kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünyanın en güzel canisi
Dünyanın en güzel canisi
Altı erkeği öldürmüştü
Film, hüzünlü bir "aşk" hikâyesi

Dünyanın en güzel canisi

Geçen yılın en çekici kadını seçilen Charlize Theron, son filmi "Cani"de bu sıfatından oldukça uzak bir kompozisyon çiziyor. 2002'de Florida'da idam edilen seri katil Aillen Wuornos'u canlandıran Theron, Oscar'ın en güçlü adayı Geçen yılın en çekici kadını seçilen Charlize Theron, son filmi "Cani"de bu sıfatından oldukça uzak bir kompozisyon çiziyor. 2002'de Florida'da idam edilen seri katil Aileen Wuornos'u canlandıran Theron, Oscar'ın en güçlü adayı.

Charlize Theron, 1975 yılında Güney Afrika'nın Benoni adlı küçük bir köyünde, fakir bir anne babanın tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukluğunun büyük bir bölümü ailesinin çalıştığı çiftlikte geçen Theron, bu sırada yarım yamalak da olsa pek çok dili konuşmayı öğrendi. 28 farklı Afrika dilini konuşabilen aktris, 6 yaşına geldiğinde çiftlik sahiplerinin de desteğiyle bale öğrenmeye başladı. Kısa bir süre sonra da profesyonel bale eğitimi için Johannesburg'a davet edilen Theron, ardından İtalya'ya giderek modellik yapmaya başladı. 1992 yılında New York'a giden güzel yıldız, Joffrey Okulu'nda dans eğitimi aldıktan sonra Kuğu Gölü gibi klasiklerde oynadı. Ancak şanssız bir şekilde dizinden sakatlanınca, profesyonel dansçı olma hayallerini bırakmak zorunda kaldı. Bir otobüs bileti alarak Hollywood'un yolunu tutan aktris, çeşitli işlerde çalışmaya başladı. Ancak Theron, keşfedilmek için 1994 yılına kadar beklemek zorunda kaldı. John Hurt ve Renee Russo gibi oyuncuların menajerliğini yapan John Crosby tarafından keşfedilince de, kendini bir anda film setinde buldu.

ROLÜ İÇİN 15 KİLO ALDI
"2 Days in the Valley" adlı bir filmle ilk ciddi tecrübesini yaşayan aktris, şöhretin kapılarını başrollerini Keanu Reeves ve Al Pacino'nun paylaştığı "Şeytanın Avukatı" filmiyle araladı. Ardından pek çok film teklifi alan güzel aktris, Astronotun Karısı, Kasımda Aşk Başkadır, İtalyan İşi gibi filmlerle şöhretini pekiştirdi. Hollywood'un en güzel kadınları arasında olan Theron, 2003 yılında "dünyanın en çekici kadını" ilan edildi. Güzelliği ile baş döndüren yıldız, oyunculukta da iddialı olduğunu kanıtlamak için son filmi Cani'de (Monster) bambaşka bir rolle seyirci karşısına çıkıyor. Cani, işlediği cinayetler nedeniyle geçen yıl Florida'da idam edilen fahişe Aileen Wournos'un gerçek hayat hikâyesi.

MAKYAJLA ÇİRKİNLEŞTİ
Bu film için 15 kilo alan Theron, yürüyüşünü ve tüm hareketlerini değiştirmiş. Omuzlarını geriye atarak yürümeyi öğrenmiş, sinirli sinirli sigara içmeyi de. O güzel yüzünü bir seri katile dönüştürmekte de zorlanmamış. Kaşlarını kazıttırmış, dişlerine protez taktırmış. "En çok diş protezinden çektim" diyor güzel yıldız. "İnsan ağzında öyle bir şey varken konuşmakta zorlanıyor. Ama kafama takmamaya çalıştım, takarsam oynayamazdım." Theron'a iki farklı diş protezi yapılmış, biri yakın, diğeri uzun süreli çekimler için. Bunun dışında yüzünde başka protez kullanılmamış, ünlü makyaj sanatçısı Toni G.'nin ağır makyajıyla Theron "çirkinleştirilmiş". Sadece göz altlarına yorgun bir görüntü oluştursun diye jelatinden göz altı torbaları eklenmiş. Ünlü sinema yazarları "Cani'de, Charlize'i değil Aileen'i göreceksiniz" diyorlar. Bu, kuşkusuz bir aktris için en iyi eleştiri. Geçen yıl "Saatler" filmindeki Virginia Woolf rolüyle Nicole Kidman'ı tanımak mümkün değildi. Kidman bu rolüyle Oscar heykelciğini kapmıştı. Dünyanın en çekici kadınını da Cani'de tanımak mümkün değil. Sadece bu bile, Theron'u Oscar'ın en güçlü adayı yapıyor...
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Üçü Bir Arada!
 İnternet sitesi ödül kazandı
 HAREM'in tek erkeği
 Tarot Dosyası
 Postişleri Rus mahkumlardan
 Midyat'ta Süryani villaları
 Tarihi evlerin Don Kişot'u
 Haftalık Keyif Rehberi
 Onu unutabildiniz mi?
 Sevgi Sözcükleri
 Dolu dolu pazar keyfi
 Vitrin Meleği
GÜLSE BİRSEL
Reyting olayının gerçek yüzü!
Biz bu kadarını...
AYŞE TÜTER
Piliç strogonof
Etleri boyuna ince ince dilimleyin.
Altın Ayı Fatih Akın'ın
Almanya doğumlu Türk yönetmen Fatih Akın'ın filmi 'Duvara Karşı' tam...
Kaçak mazot için istasyon kurdular
Gemilerden ucuza aldıkları mazotu, istasyonlara kayıt dışı satan 9...
Gençliğin sırrı kulakta
Cildi yenileyen mucize yöntemin kaynağı vücutta bulundu. Isolagen...
Verdi, imdada yetişti!
Verdi, imdada yetişti!
Verdi'nin "romantik üçlemesi"nin en son halkası "Il Trovatore"nin...
Moda Polisi
Moda Polisi
Bu kez süper!
Köşemi takip edenler bilir, Reyhan Çiftçi'yi genelde...
Gerçekten 'çok seksi'
Gerçekten 'çok seksi'
GISELE Bundchen uzun dönem mankenliğini yaptığı iç çamaşırı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.