kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Adam gibi adamlar
Sanki kırk yıllık Fenerli

G.Saray zaferini getiren Nobre ve Mehmet, kısa süre içinde taraftarın sevgilisi haline geldi

Ligin devre arasında F.Bahçe'ye monte edilen Mehmet Yozgatlı ve Brezilyalı Nobre hiç yabancılık çekmedi. Attıkları gollerle G.Saray önünde galibiyeti ve liderliği getiren ikiliye göre "Başarı arkadaşlığı değil, arkadaşlık başarıyı getiriyor."


***

Adam gibi adamlar

Japonya'da kardeşine vize alamadığı için F.Bahçe ile yolları birleşen Nobre, Fener'e ilaç oldu Mehmet de rötarlı geldiği Kanarya’daki arkadaşlık ortamı sayesinde yabancılık çekmedi.

Ara transfer döneminde alınan futbolcular, genelde takımları ile sorunlu olan veya teknik direktörlerin gözden çıkardıklarıdır. Bu nedenle ocakta alınan oyuncuların, geldikleri takıma katkıları ya sınırlı olur ya da hiç olmaz. Bu bir gelenek değil. Hiçbir takım sezon ortasında iyi futbolcusunu başkasına vermek istemez. Ama Fenerbahçe geçen sene Rebrov ve Beschastnykh'de uğradığı hayal kırıklığına rağmen, bu sezon turnayı gözünden vurdu. Marcio Nobre ve Mehmet Yozgatlı transferleri, daha ikinci aylarını doldurmadan, Galatasaray maçıyla birlikte Fenerbahçe'yi liderliğe taşıdı.

Tam aranan adam
Attığı yedi golle bir anda takımını düzlüğe çıkartıp, performansını yukarılara taşıyan Nobre'nin transfer öyküsü de büyük macera. Mehmet Yozgatlı'nın sezon başında direkten dönen transferinin, ocak ayında kulübün sahibi olarak görülen 'çaycının' bulunmasıyla gerçekleşmesi de ayrı bir ayrıntı. Sonuçta Daum'un hedef çizdiği 'transfer tipini', asbaşkan Mahmut Uslu ve diğer yöneticilerin ısrarla arayıp bulmalarıdır önemli olan. Sezon başında Van Hooijdonk, Alex Fabiano'dan sonra üçüncü sırada Marcio Nobre vardı. Genç futbolcu Alman hocanın çizdiği, "Bana basan, pres yapan, oyunu kanatlara taşıyabilecek, fırsatçı bir forvet lazım" portresine 'cuk' oturuyordu.

Japonya'dan döndü
Ancak hedefler farklı olunca Nobre, sezon başında Japonya'nın yolunu tuttu. Takımında sekiz gol attı. Kız kardeşini yanına getirmek istedi. Tesadüf bu ya, Japonya'da evler tek odalı. Nobre evli ve çocuklu. Japon makamları "Bu kadar küçük evde, bu kadar çok kişi yaşayamaz" diyerek, Nobre'nin kız kardeşine oturma izni vermiyor. O da "Yerim ben böyle işi" raconu ile ülkesine dönüyor. Aynı günlerde Mahmut Uslu yine Brezilya'da Alex Souza'yı razı etmeye çalışırken Nobre'nin döndüğünü öğreniyor. Çocuk problemi, oturma izni derken, 'kader' Fenerbahçe ile Nobre'yi tekrar buluşturdu.

Nobre hiç değişmedi
Uslu transferi yaparken oyuncunun sadece sahadaki performansına bakmadıklarına da dikkati çekti: "Brezilya alan savunması yapılan bir ekole sahip. Bu yüzden adam markajında zorlanıyorlar. Nobre'de ise durum tam tersiydi. Oturup konuştuğumuzda karekterine hayran olduk. Ailesini tanıdık ve bir dakika daha düşünmedik." İşin sırrı da burada. Nobre, Kemer'deki kampa geldiğinin akşamı takım arkadaşlarıyla şakalaşmaya başlıyor. Daum'un "Yabancıları aynı bölgelerden alalım" düyşüncesi meyvelerini vermeye başlıyor. Üç Brezilyalı, - üstelik Auerilo Türkçe de biliyor- eşleri de beyaz... Aileler çabuk kaynaşıyor. Ve Van Hooijdonk faktörü. Hollandalı, Porto'da top koştururken, Portekizce'yi de yutmuş. Herkes birbirini anlıyor.

