kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Seri seks katili' davada uyudu
'Seri seks katili' davada uyudu
'Yüzyılın sapığı'fahişelik yapmış'

Utanç davası

Onlarca çocuğu kaçırarak tecavüz edip öldüren Belçikalı sübyancı Dutroux "Uluslararası bir çetenin adamıyım" dedi

Belçika'da büyük skandal yaratıp adli yapının değişmesine, birçok bakanın istifasına yolaçan dava 7 yıllık hazırlıktan sonra başladı. İlk duruşmada cam kafeste uyur numarası yapan sanık Dutroux'yu 130 polis korudu.

ÜNLÜLERİN DOSTU İŞADAMINI SUÇLADI
"Büyük
cani" olarak nitelenen 47 yaşındaki Marc Dutroux, bir TV kanalına yolladığı mektupta "Benim arkamda uluslararası bir çete var" dedi ve ünlü Belçikalı işadamı Michel Nihoul tarafından kullanıldığını iddia etti.

5 BİN EURO'YA SEKS KÖLELERİ PAZARLADI
Dutroux
davasının politikacılardan işadamlarına, polis yöneticilerinden kraliyet ailesine uzanacağı belirtiliyor. Çetenin birçok ünlüye 5 bin Euro'ya genç kız pazarladığı iddia ediliyor.


***

'Seri seks katili' davada uyudu

Belçika’daki anne-babalara yıllardır ‘sübyancı sapık’ korkusu yaşatan Marc Dutroux’un yargılanmasına başlandı. ‘Yüzyılın sapığı’ ilk duruşmada mahkeme heyetinin önünde uyudu.

Belçika, üçyüz bin insanı sokaklara dökerek 'sessiz beyaz yürüyüş' yapmalarına neden olan sübyancı Marc Dutroux, çıkarıldığı mahkemede, yargıçlar ve jüri heyetiyle dalga geçercesine uyudu. 47 yaşındaki Marc Dutroux, eşi Michelle Martin ve suç ortakları Michel Leli ve işadamı Michel Nihoul'un yargılandığı davada dört sapığı 130 polis korudu.

Arlon Ağır Ceza Mahkemesi'nde özel olarak inşaa edilen salonda görülen 'Yüzyılın utanç davası'nda 'Seri Seks Katili' olarak adlandırılan Dutroux, juri oluşturulurken uyuya kaldı. Cam kafeste tutulan sapık, mahkeme başkanın uyarısı üzerine avukatı tarafından uyandırıldı. Dutroux'nun ilgiyi çekmek için uyuma numarası yaptığı belirtildi. Belçika'da tanınmış işadamlarının, politikacıların, üst düzey emniyet görevlilerinin, yargıçların ve hatta Kraliyet ailesinden birçok kişinin Dutroux Çetesi'nin düzenlediği "özel eğlencelere" katıldıkları ileri sürülümüştü. Dutroux Çetesi'nin bu kişilere 5 bin Euro karşılığında genç kızları pazarladığı iddia edilmişti. İşte öne sürülen bu iddiaların ardından zaten tüm Belçika'nın kilitlendiği dava, daha da önemli bir hal aldı.

