kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İnternet üzerinden de TAROT öğrenebilirsiniz
Kursuna giden Tarot'u öğrenir
İnternet üzerinden de TAROT öğrenebilirsiniz
Kursiyerler ne diyor ?
Kartların Anlamları

İnternet üzerinden de TAROT öğrenebilirsiniz

"Tarot'un da astroloji gibi kursu olmalı" diyenler, Su Karakuş'a başvurabilir. Çünkü o geçtiğimiz kasım ayından beri, Amerika'da aldığı Tarot eğitimini, dünyanın her yerinden Tarot meraklısına aktarıyor.

Su Karakuş, akademik kariyerini inşaat mühendisliğinde yapsa da, uzun yıllar mühendislik yaptıktan sonra lise yıllarından beri ilgilendiği Tarot'tan kopamamış. Amerika'da bu iş için 1,5 yıl eğitim de alan Karakuş, kasım ayından bu yana Türkiye'de Tarot kursu veriyor. "Bu işi üniversite düzeyine taşımak istiyorum" diyen Karakuş sözlerini şöyle sürdürüyor: "Lisede Tarot'a merak sardım. Üniversiteden sonra Amerika'ya gittim. Boston'da, 1.5 yıl boyunca Tarot üzerine iki ayrı eğitim aldım. Uzun yıllar mühendislik yaptım ama Tarot'tan kopamadım. Şimdi, akademik düzeyde astroloji ve Tarot dersleri veriyorum. Etiler'de bir merkezde veya değişik mekânlarda kursiyerlerimle buluşup Tarot öğretiyorum"

GRUP KURSLARI DA VAR
Hem bireysel hem de grup kursları veren Karakuş, Türkiye'de bu işin ustalarıyla işbirliği yaparak Tarot derslerini dershane gibi sistemli ve ciddi çalışan bir merkeze taşımak istiyor. Şimdilik kişisel çabasıyla Tarot öğreten Karakuş, Batı'da çok örneği olmasına rağmen, ülkemizde Tarot eğitimi olmayışından şikâyetçi. İsteyenlere internet üzerinden de ders verdiğini söyleyen Su Hanım, "Kursiyerlerim arasında kadın erkek pek çok meslekten insan var. Kuaföründen tutun da avukat, yönetici, sekreter, öğrenci, her kesimden insan başvuruyor. 'www.astroakademi.com' adlı bir sitem var. Bu adres aracılığıyla Almanya, İngiltere hatta Amerika'da yaşayan Türkler'den bana ulaşıp kursa katılanlar oluyor. Maille onlara konuları gönderiyorum, ardından testler ve nasıl çalışacaklarına dair programlar yolluyorum" diyor. Karakuş'un Tarot kursu üç basamaktan oluşuyor: 6 haftalık hızlandırılmış kur, 12 haftalık yoğun kur ve 8 haftalık pekiştirme kuru. Dersler, haftanın her günü 10.00-11.30 ve 17.00- 18.30 arasında. Kurs ücreti internetten ya da birebir fark etmiyor, aylık 75 milyon lira. "Tarot'u ciddi anlamda öğrenmek isteyen biri, mutlaka yabancı kaynaklara başvurmalı" diyor Su Hanım. Çok fazla açılım bilmek önemli değil ona göre, çünkü kafa karıştıracağını düşünüyor. "Önemli olan birkaç ana açılımı bilmek ve doğru sorular sorarak kartlarla iyi empati kurmak" diyor. Tarot'taki 78 karttan her birinin onlarca anlamı ve yorumu olduğunu söyleyen Su Hanım, "Kartlarla çalışma yaparken yoğunlaşma egzersizleri yapılmalı, mümkünse meditasyon, Reiki gibi rahatlatıcı yöntemler kullanılmalı" şeklinde konuşuyor.

BİLİNÇALTI YANSIMASI
Tarot'a fal olarak bakmanın çok yanlış olduğuna değinen Karakuş, "Her bireyin bilinçaltında gelecekte olacaklar yatıyor zaten. Sadece bunu bilmeye hazır olanlar öğrenebiliyor. Bu nedenle de, bu kişiler Tarot ya da astrolojiye daha ehil oluyor. Tarot'un buradaki fonksiyonu, bilinçaltımızda var olan geleceği kartlar vasıtasıyla yüzeye çıkarmak" diye konuşuyor.

Başlarken soru sormalısınız
Tarot'tan
istenilen faydayı sağlamak için en önemli adım, kartların anlamlarına inanmaktan geçiyor. Çünkü kartlara verilen enerji sayesinde merak edilenlerin yanıt bulacağına inanılıyor. Başka bir önemli nokta ise; kart seçen kişinin sol elini kullanması gerekiyor. Çünkü sol el, kalbi simgeliyor. Aklı simgeleyen sağ el, kişinin Tarot'a yoğunlaşmasını engelliyor. Tarot uzmanlarına göre Tarotçu, destesi ile sürekli ilgilenmeli, en azından bir kartı sürekli yanında bulunmalı. Kartlara sahibinden başka kimsenin dokunmaması gerekli. Tüm deste siyah ipek bir kese içerisinde saklanmalı. Tarot falına başlarken önce soru sormalısınız. Seçeceğiniz soruların 'Bu durum karşısında nasıl davranmalıyım?', 'Beni etkileyen bu olay için ne yapmalıyım?' şeklinde olması gerekiyor. Tarot bakarken daha iyi konsantre olabilmek için istediğiniz ortamı yaratabilirsiniz. Loş bir ışık, hafif bir müzik parçası, mum ya da tütsü yakmak, belki de özel bir elbise, Tarot seansını daha verimli kılabilir.

Özlem YURTÇU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sibel Porno Yıldızı Çıktı
 Benim giydiklerim kıyafet devrimidir
 EFENDİ Oscar'ı bekliyor
 Yerli Madonna
 Saraycık nefes aldı
 Dünya modası ondan soruluyor
 Türkiye'nin en büyük tek parça halısı
 Maddi krizi aşmak için Uşak'ta yeni dizi çekiyor
 Aşkla oyun oynayın
 Sevgi Sözcükleri
 Himalaya kazak
HAKAN & UTKU
Karın faydaları
Kar-kış-kıyamet üçgeninin bünyeye ne...
AYŞE TÜTER
Keçi peynirli soğan salatası
Soğanları dörde bölün.
AIDS'lileri yaşama bağlayan serum
Erivan'daki Armenicum Kliniği'nde geliştirilen yeni bir serum,...
İntikamını 'aşk tuzağı'yla aldı...
Ayşegül Balık kendisine zorla tecavüz eden eski patronu için korkunç...
Hastalığın yeni habercisi var
Vücüdun hastalıklara karşı verdiği ilk tepkiye inflammation deniyor.
Tarkan'ın yeni merakı
Tarkan'ın yeni merakı
Dünya starı olma yolunda ilerleyen Tarkan, antika tablolara...
Erken doğum riski
Erken doğum riski
Üçüz bebeklerine hamile kalan müteahhit Hasan Erdem'in eşi...
Güzelliğini suya borçlu
Güzelliğini suya borçlu
Hukuk okurken oda arkadaşının ısrarı ile fotoğraflarını New York'taki...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.