kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Onların aşkı çok güçlü
Onların aşkı çok güçlü
Kas Erimesi Nedir?
Kas hastası anne-babanın sağlıklı çocuğu olur mu?

Onların aşkı çok güçlü

SEDA ve Hakan Kabakçı çifti, tedavisi bulunmayan kas erimesi hastası. Henüz hayatlarının baharındayken bu hastalığa yakalanan çift, ailelerinin tüm karşı çıkışlarına rağmen evlenmiş. Çünkü aşkları, yakında tekerlekli sandalyeye mahkûm olacak çifti hayata bağlayan tek şey.

SEDA ve Hakan Kabakçı mutlulukları yüzlerinden okunan çiftlerden. Ancak onları diğer mutlu çiftlerden ayıran bir özellikleri var. İkisi de kas hastası. Hemen hemen aynı yaşlarda bu hastalığın pençesine düşen çiftin kaderleri, bir piknik gezisinde kesişti. İlk görüşte birbirlerine aşık olan Seda ve Hakan, ailelerinin karşı fikirlerine rağmen 2002 yılında evlendi. Tedavilerini şu anda kendi imkanları ile sürdüren çift, hastalıklarının doğal sonucu olarak yakında tekerlekli sandalyeye mahkum olacak.

YÜRÜYEMEYECEKSİN'
ABLASI
da kas hastası ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Seda, lise son sınıfta, yürümekte güçlük çektiğini fark etmiş. Doktorların "Kas hastasısın, sen de ablan gibi yürüyemeyeceksin!" dedikleri Seda, adeta yıkılmış. Uludağ Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nu ailesinin desteği ile bitirmeyi başaran Seda, gittikçe ilerleyen hastalığı nedeni ile okuldan sonra başladığı işinden ayrılmak zorunda kalmış.

FUTBOLCU OLACAKTI...
VE
Hakan... O da rahatsızlandığını lise yıllarında Konya'da futbol oynarken fark etmiş. İlk muayeneden sonra duyduğu acı haberle şok olmuş ve sonrasında işleri bozulan ailesi ile Bursa'ya yerleşmiş. "Doktorlar bana kas hastası olduğumu söylediklerinde kapının önüne oturup çocuklar gibi ağladım. Futbol oynamayı çok seviyordum. İyi bir futbolcu olabilirdim ama olmadı" diyen Hakan, eşi Seda gibi Bursa Kas Hastalıkları Derneği'ne gidip kendisiyle aynı kaderi paylaşanlarla zaman geçirmeye başlamış. İki yıl önce Bursa İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından düzenlenen bir piknikte ilk kez Seda'yı gören Hakan,oracıkta aşık olmuş. Ama kendisini bekleyen kaderi bildiği için bir türlü Seda'ya açılamamış. Ancak arkadaşlıklarını ilerleten çift, en sonunda birbirlerine duydukları aşkı itiraf etmişler. Ve Hakan Seda'ya ertesi gün evlenme teklifinde bulunmuş.

EVLİLİĞİ İSTEMEDİLER
EVLENMEYE
karar veren Seda ve Hakan, hissettiklerini ilk önce dernektekilerle paylaştıklarında kararlarına herkes olumsuz bakmış, kimse onların evlenebileceğine inanmamış. Seda evlilik kararlarını ailesine anlattığında ise çok büyük bir tepki ile karşılaşmış. Ama ne hastalık ne de maddi imkansızlık genç çifti yıldırmamış. Evlenmeyi kafalarına koyan Seda ve Hakan, önlerine çıkan tüm engelleri ve hastalıklarını hiçe sayıp nikah dairesinin kapısını çalmışlar.

BİZ BİRBİRİMİZE AŞIĞIZ'
ARTIK bir yastığa baş koyan Seda ve Hakan ayakta durmakta güçlük çekiyor. Belki de kısa bir süre sonra tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkum olacak iki genç, birbirlerine sımsıkı sarılıyor. Evlerinin işini birlikte yapıp, günlerini birbirlerini gözlerinin içine bakarak sevgi sözcükleri ile geçiriyorlar. Hakan da Seda da, "Biz birbirimize aşığız. Bu yüzden hiçbir şey bize zor gelmiyor. Fizik tedavi ile hastalığımızı geciktirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bizi bu hastalık yenemeyecek" derken çalışamamanın verdiği maddi sıkıntıları da birbirlerine olan sevgileri ile yenmeye çalışıyorlar. Hastalıklarını geciktirmek için gerekli ilaçları alamadıkları halde yüzlerinden gülümseme, gözlerinden ışık eksik olmayan Seda ve Hakan kas hastalığı ile ilgili olarak tıpta yaşanan gelişmeleri de yakından takip ediyorlar. En büyük dilekleri ise bu 'imkansız aşklarını' süsleyecek bir çocuk sahibi olmak. Çocuk isteklerini sık sık dile getiren çift, eğer kontrollü bir doğum gerçekleşirse çocuklarının sağlıklı olacağını düşünüyorlar.

Umut TÜTÜNCÜ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kar yolları kesti
 Kentte rötarlı yaşam
 Atina: Anlaşmadan biz de memnunuz
 Bursa'nın yeşili beyaza teslim oldu
 Ziyal: Amacımız sonuçlandırmak
 Yunanistan da kara teslim
 Rum Basını: Göğüs göğüse muhabere
 BİR BU EKSİKTİ: Rumlar'ın otelinde yangın çıktı
 Bolu'daki kaza yedi can aldı
 BM binasında kebap partisi ve kağıtlarla futbol maçı
 Kamboçya gemisi mürettebatıyla battı
 Ankara'dan gelinemiyor
 Vali Güler nöbetteydi
 Memur öğlen paydos etti
 13 saat sonra ulaşılabildi
 Sokaktakiler ortada kalmadı
 Okullar için karar pazara verilecek
 ABD: Bu tarihi fırsat
SAVAŞ AY
Kartal Vakfı konserinin anımsattıkları!..
Rahmetli Kemal...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Ve Süreyya... Ve Yücel...
Süreyya Ayhan-Yücel Kop...
REFİK DURBAŞ
Türkiye'nin perspektifi...
Türk dış politikasında,...
MEHMET TEZKAN
Kıbrıs'ta çözüme bir adım kaldı..
Ortada ne kazanılan...
EMRE AKÖZ
CNBC-e bunu niye yaptı?
Kendİme göre tüm hesapları...
MEHMET ALTAN
Para, sopa, türban...
Yeryüzündeki "insan hakları...
Onun da Monica skandalı patladı!
Demokrat aday Kerry'le ilgili şok iddia: Yasak ilişki yaşadığı kadını...
İşte yılın karesi
2003 Yılı Dünya Basın Fotoğrafı yarışmasını, geçen yıla...
Kod adı 100. yıl
Kod adı 100. yıl
Beşiktaş'taki Bilgili-Güreli modelini Refik Arkan ile G.Saray'a...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.