kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Elmalı lahana
Piliç etli tirit

Piliç etli tirit

But, havuç, soğan ve maydanozu bir tencereye koyun. Etin üzerini örtecek büyüklükte tabak kapatın ve üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin ve tuz ilave edin. Butları kendi suyu içinde soğutup, etleri kemiksiz, iri parçalara ayırın. Soğanı çatalla ezip, havuçları 3 santim uzunluğunda kesin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp ufalanmış ekmek içini ilave edin ve kısık ateşte ekmekler sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını ısıtıp, fıstık ve bademleri de sararıncaya kadar soteleyin. İçine kavrulmuş ekmek, kuşüzümü, tarçın, karanfil ve yenibaharı ekleyip, harmanlayın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisinin ortasına 3-4 santim kalınlığında yayıp, üzerine etleri yerleştirin. Ezdiğiniz soğanı etlerin üzerine sürüp, havuçları serpiştirin. Üzerine haşladığınız sudan yarım su bardağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.


MALZEMELER:
* 1 küçük paket piliç but
* 2 adet havuç (2'ye bölünmüş)
* 2 adet orta boy soğan (her biri 4'e bölünmüş)
* 8-10 dal maydanoz
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet bayat ekmek (ufalanmış)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı
* 100 gram badem (beyazlatılmış, iri kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı kuşüzümü
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı toz karanfil
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* Tuz, karabiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Etli salata   / 12-02-2004
 Etli sufle   / 10-02-2004
 Elmalı lahana   / 09-02-2004
 Hint Pilavı   / 08-02-2004
 Limonlu çorba   / 07-02-2004
 Yeşil çorba   / 06-02-2004
 Patatesli biftek sarma   / 05-02-2004
 Soslu enginar oturtması   / 04-02-2004
 Arap Bacı   / 03-02-2004
 Patlıcanlı köfte   / 02-02-2004
HAKAN & UTKU
Neden Kofi Annan arabulucu?
Öyle ya, dünyada adam mı yok...
AYŞE TÜTER
Domates soslu köfte
Kıyma, ekmek kırığı, peynir,...
Kamyon Azrail gibiydi
İskenderun'da freni patlayan mısır yüklü kamyon bir halk otobüsüne,...
"Atakan"ca direniş
Altı yaşında bir çocuk o. Beş aylıkken omuriliğine yerleşen tümör...
Kilo veremediniz mi öyleyse bir tur daha
Zorlu maraton bugün sona eriyor. 28'inci günün sonunda hala kilo...
Tarkan'ın sürprizi
Tarkan'ın sürprizi
Zaman zaman araya hasretlik girse de, Tarkan ile Bilge'nin...
Alkolle başı dertteymiş...
Alkolle başı dertteymiş...
1988 Türkiye Güzeli, 1989 Kâinat Güzeli olan Meltem Hakarar,...
Gerçekten 'çok seksi'
Gerçekten 'çok seksi'
GISELE Bundchen uzun dönem mankenliğini yaptığı iç çamaşırı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.