Biz neler gördük
Mehmet Yozgatlı da uyum sorununu fazla hissetmeden, takımın içinde kendine yer buluyor. Kaptan Ümit Özat, böylesine çabuk kaynaşmayı özetlerken, "Galatasaray'ın peşpeşe başarılar yakaladığı dönemi yaşıyoruz, ama biz onlardan daha iyi olacağız. Biz de başarı arkadaşlığı getirmiyor, arkadaşlığımızla başarıyı yakaladık. Çocukların hepsi çok saygılı, ne yapacağını bilen, adam gibi adamlar. Bizi hedefe kilitleyen de bu kaynaşmanın her gün daha da artması. En büyük şansımız yabancıların, yabancı çıkmaması. Nobre 7 gol attı, ne burnu büyüdü, ne tavrı değişti. Biz neleri gördük. Gol attıktan sonra selam vermeyenleri tanıdık." Fenerbahçe, teknik direktör Christoph Daum ile birlikte aynı yaş grubunda olan, ortak zevkleri ve hedefleri paylaşan bir futbolcu jenerasyonu yarattı. Şimdi onların güç birliğinin sonucunda gelen başarının ve zirvenin keyfini sürüyor.

Devamı gelecek
Fenerbahçe'nin yeni transferleri Nobre ile Mehmet Yozgatlı, ikinci yarıda oynanan 7 lig maçında toplam 8 gol attılar. Nobre, 7 golle bu dönemin en skorer ismi olurken, Kadıköy'deki tüm maçlarda ağları sallayarak taraftarların gönlünde de taht kurdu. Mehmet Yozgatlı ise G.Saray derbisinde galibiyet golünü atarak, liderliğin gelmesinde büyük rol oynadı. İki oyuncu gollerin ve galibiyetlerin devam edeceği sözünü verdi.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Dikkat izleniyorsunuz
 Valencia'yı ele kurtul
 Volkan'da büyük tehlike
 İstanbul beyi
 Biz liderdik
 Hakan da kadroda
 Uğurlu eşleşme
 Üvey evlat Parma
 Beşiktaş'a bir iyi bir de kötü haber
 Yüksek gerilim
 Lakers'ın gerçek yüzü
 Tuborg'un çifte hedefi
 Emre NCAA'e veda turlarında
 Günün İçinden
 Valencia'da 5 eksik
 Başın öne eğilmesin
 Son gülen Karşıyaka
EMRAH KAYALIOĞLU
Değişiklik hataları
Perşembe günkü Villarreal ile...
MURAT DEMİRYAS
11 puan nasıl eridi?
Tam 11 puan fark vardı bundan 2 ay...
KAZIM KANAT
Beşiktaş'ı öldürmek!
Efendim; Başbakan yardımcısı...
ÖMER ÜRÜNDÜL
İpi Daum göğüsledi
Önemli derbinin ardından iki takımı...
CHP'nin kökü bereketsiz
CHP'nin kökü bereketsiz
Erdoğan Bolu'da yaptığı konuşmada Baykal'ı eleştirdi: CHP dendiğinde...
CHP'nin şarkısı: Güzeller içinde bir seni seçtim
CHP'nin şarkısı: Güzeller içinde bir seni seçtim
Deniz Baykal 81 ilde yerel seçim adaylarını toplu olarak tanıttı.
'Seri seks katili' davada uyudu
'Seri seks katili' davada uyudu
Belçika’daki anne-babalara yıllardır ‘sübyancı sapık’ korkusu yaşatan...
'Kralın Dönüşü' şerefine 11 Oscar
'Kralın Dönüşü' şerefine 11 Oscar
Sinema dünyasının en görkemli ve saygın ödülü olarak kabul edilen...
Anne olmak istiyor
Anne olmak istiyor
Sosyetenin güzel kadınlarından Biricik Suden ile Mazhar...
Çekmediği çile kalmadı
Çekmediği çile kalmadı
İngiltere'nin en tanınmış top modellerinden Kelly Brooke,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.