kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kentte rötarlı yaşam
Kentte rötarlı yaşam

Tedbirler bir felaketi önledi, ancak aralıksız devam eden yoğun tipi, karayollarından hava ve deniz yollarına kadar ulaşımı aksattı. Kamu personeli öğle saatinde iş bıraktı, pek çok işyeri sahibi dükkanlarını açmadı, zorunlu olmadıkça insanlar dışarı çıkmamayı yeğledi.

İstanbul perşembe sabahı yağmaya başlayan ve akşam saatlerinden itibaren tipiye dönüşen kar yağışı nedeniyle aksamalı bir yaşam sürdü. Bazı kesimlerde kar kalınlığı yarım metreyi geçerken, sabah işe gitmek için yola çıkanlar, araç bulamadı. Görüş mesafesinin 200 metrenin altına düştüğü Atatürk Havalimanı'nda seferler iptal edilirken, vapurlar ve trenler sabah rötarlı çalışabildi.

TİPİ GECE BOYU SÜRDÜ
Saatteki hızı zaman zaman 100 metreyi bulan fırtınayla birleşen kar, gece boyunca tipi şeklinde yağdı. Günün ilk ışıklarına kadar süren ve İstanbul'u beyaza bürüyen kar nedeniyle sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı. Uyarılara rağmen zincirsiz trafiğe çıkan bazı otomobiller yollarda kalırken, toplu taşıma araçlarında yer bulmak mümkün olmadı. Kar yağışı nedeniyle gece yarısından itibaren bazı semtlerde elektrik kesintileri yaşandı. Dudullu'ya bağlı Çavuşpaşa Mahallesi'nin bir kısmı ile Şile civarındaki bazı köylerde elektrik kesintisi sürüyor. TEDAŞ, yaşanacak arızalara karşı 595 elemanını hazır tutuyor.

HAVA ULAŞIMI DURDU
Kar yağışı en çok hava ulaşımını etkiledi. Görüş mesafesinin 200 metrenin altına düştüğü Atatürk Havalimanı'nda önceki gece saat 03.00'ten itibaren bütün seferler iptal edildi. Havalimanına inmesi gereken Cidde, Pekin, Hannover, Kahire, Tahran, Kuveyt, Almata, Amman'dan gelen uçaklar; Antalya, İzmir ve Ankara'daki havalimanlarına yönlendirildi. İlk uçak ancak 14 saat sonra, 17.00 sıralarında inebildi. THY de, kötü hava koşullarından dolayı birçok iç ve dış hat seferini iptal etti. THY'nin dün gerçekleştirilmesi gereken Atina, Düsseldorf, Berlin, Tel Aviv, Stuttgart, Hannover ile Olympik Havayolları'nın Atina ve Middle East Havayolları'nın Beyrut seferleri yapılamadı. THY'nin yanı sıra İsviçre Havayolları'nın Zürih, Alitaila'nın Roma, Delta Havayolları'nın New York, KLM'nin Amsterdam, Air France'ın Paris ve Gulf Air'in Bahreyn uçuşları yapılamadı.

SEZER GELEMEDİ
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'a gelemedi. Bugün düzenlenecek bir toplantı için İstanbul'a geleceği açıklanan Sezer, hava ulaşımının gerçekleştirilememesi üzerine Ankara'dan gelemedi.

DENİZDE RÖTAR
Tipi nedeniyle Şehir hatları işletmesinin Sirkeci- Adalar, Sirkeci-Harem, Yalova ve Eski Hisar seferleri yapılamadı. Sabah saatlerinde ise Beşiktaş, Eminönü, Karaköy seferleri iptal edildi. Öğle saatlerine doğru seferler rötarlı olarak gerçekleştirilmeye başlandı. İDO'nun arabalı vapur seferleri ile Bandırma, Yalova ve Mudanya deniz otobüs seferleri de yapılamadı. İstanbul içindeki seferler ise normal olarak gerçekleştirildi.

TRENLER DURDU
Tren ulamışı da aşırı kar nedeniyle durdu. Şehir dışına olan seferler iptal edildi. Banliyo seferleri ise zaman zaman bir saate varan gecikmeyle yapılabildi. İstanbul Boğazı dün de çift yönlü olarak transit geçişe kapalı tutuldu. Karadeniz'de zorda olan gemiler kontrollü olarak Marmara Denizi'ne alındı. Halen Marmara Denizi'nde 80, Karadeniz'de ise 5 gemi Boğaz'dan geçiş yapabilmek için bekliyor.

TEM AKSADI
Kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu'nun Mahmutbey Gişeleri-Kınalı arası ile Kınalı-Avcılar arası araç trafiğine kapandı. E-5 Karayolu'nun da Edirne istikameti Büyükçekmece'den itibaren trafiğe kapandı. Tuzla'ya bağlı Tepeören Köyü ile Dörtköy'ün yolları da kapandı.

DURUŞMALAR GEÇ BAŞLADI
Hava muhalefeti adliye personeli ile cezaevlerinden adliyelere getirilmesi gereken tutuklu sevkini de olumsuz yönde etkiledi. Hakim ve savcıların da arasında bulunduğu bazı personelin geç gelmesi üzerine duruşmalar gecikmeli olarak yapıldı.

Güngör KARAKUŞ-Nejdet ÇOKAN-Ercan SARIKAYA-Gökhan

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kar yolları kesti
 Onların aşkı çok güçlü
 Atina: Anlaşmadan biz de memnunuz
 Bursa'nın yeşili beyaza teslim oldu
 Ziyal: Amacımız sonuçlandırmak
 Yunanistan da kara teslim
 Rum Basını: Göğüs göğüse muhabere
 BİR BU EKSİKTİ: Rumlar'ın otelinde yangın çıktı
 Bolu'daki kaza yedi can aldı
 BM binasında kebap partisi ve kağıtlarla futbol maçı
 Kamboçya gemisi mürettebatıyla battı
 Ankara'dan gelinemiyor
 Vali Güler nöbetteydi
 Memur öğlen paydos etti
 13 saat sonra ulaşılabildi
 Sokaktakiler ortada kalmadı
 Okullar için karar pazara verilecek
 ABD: Bu tarihi fırsat
SAVAŞ AY
Kartal Vakfı konserinin anımsattıkları!..
Rahmetli Kemal...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Ve Süreyya... Ve Yücel...
Süreyya Ayhan-Yücel Kop...
REFİK DURBAŞ
Türkiye'nin perspektifi...
Türk dış politikasında,...
MEHMET TEZKAN
Kıbrıs'ta çözüme bir adım kaldı..
Ortada ne kazanılan...
EMRE AKÖZ
CNBC-e bunu niye yaptı?
Kendİme göre tüm hesapları...
MEHMET ALTAN
Para, sopa, türban...
Yeryüzündeki "insan hakları...
Onun da Monica skandalı patladı!
Demokrat aday Kerry'le ilgili şok iddia: Yasak ilişki yaşadığı kadını...
İşte yılın karesi
2003 Yılı Dünya Basın Fotoğrafı yarışmasını, geçen yıla...
Kod adı 100. yıl
Kod adı 100. yıl
Beşiktaş'taki Bilgili-Güreli modelini Refik Arkan ile G.Saray'a...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.