kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sergio Mei'den Sebzeli Üçgen Makarna
Akdeniz mutfağından bir yıldız
Sergio Mei'den Sebzeli Üçgen Makarna

Sergio Mei'den Sebzeli Üçgen Makarna


Tarifi
Ispanağı su ile birlikte blenderdan geçirin ve bu karışımı tülbent ile süzüp özü bir kap içine koyun. Hafif ateşte 60 derece sıcaklıkta karıştırarak ısıtın. 65-68 derece sıcaklıkta iken buz üzerinde elekten yavaşça süzün. Kalan özü elekten alın. Makarna için: Unu, yumurta ve ıspanak özü ile elastik hale gelinceye dek yoğurun. Transparan plastik ile kaplayın, dinlenmeye bırakın. İnce tabakalar halinde makarna hamurunu açın. 15 dakika kuruması için bekletin ve 5 cm büyüklüğünde eşkenar üçgen şeklinde kesin. Taze soğan, kabak ve havuçları çok iyi yıkayın. İnce kesin ve sebze suyu, sızma zeytinyağ, tuz, biber ile hafifçe tava edin. Üçgen kesilmiş makarnaları büyük bir kap içinde tuzlu su ile pişirin. Hafif diri haldeyken süzün, daha sonra sebzelerin olduğu kap içine koyun, üzerine domates, fesleğen, sıcak su ilave edip hafifçe karıştırın. Makarnayı çukur tabaklar içine koyup, taze fesleğen ile süsleyip servis edin.

Malzemeler:

Ispanak özü

*
500 gr ıspanak

* 1500 gr su Makarna için

*
300 gr un

* 120 gr yumurta

* 20 gr ıspanak özü

* 5 gr sızma zeytinyağ Tatlandırmak için

*
50 gr sızma zeytinyağ

* 50 gr taze soğan

* 150 gr taze kabak (çiçeği ile)

* 100 gr ince kesilmiş soyulmuş domates

* 50 gr havuç

* 10 gr fesleğen

* 10 gr sızma fesleğenli zeytinyağ

* 50 gr sebze suyu

* tuz n biber Garnitür

* 5 gr fesleğen
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Dört mevsime tek ayakkabı
 Fotoğraflar artık dijital
 Kozmetikte nostalji rüzgarı
 Ney ruhu terbiye ediyor
 Komedi ve dram ustası
 Kendine yeniden başla...
 Tanju'nun bilgisayar programı Fenerbahçe'yi ateşledi
 Mutsuz çocuklar yetiştiriyoruz
 Her anne baba gibi ünlüler de çocuklarının geleceği için...
 Bir saatliğine ülkeyi yönettiler
 Dünün esnafları, bugünün 'duayen işadamları' oldu
 Turizmde butik modası
 Dünyanın en zengin akrobatı
 Üç ayrı kıtada dokuz ayrı şovları var
 Ses Tiyatrosu konserlerle şenleniyor
 Piyanist'in şefi Türkiye'de
 Tezgah açmaya ciple gidiyor
 İstanbul canlı bir şenliktir
 Birileri aforoz edilecekse bunlar porno tacirleri olmalı
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Bu bisküviler bir harika
Tarçınlı bir kutu bisküvim var...
MEHMET ALTAN
Tanrıtanımazlık Dersi
Geçenlerde yabancı gazeteleri...
ÖNCEL ÖZİÇER
Ülkemin töresi meşhurdur
Her memleketin "bir şeyi"...
REFİK DURBAŞ
Hemşehrim Gaziantep
Sevgili arkadaşlarım Onat Kutlar,...
Masamızda İtalyan şarap dünyasından bir asil var
Michel Rolland'ı tanıyor musunuz? Onun "guru", "dahi", "sanatçı" veya...
Yemeklerimizin gizli mesajı
İyi bir yemeğin sadece tadının iyi olması yeterli değil. Onun ortama uygunluğu,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.