kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Herkes Popstar'a koşuyor peki abi, "müzik nerede?"
Üçü Bir Arada!
Resmen ağzımız sulandı
Herkes Popstar'a koşuyor peki abi, "müzik nerede?"
Kiralık katil de kaset istiyor!
Bir milyon izleyici getiririm bu filme, sen Haluk Abi?
Bu rol bana çok iyi geldi

Herkes Popstar'a koşuyor peki abi, "müzik nerede?"

Filmde renklerin de bir görevi var. Tüm kalabalıklar gri, gerçek eğlence dünyasında olan karakterler siyah, senaryo gereği eğlence dünyasında olanlar rengarenk. Teatral bir tarafı olsun diye mi bu yol seçildi?
BİLGİNER: Çok seyirlik bir şey oldu bence. AKBAĞ: Ben şöyle düşünüyorum: O kadar tuhaf ki, bunu birebir gerçekmiş gibi çekemeyiz diye düşündürdü. Bunu mümkün olduğunca renklendirelim duygusuyla yapıldı. Çünkü çok tuhaf bir gerçek var. Bu tuhaf gerçek görsel olarak böyle yansıtıldı. Yani başka bir gezegen gibi orası. Bu kadar tuhaf şey ancak bir gezegende olabilir. Tuhaf şeyin komiği... DENİZ: Filmin içinde çok geniş kareler var. Mesela bir Beyoğlu sahnesi. Yüzlerce insan var ama bizim karakterleri her halukârda görüyorsun. Hiçbir oyunları kaybolmuyor.

* Aslında neyle gırgır geçiyorsunuz filmde; şöhret olmaya çalışan insanların halleri mi, onların çaresizliklerinden medet uman piyasanın kurtları mı? Neye dokunuyorsunuz?
BİLGİNER: İşe başlarken mesaj kaygısıyla başlarsanız kötü iş yaparsınız. Sanat mesaj kaygısıyla yapılmaz. Güzel bir şey yaptıysanız onun içinde mesaj gizlidir zaten. Şu mesajı vereyim diye film yaparsanız batarsınız, bildiri dağıtın daha iyi. Sadece toplumun, insanların çırpınışlarını gösteren bir resim var filmde.

* Film Popstar yarışması başlamadan önce bitti ama çok denk düştü. Yarışmaya girmeye çalışan insanların hikayelerine benziyor mu filmde geçenler?
DENİZ: Benziyor ama Popstar daha portakalda vitaminken biz senaryosunu yazmıştık. Bu filmin müzikteki karşılığı bence cazdır. Mesela caza da baktığımız zaman size farklı duygular yaşatır. Çalan adamlar hep eğlenceli adamlardır ve kendi tarzları vardır. AKBAĞ: Ve sizi hep şaşırtırlar. BİLGİNER: Filmde bir sürü şarkı dinleyeceksiniz. Bildiğiniz şarkıların hiçbirini böyle dinlememişsinizdir. 40 küsür kadar şarkı var. DENİZ: Ben bir daha böyle bir prodüksiyonun yapılabileceğine inanmıyorum. Çok zor. Daha önce yapılmadı. Kimi ararsanız var. Bulutsuzluk Özlemi'nden Işın Karaca'ya, Müslüm Gürses'ten Cigulisi'ne kadar.. Herkes birbirinin şarkısını söylüyor.

*Herkes mi şarkı söylüyor?
BİLGİNER: Sadece teaser'da söylediğim şarkı var 'Ya Evde Yoksan..' AKBAĞ: Ben şarkı söyleyenleri destekliyorum.!

* Popstar'a benzeyen yanı nedir?
DENİZ: Her şeyi.. Bir gazetede Popstar'ın ikinci elemelerinin resmini gördüm. Tepeden helikopterle çekmişler. Bir maç girişi gibi.. Bu insanların hepsinin amacı şöhret olmak. Demek ki herkesin içinde var, bunu anlatıyoruz. AKBAĞ: Bu sosyolojik araştırma gerektiren bir durum... DENİZ: Bu filmde de adamın içindeki şöhret olma arzusu anlatılıyor. İşin açıkçası ben şöhretim ama benim ailem benden daha çok şöhret. Benim amcamın oğlu, dayımın bilmem nesi kamera görünce benim önüme geçiyor. Herkesin içinde var. Ben kaset yaptım, şöhret oldum diye sülalemde en az 60 kişi şu an albüm yapıyor. Baksan düne kadar kendi hayatını yaşayan bir adamdı. Bu film galiba kendilerini biraz onlara anlatan bir film. AKBAĞ: Eskiden bu cesaret yoktu. 'Yok canım bizden şöhret olmaz' deniyordu. Şimdi bu sanatçı olma erezyonunda 'o söylüyorsa ben neden söyleyemiyorum' diyorlar. 'Niçin o kuyrukta ben de yokum' diyor. Fiziksel kusuru olan, gözü görmeyen, yaşı 50'den fazla olan herkes aday şöhret olmaya! Bu korkunç bir şey. DENİZ: Hele Bayhan'dan sonra acıklı hikayesi olan herkes ortaya döküldü. BİLGİNER: Cüret arttı bir kere. Filmde soruyoruz ya 'peki abi müzik nerde?' diye. Hakikaten burada müzik nerede? Kimse müzikten konuşmuyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İnternet sitesi ödül kazandı
 HAREM'in tek erkeği
 Tarot Dosyası
 Postişleri Rus mahkumlardan
 Midyat'ta Süryani villaları
 Tarihi evlerin Don Kişot'u
 Haftalık Keyif Rehberi
 Onu unutabildiniz mi?
 Sevgi Sözcükleri
 Dolu dolu pazar keyfi
 Vitrin Meleği
 Dünyanın en güzel canisi
GÜLSE BİRSEL
Reyting olayının gerçek yüzü!
Biz bu kadarını...
AYŞE TÜTER
Piliç strogonof
Etleri boyuna ince ince dilimleyin.
Altın Ayı Fatih Akın'ın
Almanya doğumlu Türk yönetmen Fatih Akın'ın filmi 'Duvara Karşı' tam...
Kaçak mazot için istasyon kurdular
Gemilerden ucuza aldıkları mazotu, istasyonlara kayıt dışı satan 9...
Gençliğin sırrı kulakta
Cildi yenileyen mucize yöntemin kaynağı vücutta bulundu. Isolagen...
Verdi, imdada yetişti!
Verdi, imdada yetişti!
Verdi'nin "romantik üçlemesi"nin en son halkası "Il Trovatore"nin...
Moda Polisi
Moda Polisi
Bu kez süper!
Köşemi takip edenler bilir, Reyhan Çiftçi'yi genelde...
Gerçekten 'çok seksi'
Gerçekten 'çok seksi'
GISELE Bundchen uzun dönem mankenliğini yaptığı iç çamaşırı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.