kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Masonlar'a kanlı baskın: 2 ölü 6 yaralı
Mason locasına saldırı

Kartal’daki Mason Derneği’ni dün gece basan iki terörist, toplantı salonuna girip üzerlerine bağlı bombayı patlattı. Saldırıda biri terörist, 2 kişi öldü

TOPLANTIYI BASTILAR
İSTANBUL'DAKİ terör eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Kartal'da bulunan Hür ve Kabul Edilmiş Mason Locası Derneği, dün gece 22.30 sıralarında iki kişinin bombalı saldırısına uğradı. Masonlar'ın toplantı yaptığı anda içeri giren saldırganlar önce kapıdaki güvenlik görevlisini yaraladı.

SLOGAN ATTILAR
TOPLANTININ yapıldığı üç katlı müstakil binaya giren teröristler, "Allahu ekber" nidaları arasında üzerlerindeki bombaları patlattı. Saldırıda teröristlerden biri ölürken diğeri ağır yaralı olarak ele geçirildi. Patlama sonucu dernekte görevli garson öldü, beş kişi yaralandı.

YARALILARIN İKİSİ AĞIR
OLAYDAN sonra çevrede geniş güvenlik önlemleri alan İstanbul Emniyeti'ne bağlı bomba inceleme ekipleri iki tabanca buldu. Yaralı olan teröristin kendini "Abdullah İslam" olarak tanıttığı öğrenildi. Kartal Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan ikisinin durumu ağır.


***

Masonlar'a kanlı baskın: 2 ölü 6 yaralı

İstanbul Kartal Yakacık'ta bulunan Hür ve Kabul Edilmiş Mason Locası Derneği'ne dün gece silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Kimliği belirlenemeyen iki kişinin düzenlediği saldırıda bir garsonla bir terörist öldü. İkisi ağır 6 kişi ise yaralandı.

Olay dün gece saat 22.30 sıralarında Çarşı Mahallesi Ayazma Caddesi Koru Yolu Sokak'ta bulunan dernek binasında meydana geldi. Derneğin bulunduğu iki katlı müstakil binaya gelen iki saldırgan, bahçe kapısındaki güvenlik görevlisini silahla ayağından yaraladıktan sonra camdan restoran bölümüne ateş açtı.

Saldırganlar "Allahu ekber" nidalarıyla üstlerindeki bombaları peş peşe patlattı. Dernek binasında görevli Hüseyin Kurugöl adlı garsonla teröristlerden biri olay yerinde öldü. Patlamada saldırgan dahil altı kişi yaralandı. Yaralananlar Kartal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edilirken güvenlik kuvvetleri de çevreyi abluka altına aldı.

HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI
Bu arada binada ikinci bir bomba bulunduğu yönündeki bilgi üzerine bina boşaltıldı ve bomba imha ekipleri çağrıldı. Binada başka bir bomba bulunması ihtimali nedeniyle polis, sağlık ve itfaiye ekiplerinin binaya yaklaşmasına uzun süre izin vermedi.

Güvenlik güçleri derneğe girerek inceleme yaptı. Bu arada İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah da kısa bir süre sonra olay yerine gelerek inceleme yaptı. Daha sonra bir açıklama yapan Vali Güler, "Olay sırasında içeride 40 kişi vardı. Sadece ön masadakiler yaralandı.

İçeride hiçbir çökme yok. Binanın özel güvenlik görevlisi vardı. Bizden bir talepleri olmadı" diye konuştu. Teröristlerin camdan içeriye ateş etmek suretiyle restoran kısmına girdiklerini belirten Güler, "Hemen giriş kısmında da üzerindeki bombayı patlatmak suretiyle bir terörist öldü, yanındaki garson da maalesef öldü'' dedi.

BİRİ ÖLDÜ DİĞERİ YARALI
Güler, bir teröristin de ağır yaralı olduğunu, bunun dışında restoranda ön masalarda bulunan 5 kişinin de yaralandığını kaydetti. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden biri olay yerinde öldü, diğer terörist yaralı ele geçirildi. Hastaneye kaldırılan yaralı teröristin kendisini "Abdullah İslam" olarak tanıttığı öğrenildi. Olayda yaralanan ve Kartal Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 5 yaralının isimleri şöyle: Bilgehan Bilge, Kadir Dadaloğlu, Bedri Sevim, Mehmet Lamba ve Ömer Aksu. İstanbul Emniyeti'ne bağlı bomba inceleme ekipleri 2 tabanca buldu. Ayrıca ölenlerin kimlik tespiti için çalışmaların devam ettiğini bildiren istihbarat yetkilileri saldırının irticai terör örgütleri tarafından yapıldığı bilgisinin kesinleştiğini söylediler.

KOLLARI BACAKLARI KOPTU
Bir tanık "Penceredeydim. Önce silah sesi duydum. Sonra iki patlama oldu. Patlamalar sarsıcıydı. Şüpheli bir kimseyi görmedim" dedi. Patlamanın olduğu kata giren Ahmet Uzun isimli kişi de "Ölen kişilerden birinin kollarının ve bacaklarının koptuğunu ve sakallı olduğunu" belirtti.

Rıdvan TEZEL Ayhan ŞİMŞEK / MERKEZ/

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Herkes bakarken onlar yardım etti
 Karşıya geçerken otobüs çarptı
 Kaçak başkan çocuğunu istedi
 Aktüel'den okurlarına ilaç gibi kitaplar
 'Yanlış tedavi sonucu ölüm' iddiası
 Kim korkar kolesterolden
 Fırında dehşet gecesi
 İstanbul'da esnaftan bağış
 Tedavi olmak için geldi nargileleri alıp döndü!
ERDAL ŞAFAK
Zenginler ve yoksullar
Adana, Mersin, Gaziantep'i...
MANSUR FORUTAN
Van'da üç etkinlik girişimi. Sonuç: 3'ün 1'i...
Dünkü...
MEHMET BARLAS
Köklü partiler de erir ve hatta yok olabilir!
Siyasi...
ÖMER ÇELİK
Kural, kuralsızlık ve meşruiyet
NEW...
SAVAŞ AY
Üniversitede eroin koması!
İKİ sarsıntıyı art arda...
SAİT GÜRSOY
ÖSS'de konu değişikliği yok
Son günlerde Öğrenci Seçme...
Yıldırım çöküş
Yıldırım çöküş
Kartal'ı 100. yılında şampiyon yapan 'kurmay heyeti'nden Demirören ve...
Temlik kavgası
Temlik kavgası
Bankalar bu parayı yönetimden alamazsa, Özhan Canaydın'ın kapısını...
"Kökümüz Atatürk"
Yerel seçim kampanyasında ilk açık hava mitingini Aksaray’da yapan...
'Cumhur onlara gösterecek'
'Cumhur onlara gösterecek'
Başbakan Erdoğan "Tabelasında Cumhuriyet olan Cumhuriyetçi olmuyor"...
AB kararı verdi: Bu maaşla adalet dağıtılmaz
AB kararı verdi: Bu maaşla adalet dağıtılmaz
Türk hukuk sistemini inceleyen AB heyeti, 10 yıllık hakimlerin bile...
Harçlık vermeyen kocaya dava aç
Harçlık vermeyen kocaya dava aç
Ankara Barosu, kadınlara haklarını hatırlattığı kitapçıkta ilginç...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.