kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kanlı siyaset
Kanlı siyaset
İlk evliliğinden olan çocuklarını kaçırdı

Korkunç temizlik

AKP aday adayı olan temizlik patroniçesi, rakibi belediye başkanını vuramayan tetikçisini 'temizletmekten' aranıyor.

Adana'da cesedi bulunan İsmail İşler'in siyasi bir hesaplaşmaya kurban gittiği ortaya çıktı. Soruşturma ve ifadelere göre cinayet şöyle gelişti: Temizlik şirketi sahibi Emine Koçak Memili Yumurtalık'ta Belediye Başkanlığı için AKP aday adayı oldu.

RAKİP ADAYI DEVRE DIŞI BIRAKMA
Planı Emine
Memili aynı partiden aday olan şimdiki Belediye Başkanı Mehmet Çetin'i devreden çıkarmak istedi. Bu amaçla İsmail İşler adlı bir kişi kiralık katil olarak tutuldu. Ama infaz gerçekleşmedi, Çetin aday yapıldı.

CİNAYET SIRASINDA OLAY YERİNDEYDİ
Bu
sonuç tetikçinin de kaderi oldu. Tetikçi İşler, Emine Memili'nin tuttuğu başka adamlarca öldürüldü. Cinayet anında olay yerinde olan Memili hakkında, öldürmeye azmettirmekten gıyabi tutuklama kararı çıktı.


***

Kanlı siyaset

Adana Yumurtalık'ta AKP'den aday adayı olan Emine Koçak Memili'nin, yeniden aday gösterilen AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Çetin'i öldürtmek için plan yaptığı, tuttuğu kiralık katili ise "İşini yapmadığı" gerekçesiyle adamlarına öldürttüğü iddia edildi..

Adana'nın Yumurtalık İlçesi'ndeki yerel seçim mücadelesine kan bulaştı. AK Parti'den aday adayı olan Emine Koçak Memili'nin, aynı partiden rakibini öldürtmek için plan yaptığı, tuttuğu kiralık katili ise işini yapmadığı gerekçesiyle öldürttüğü iddia edildi. Suçlamalara hedef olan bayan başkan aday adayı kayıplara karışırken, olayla ilgili olarak 3 kişi tutuklandı.

Tüm ilçeyi şaşkınlığa boğan iddia, bir hafta önce Adana'da 28 yaşındaki İsmail İşler'in yarı çıplak cesedinin Çukurova Üniversitesi Bitki Koruma Araştırma ve Uygulama Alanı yanında, kafasına tek kurşun sıkılmış halde bulunması üzerine ortaya atıldı. Buna göre İşler, AK Parti Yumurtalık belediye başkan aday adayı Memili tarafından, halen başkanlık görevini yürüten diğer aday Mehmet Çetin'i öldürmesi amacıyla kiralanmış, ancak 'işi yapmadığı' için öldürülmüştü. Nitekim Tarsus'un Kaleburcu köyünde oturan İsmail İşler'in cesedinin bulunmasından sonra polis olayı soruşturmaya başladı.

Eldeki ipuçlarını değerlendiren polis, Emine Koçak Memili'nin İşler'le tanışmasını sağlayan ve Memili'nin yeğenleri olduğu iddia edilen Murtaza Ilgın, Mahmut Ilgın, Mustafa Ilgın ve Adnan Ilgın'ı gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan sanıklardan, Murtaza Ilgın, Adnan Ilgın ve Mahmut Ilgın tutuklanarak cezaevine konulurken, Mustafa Ilgın serbest bırakıldı.

"YAPMAYIN, NE YAPTINIZ?"
Tutuklanan Murtaza Ilgın'ın polis ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "Öldürülen İsmail İşlek'i Emine Koçak Memili ile ben tanıştırdım. Memili, Çetin'i vurdurtacağını, İsmail'in güvenilir olup olmadığını sordu. Ben de (Bu işlere karışmam. Kendin sor) dedim. 14 Şubat günü Memili beni aradı. İsmail ve benimle görüşmek istediğini söyledi. Aracımla buluşma yerine gittim. Burada Emine ve yanında Ahmet isimli şahıs da vardı. Kozan yolu üzerinde Erkan ve Oğuz isimli şahıslarla buluştuk. İsmail'i de Zeytinbeli köyünden aldık ve konuşmak için olay yerine geldik. Ahmet, İsmail ile konuşmak için arabadan dışarı çıktı. Ahmet'in elinde silah vardı. Ne olduğunu anlamaya çalışırken Erkan ve Oğuz bana müdahale ettiler. Bir el silah sesi duydum. Olay yerinde bulunan Emine Koçak Memili, (Yapmayın, ne yaptınız) diye bağırdı. Daha sonra herkes arabasına binerek olay yerinden ayrıldı. Benim İsmail'in öldürüleceğinden haberim yoktu."

Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, Ahmet, Erkan, Oğuz, Bülent ve Poyraz isimli kişileri yakalamak için çalışma yaparken, Emine Koçak Memili hakkında cinayete azmettirmek suçundan gıyabi tutuklama kararı çıktı.

"KURBAN MIYDIM?"
Kendisine silahlı saldırıda bulunulması için tetikçi tutulduğu iddiaları karşısında şok olduğunu söyleyen AKP adayı Yumurtalık Belediye Başkanı Mehmet Çetin, "Böyle bir olaya adımın karışmasına anlam veremedim. Benim hiç kimse ile bir alıp veremediğim olmadı. Hele aynı partide adaylık yarışı yaptığım Emine hanım ile hiç olmadı. Son derece demokratik bir şekilde yarış yaptık ve sonuçta ben aday gösterildim" dedi.

MHP'den Yumurtalık Belediye Başkanı seçildikten sonra parti değiştirerek AK Parti'ye girdiğini ve AK Parti'den yeniden Yumurtalık Belediye Başkan adayı gösterildiğini söyleyen Çetin, "Seçim yarışına Emine Koçak Memili hanım ile birlikte girdik. İkimiz de partililerimize kendimizi ve projelerimizi anlattık. Genel merkez, adaylığa beni uygun gördü. Ama Emine hanımı uygun görseydi ben kayıtsız şartsız kendisini desteklerdim. Çünkü bizim için şahıs değil, parti önemli" diye konuştu.

NAZAN ERDEM

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Şimdi sıra gönül yolunda
 'Türkiye Almanya'nın desteğine güvenebilir'
 CHP'nin Ankara adayı Yılmaz Ateş
YAVUZ DONAT
Manşet... Sürmanşet...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,...
 atv 14.00
"Baştacı"
 atv 15.00
"Dekor Aktif"
 Show TV 14.15
"Türk Sineması"
 Kanal D 15.10
"İş Dünyası"
 Kanal D 16.10
"Transformers Armada"
 Habertürk 14.30
"Kent ve Yaşam"
Kubilay'a dikkat!
Bakırköy'de Kubilay sahte isimli bir genç tatlı dilini ve şıklığını...
Yüzerek yardım getirdi
Adapazarı'nda yolcu midibüsü dereye uçtu. 9 kişiye mezar olan araçtan...
'Firuze' sinemalarda
'Firuze' sinemalarda
Son zamanlarda yapılan en kaliteli yerli filmler kervanına 'Neredesin...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.