kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben yarın nasıl yoklama yaparım?
Ben yarın nasıl yoklama yaparım?

8 yaşındaki Hüseyin, okul çıkışında yolun karşısına geçmek isterken minibüs altında kalıp can verince olay yerine koşan Hülya öğretmen böyle feryat etti. Öğrencisinin cesedine sarılan genç öğretmen, uzun süre uzaklaştırılamadı.

ANTALYA'DA önceki gün 8 yaşındaki ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi Hüseyin Devrim Yaşar, okul çıkışında minibüs altında kalarak feci şekilde can verdi. Öğrencilerin çığlıklarıyla okulun yan sokağına koşan ve korkunç manzarayla karşılaşan Hülya Lekesiz, öğrencisinin cesedine sarılarak uzun süre ağladı. Öğrencisinden güçlükle ayrılan genç kadın, "Daha 10 dakika önce dersten çıkmıştı. Polis olmak istiyordu. Ben yarın sabah nasıl yoklama yaparım" diyerek göz yaşlarına boğuldu. Gözaltına alınan minibüs sürücüsü ise "Aniden önüme çıktı" dedi. Üzücü kaza önceki gün saat 14.30 sıralarında, Ermenek Mahallesi Birlik Sokak'ta meydana geldi. Ülkü Seygi Kandemir İlköğretim Okulu'nun ikinci sınıfında okuyan 8 yaşındaki Hüseyin Devrim Yaşar, önceki gün saat 14.30'da çalan paydos zilinin ardından çantasını alıp Akgöller Mahallesi'ndeki evine gitmek üzere yola çıktı.

DUR' DEDİLER, DİNLEMEDİ
ARKADAŞLARI
ile birlikte evine doğru yürüyen küçük Hüseyin, okulun hemen yanında bulunan Birlik Sokak'ta yolun karşısına geçmek istedi. Hızla gelen minibüsü fark edemeyen Hüseyin Devrim, yola inerek yürümeye başladı. Bu sırada geride kalan arkadaşları küçük çocuğun üzerine gelen minibüsü fark edip "Dur" diye bağırıp uyarmaya çalıştılar. Ancak Hüseyin için artık çok geçti. Küçük çocuk, Zafer Dargeçit'in kullandığı minibüsün altında kaldı. Ön tampona çarptıktan sonra minibüsün altında 15 metre sürüklenen küçük çocuğun cansız bedeni, yolcularla birlikte minibüsten inen sürücü Zafer Dargeçit tarafından çıkartılıp yolun ortasına konuldu. Hüseyin'in ölümüne tanık olan arkadaşlarının attığı çığlığı ilk duyan ise öğretmenleri Hülya Lekesiz oldu. Koşarak olay yerine gelen genç öğretmen, öğrencisinin cesedinden uzun süre uzaklaştırılamadı.

KASİS YAPMAK ZOR MU?
OKULUN
yakınındaki Birlik Sokak'ta önlem alınması için yetkili mercilere yazılar gönderdiklerini belirten okul yönetimi ise "Önlem alınması için birilerinin ölmesini mi bekliyorlar? Kasis yapmak o kadar zor muydu? Hüseyin'in ölmesi mi gerekiyordu?" diye konuştular. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın tanığı olan Hüseyin'in sınıf arkadaşı Hasan Kaya ise girdiği şoktan uzun süre kurtulamadı. Küçük çocuk, "Hüseyin ile okuldan birlikte çıktık. Yola yaklaştığında gelen dolmuşu göremedi. Hepimiz bağırdık ama onu kurtaramadık" diye ağladı.

Ana yüreği böyle acıya nasıl dayansın ki...
ACILI
haberi, işlettiği kahvehanede alarak olay yerine koşan baba Yüksel Yaşar, baygınlık geçirdi. Sinir krizleri geçiren acılı anne Lale Yaşar da, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

"Aniden yola çıktı, yapacak bir şeyim yoktu"
HIZ
yaptığı için kazaya neden olduğu iddia edilen ve tepkilerden kaçarak Demircikara Polis Merkezi'ne sığınan minibüs sürücüsü Zafer Dargeçit'in alkollü olmadığı belirlendi. Sürücünün ilk ifadesinde, "Küçük çocuk aniden yola çıktı. Yapacak bir şeyim yoktu" dediği öğrenildi.

Yusuf DALAMAN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Moskova'da buzlar eridi
 Güneydoğu'da ya DEHAP ya AKP
 'Tetiği kardeşim çekti'
 SABAH Ailesi Muammer Yaşar Bostancı'yı unutmadı
 Ayvalık'ta mülteci teknesi battı: 3 kişi öldü, 25 kişi kayıp
 Finansbank soygunu davasında, güvenliğe şok ceza istemi
SAVAŞ AY
Kadir Topbaş İstanbul'a ne yapar?..
Dün bütün gün...
REFİK DURBAŞ
Türkiye uçuyor...
Küreselleşen dünyada gelişen...
SAİT GÜRSOY
Sabancı ÖSS'ye el atıyor
Sabancı Üniversitesi Türkiye'de...
MEHMET TEZKAN
CHP'nin sonuç ne olursa olsun kaybetmeyecek iki...
EMRE AKÖZ
'Neredesin Firuze... Ya evde yoksan
Hani bir şey yanı...
UMUR TALU
Büyük Ortadoğu'da aslan Türkiye
ABD'nin NATO'ya, G8...
KKTC'yi tanıyabiliriz
AB'nin genişlemeden sorumlu komiseri Verheugen, Rum kesiminin...
İsrail, "duvarı" 42 km uzatıyor
İsrail'in Batı Şeria'da inşa etmeye başladığı "güvenlik...
İlhan Mansız: Gitmem kalmamdan daha hayırlıydı
İlhan Mansız: Gitmem kalmamdan daha hayırlıydı
"Bir günde karar değiştirdiğim doğru. Söyleyeceğim şu: Sevmek,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.