BÜTÜN GÖZLER NİHOUL'DA
Davanın başladığı gün özel VTM televizyonuna bir mektup gönderen Marc Dutroux, arkasında çetenin bulunduğunu ileri sürdü. İşadamı Michel Nihoul'un çete ilişkilerini sağladığını belirten Dutroux, kendisinin çok üst düzey insanlar tarafından kullanıldığını idda etti. Dava'da tek tutuksuz yargılanan kişi olan işadamı Michel Nihoul, Dutroux'nun mektubunu "saçmalık" olarak değerlendirdi. Belçika'nın eski başbakanlarından Paul Vanden Boeynants, Hıristiyan Demokrat Parti'nin (PSC) ağır toplarından Phillipe Deleuze, Liberal Parti (PRL) Başkanı Andre Damseaux, Sosyal Demokrat Parti'li eski Bakan Guy Mathot gibi birçok üst düzey kişilerle yakın ilişkisi olduğu bilinen Michel Nihoul'un "sahtekarlık, adama dolandırma, karşılıksız çek, ve resmi belgede sahtekarlık" suçlarından toplam 25 dava dosyası var. Ancak, tüm bu iddialara karşın Nihoul'un tutuklanmaması dikkat çekti. Bütün dünyadan 200 medya kuruluşundan toplam bin 300 gazetecinin akredite yaptırdığı, "Yüzyılın utanç davası"nın ilk gününde basın mensupları içeri alınmadı. Ancak, bugünden itibaren mahkeme salonuna nöbetleşe 11 gazetecinin girebileceği açıklandı. Dutroux'nun istememesi üzerine dün mahkemede çekilen ilk fotoğraflarda Marc Dutroux'nun yüzü gösterilmedi. Bir basın kuruluşunun yaptırdığı kamuoyu yoklamasında halkın yüzde 68'inin Dutroux ve arkadaşlarının üst düzey yetkililerce korunup kollandığı ve çete mensubu olduklarına inandıkları ortaya çıktı.

BAKAN DEVİREN SAPIK
DUTROUX soruştrması kapsamında 1997 yılında Belçika Federal Meclisi'nde bir araştıma komisyonu kuruldu. Dutroux Komisyonu'nun tarafsızlığı vurgulanmak için muhalefet partisinden ismi bilinmeyen milletvekili Marc Verwilghen başkanlığa getirildi. Belçika kamuoyunun çok hassas olduğu 'sübyancı komisyonu'nda yaptığı çıkışlarla halkın takdirini toplayan Verwilghen, ilk seçimde Adalet Bakanı koltuğuna oturdu. Marc Dutroux, 23 Nisan 1998 Perşembe günü getirildiği Neufchateau Adliyesi'nde kaçma teşebbüsünde bulundu. Refaketçi iki polis memurunun elinden kurtulan Dutroux, gasp ettiği bir arabayla kayıplara karıştı. Belçika ulusal alarma geçti. 5 bin polis ve 10 askeri helikopter arama çalışmalarına başladı. Bütün sınır kapıları kapatıldı. Almanya, Hollanda ve Fransa'da da 'kırmızı alarm' verildi. Dutroux, 2 saat sonra Adliye Sarayı'nın 12 km uzağındaki Chiny ormanında bir bekçi tarafından yakalandı. Dutroux'nun kaçma girişminin hemen ardından Adalet Bakanı Stefaan De Clerck, İçişleri Bakanı Johan Vande Lanotte ve Emniyet Genel Müdürü Willy De Ridder istifa ettiklerini açıkladılar. Belçika Kralı Albert II, tatilini yarıda keserek ülkesine geri döndü.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Kralın Dönüşü' şerefine 11 Oscar
 Bizi bu işe Vehbi bey itti
 İş stresi kadını Alkolik yapıyor
 Caferiler, bu yıl kan akıtmadı, kan verdi
 Benim sadık yârim bilgisayarım!
 Kale mahallesinde sigara içmek yasak
MEHMET TEZKAN
Rakipsiz Beşiktaş neden havlu attı?
Beşiktaş'ın ağır...
EMRE AKÖZ
Ruhsuz rakamlar
İstatistik ve hayat Bu mesleğe...
UMUR TALU
Sıradan bir iç tutarlılık meselesi
Nisan ayında...
Irak anayasasında balans ayarı
Irak Geçici Konseyi, 48 saat gecikmeyle ülkenin geçici anayasasını...
Schröder'e ağır darbe
İki yıl önceki genel seçimi birkaç bin oy farkıyla kazanan...
Adam gibi adamlar
Adam gibi adamlar
Japonya'da kardeşine vize alamadığı için F.Bahçe ile yolları birleşen...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.