kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hanımağa emredince cinayet için izin aldı!
Cinayet izni

Kadın aday adayının cezaevinden tuttuğu tetikçi "annem hasta" diye bir gün izin alıp adam vurdu

Adana Yumurtalık'ta siyasi rakibini devre dışı bırakmak için tetikçi tutan sonra da "işi beceremedi" diye tetikçiyi öldürtmekle suçlanan AKP aday adayı Emine Koçak Memili hakkında yeni bir iddia: Cinayeti cezaevinde yatan Ahmet Savaş adlı kişiye işletti.

ALANYA YARI AÇIK CEZAEVİ'NDEN ÇIKTI
Soruşturma ve ifadelere göre Memili, yakınları aracılığıyla Alanya Yarı Açık Cezaevi'nde yatan hükümlü Ahmet Savaş'la anlaştı. Savaş "annem hasta" diye cezaevi yönetiminden bir gün izin aldı.

"İŞİNİ BİTİRİP" AYNI GÜN İÇERİ GİRDİ
Memili ve yakınlarıyla buluşan Savaş, tetikçiliği beceremeyen İsmail İşlek'in yanına gitti. Savaş, tek kurşunla İşlek'i öldürüp hiçbir şey olmamış gibi yeniden cezaevine döndü.


***

Hanımağa emredince cinayet için izin aldı!

Yerel seçimdeki rakibine gözdağı vermek için tuttuğu tetikçiyi başka bir tetikçiye öldürttüğü iddia edilen Hanımağa kayıplara karıştı. Katil ise cezaevinden bir günlüğüne çıkan bir mahkûm.

Adana'da siyasi rakibine gözdağı vermek isterken, adı cinayete karışan ve azmettirici olarak aranan AK Parti aday adayı Hanımağa Emine Koçak'ın, Antalya Yarı Açık Cezaevi'nde yatan bir hükümlüye bir gün izin aldırıp, verdiği işi yerine getirmeyen tetikçisini öldürttüğü ortaya çıktı. Yumurtalık ilçesi aday adayı Emine Koçak'ın, rakibi Mehmet Çetin'i korkutmak için kiralamak istediği İsmail İşlek bunu teklifi reddedince "temizletmeye" karar verdiği iddia edildi. Hanımağa Emine Koçak'ın küçük yaşta kız kaçırmak suçundan Antalya Yarı Açık Cezaevi'nde yatan Ahmet Savaş isimli hükümlüye bu görev verdiği, Savaş'ın izinli olarak çıktığı gün Adana'ya giderek, İsmail İşlek'i öldürdüğü belirlendi.

SINIRDA ÖNLEM
Öte yandan kayıplara karışan AK Parti Yumurtalık aday adayı Emine Koçak Memili'nin yurt dışına kaçmış ya da kaçacak ihtimalini göz önünde bulunduran polis, sınır kapılarında önlem aldı. Tüyler ürperten gerçek, Adana polisinin soruşturması sonucu ortaya çıktı. Halen firarda olan Emine Koçak Memili'nin akrabaları olan amca çocukları Murtaza, Ahmet ve Mahmut Ilgın'ın verdikleri ifadeden yola çıkan polis, İsmail İşlek'i Ahmet Savaş isimli bir kişinin öldürdüğünü belirledi. Zanlının izini süren Adana Polisi, Savaş'ı hiç de ummadığı bir yerde buldu. Emine Koçak'ın akrabaları olan Murtaza, Ahmet ve Mahmut Ilgın, arkadaşları olan Ahmet Savaş'a ulaştı. Antalya Yarı Açık Cezaevi'nde yatan Savaş, kendisine yapılan teklifi kabul etti. 10 Şubat'ta yasal hakkını kullanan Ahmet Savaş, bir gün izin alıp, Adana'ya gitti. Savaş, amca çocukları Ilgınlar ve Emine Koçak Memili ile buluşup, İsmail İşlek'le bir araya geldi. Bu sırada aralarında tartışma çıktı ve Ahmet Savaş belindeki silahı çekip, İşlek'e bir el ateş etti. Olayın ilk şoku atlatıldıktan sonra Savaş yeniden otobüse binerek, Antalya'ya döndü ve hiçbir şey olmamış gibi cezaevine girdi.

