kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kozmetikte nostalji rüzgarı
Kozmetikte nostalji rüzgarı
Lavanta kolonyası

Kozmetikte nostalji rüzgarı

109 yıllık Rebul marka kolonya, parfüm ve deodorantın ardından üçüncü kuşak Müderrisoğlu, aynı marka ile yeni kozmetik ürünleri yaratmaya hazırlanıyor
Dede lavanta kolonyasını, oğlu parfümü üretti; torun ise yeni projelere ve yeni ürünlere imza atmak üzere yola çıktı. Rebul Eczaneleri'nin üçüncü kuşak eczacısı Kerim Müderrisoğlu, kozmetik sanayine kolonya ve parfümün dışında Rebul markası ile sabun, şampuan, vücut ve yüz kremi başta olmak üzere yeni ürünler kazandıracak projeleri yaşama geçirmeye hazırlanıyor. İki ortağı ve 109 yıllık bir tarihi geçmiş ile harekete geçen Müderrisoğlu'nun hedefi genç tüketicilere ulaşmak ve kozmetik raflarında Rebul ürünleri için yeni bir yer açmak. Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Rebul Eczanesi'- nin de, Cumhuriyet dönemi erkeklerinin vazgeçilmez kokusu olan lavanta kolonyasının tarihi de 109 yıl öncesine kadar uzanıyor. Pera Eczaneleri olarak adlandırılan Beyoğlu'ndaki ilk eczanelerden biri olan Rebul Eczanesi 1895 yılında Fransız Jean Cesare Reboul tarafından Grande Pharmacie Parisienne (Büyük Paris Eczanesi) adıyla bugün bulunduğu Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde kuruldu. Rebul Eczanesi, kurulduğu mekanı değiştirmeden günümüze kadar gelen ender işyerlerinden birisi. Cumhuriyet döneminin ilk eczacılarından biri olan Kemal Müderrisoğlu, Eczacılık Okulu'ndan 1923 yılında mezun olunca Jean Reboul'un yanında çalışmaya başladı. 1938 yılında yaşlanan Reboul işletecek varisi olmadığı için eczanesini Müderrisoğlu'na devretti.

DEDE ÜRÜNÜ PARFÜM
Müderrisoğlu eczanenin alt katındaki laboratuvarda ilaç hazırlamanın dışında Reboul zamanında olduğu gibi değişik kokular yaratmaktan zevk alıyordu. En sevdiği kokulardan biri olan lavanta ile alkolü karıştırarak yaptığı bu değişik denemeler sonucunda lavanta kolonyasını yarattı ve 1940 yılında eczanenin raflarında 'Rebul Lavanda' adıyla satışa sunmaya başladı. Lavanta kolonyası kısa süre içinde Pera'nın erkekleri başta olmak üzere İstanbul beyefendilerinin kokusu haline geldi. Kolonyanın keşfedildiği eczanenin altındaki küçük laboratuvarda küçük denemeler son bulmuyordu. Her defasında lavantanın içinde yer aldığı sabunlar, yüz ve vücut kremleri de üretiliyor ve üst katta raflarda satışa sunuluyordu. Eczanenin bodrum katı talepleri karşılamaya yetersiz kalınca 1960 yılında kolonya, sabun ve kremleri üretmek üzere bir imalathane de kuruldu. Bu arada Müderrisoğlu eczacılık mezunu oğlu Mehmet Müderrrisoğlu ile birlikte çalışıyordu. Babanın tutkusu koku yaratmak oğul Müderrisoğlu'na da geçmişti. O da 1981 yılında erkek parfümü ve deodorantı 'RebulMen'i yarattı.

TORUNDAN YENİ PROJELER
Dedesi ve babası gibi eczacı olan üçüncü kuşaktan Kerim Müderrisoğlu ise iki arkadaşı, bir kozmetik firmasının strateji ve pazarlama sorumlusu Nükhet Franko ve tekstil ithalatçısı Korel Bingöl ile birlikte Rebul markası ile yeni kozmetik ürünleri yaratmak üzere yeni bir şirket kurdu. İlk hedeflerinin parfümeri ve eczane kanalında satılan kolonyanın en kısa zamanda zincir ve lokal market raflarında yer bulması olduğunu söyleyen Müderrisoğlu, "Geniş bir dağıtım ağı ile Rebul Lavanta'yı geniş kitlelere ulaştırıp, Rebul klasiğini her evde devam ettirmek istiyoruz "diyor. Rebul markası ile üretilen kolonya, parfüm ve deodorant ile yeni üretilecek kozmetik ürünlerin hedef kitlesini genişletmeyi amaçladıklarını anlatan Müderrisoğlu, "Rebul markasını gençleştirmek ve gençlere de hitap eden yeni ürünler yaratmak istiyoruz. Erkek markası olarak bilinen Rebul markası ile kozmetiğin asıl tüketicisi olan kadınlara yönelik ürünler yaratacağız. Önümüzdeki günlerde Rebul markalı bir çok ürün raflarda yerini alacak. Amaç, kozmetik raflarından pay çalmak değil, Rebul markalı ürünler için raflarda yeni yer açabilmek" diyor.

Pervin Kaplan

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Dört mevsime tek ayakkabı
 Fotoğraflar artık dijital
 Ney ruhu terbiye ediyor
 Komedi ve dram ustası
 Kendine yeniden başla...
 Tanju'nun bilgisayar programı Fenerbahçe'yi ateşledi
 Mutsuz çocuklar yetiştiriyoruz
 Her anne baba gibi ünlüler de çocuklarının geleceği için...
 Bir saatliğine ülkeyi yönettiler
 Dünün esnafları, bugünün 'duayen işadamları' oldu
 Turizmde butik modası
 Dünyanın en zengin akrobatı
 Üç ayrı kıtada dokuz ayrı şovları var
 Ses Tiyatrosu konserlerle şenleniyor
 Piyanist'in şefi Türkiye'de
 Tezgah açmaya ciple gidiyor
 İstanbul canlı bir şenliktir
 Akdeniz mutfağından bir yıldız
 Birileri aforoz edilecekse bunlar porno tacirleri olmalı
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Bu bisküviler bir harika
Tarçınlı bir kutu bisküvim var...
MEHMET ALTAN
Tanrıtanımazlık Dersi
Geçenlerde yabancı gazeteleri...
ÖNCEL ÖZİÇER
Ülkemin töresi meşhurdur
Her memleketin "bir şeyi"...
REFİK DURBAŞ
Hemşehrim Gaziantep
Sevgili arkadaşlarım Onat Kutlar,...
Masamızda İtalyan şarap dünyasından bir asil var
Michel Rolland'ı tanıyor musunuz? Onun "guru", "dahi", "sanatçı" veya...
Yemeklerimizin gizli mesajı
İyi bir yemeğin sadece tadının iyi olması yeterli değil. Onun ortama uygunluğu,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.