedeleri...
Karşıya geçerken otobüs çarptı
Eskişehir'de kendisini her gün eve götüren öğretmeninin işi...
Buenos Aires'te yıldırım nikah!
Buenos Aires'te yıldırım nikah!
Galip Gürel'le birlikte 1998'de Türkiye'ye Camel Trophy'de...
Az daha evleniyorlarmış!
Az daha evleniyorlarmış!
Okan Bayülgen ve sevgilisi Deniz Seki ile ilgili bir dedikodu...
Hâlâ bir numara
Hâlâ bir numara
Britney Spears yaşadığı onca şeye, yaptığı onca hataya rağmen hala...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.