KAYIPLARA KARIŞTI
Olayın aydınlatılmasından sonra Antalya Yarı Açık Cezaevi'nde yatan Ahmet Savaş, Antalya F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Soruşturmayı cezaevinde sürdüren polis şimdi de halen firarda olan Emine Koçak Memili'nin peşine düştü. Polis, cinayete azmettirmek iddiasıyla aranan Emine Koçak Memili'ye ulaşmak için bulunabileceği tüm adresleri kontrol ederken, bayan aday adayının izine ulaşamadı. Yumurtalık ilçesinin Zeytinli köyünde çiftçi bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Emine Koçak Memili, ilk eğitimini köyde aldı. Çocukluğundan beri lükse karşı düşkünlüğü olan genç kız, lise eğitimi için ailesinin Adana'ya göç etmesiyle zenginliğe uzanan yoldaki planlarını bir bir gerçekleştirmeye başladı.

İKİ EVLİLİK
Emine Koçak Memili, liseyi bitirdiği yıl Adana'da ulusal bir gazetede çalışan Selahattin Sekin ile tanıştı. 1991 yılında Selahattin Sekin ile yaşamını birleştiren Emine Koçak Memili'nin Mücahit Abdullah ve Kevser Nur isimli 2 çocuğu dünyaya geldi. Ancak 1999 yılında Emine Koçak, gazeteci Sekin'den boşandı. Mahkeme bu evlilikten olan 2 çocuğun velayetini Sekin'e verince, Hanımağa evlatlarını geri alabilmek için planlar yapmaya başladı.

HANIMAĞA OLMAK İÇİN AZMETTİ
EMİNE
Koçak ikinci evliliğini ihracatçı Semih Memili ile yaptı. Koçak eşi Memili'nin de işlerini üstleniyordu. Çok para kazandığı için lüks içinde yaşayan Koçak, Yumurtalık başkan aday adaylığını açıkladı. Ancak AK Parti Yumurtalık'ta halen Belediye Başkanı olan Mehmet Çetin'i tercih edince korkunç planı uygulamaya koydu.

Nazan ERDEM

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Şimdi de onun için ağlıyorlar
 Gövde gösterisi yaptı
 Acımasız baba öz kızlarına sokakta kurşun yağdırdı
 Aç kalan komşusuna ekmek götürdü canından oldu
 Yedi tecavüzün zanlısı için 189 yıl ağır hapis istendi
 'Bebeklerim için değer'
 Erzurum'a yüzyılın karı
 Abant'ta 9 bin yıl önce hayat varmış
 Erol Büyükburç sevenlerini üzdü
 Ali Asker'e konser sonrası gözaltı
 Semih balcı oğlunun not defterinden
ERGUN BABAHAN
SABAH ve toplumsal sorumluluk
Geçen hafta...
ERDAL ŞAFAK
Af mı kazanacak, intikam mı?
Anlaşıldı; 28 Mart...
AHMET HAKAN COŞKUN
Küçük mektuplar
THY YÖNETİCİLERİNE: Türk Hava...
MEHMET BARLAS
İstanbul Belediye Başkanı, Başbakan'dan sonraki...
SAVAŞ AY
Agos orta, Hürriyet şut, ofsaaayt!
Emin Çölaşan...
REFİK DURBAŞ
Ziraat'te neler oluyor?
1987 yılında Ziraat Bankası'ndan...
ÖMER LÜTFİ METE
Kürtler üstüne kafatasçılık
Dünkü Hürriyet'in...
Fenerin ateşi Antep'i yaktı
Fenerin ateşi Antep'i yaktı
6 maçlık galibiyet serisini Diyarbakır beraberliği ile bozan...
Kemal derbide cezalı
Kemal derbide cezalı
F.Bahçe'de uzun bir aradan sonra forma giyen genç yıldız, sarı kart...
AKP'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş
AKP'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş
AKP büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı. İstanbul'da...
Altınok kürsüye gelmedi
Altınok kürsüye gelmedi
* Salonda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek'in...
İttifak siyasetçileri ikiye böldü
İttifak siyasetçileri ikiye böldü
Siyaset bilimcileri ve eski politikacıların soldaki ittifaka yönelik...
AB'ye uyum bu mu!
AB'ye uyum bu mu!
Bırakın Kürtçe yayını, Tarkan'ın şarkılarını Kürtçe söyleyen Mardinli...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.