kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kamyon Azrail gibiydi
Kamyon Azrail gibiydi

İskenderun'da freni patlayan mısır yüklü kamyon bir halk otobüsüne, sonra da bir minibüse çarptı. Savaş alanına dönen otoyol 15 kişiye mezar oldu.

HATAY'IN İskenderun İlçesi'nde dün sabah aşırı hızla seyreden mısır yüklü kamyon freni patlayınca, kontrolden çıkarak bir halk otobüsüne çarptı. Halk otobüsü çarpmanın şiddetiyle savrularak, yol kenarında bulunan bir otomobilin üzerine çıkarken hızını alamayan kamyon bir minibüse daha çarparak durabildi. Zincirleme kazada 15 kişi öldü 27 kişi yaralandı.

ARACINDAN ATLADI
Feci kaza dün saat 09.15 sıralarında İskenderun-Antakya otoban girişi yakınlarında meydana geldi. Sürücü Sıtkı Koç, yönetimindeki mısır yüklü kamyonla hız yaparak yoluna devam ederken birden frenlerinin tutmadığını fark etti. Aracını durduramayacağını anlayan Koç, sürücü mahallinin kapısını açarak kendisini dışarı attı. Kontrolsüz kalan araç daha da hızlanarak önce Belen'e yolcu taşıyan Selahattin Güler idaresindeki halk otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle kaldırıma savrulan halk otobüsü park halindeki bir otomobilin üzerine çıktı.

SAVAŞ ALANI GİBİYDİ
Buna rağmen hızını alamayan kamyon yoluna devam etti ve hareket halindeki bir minibüse çarptıktan sonra durabildi. Kazanın ardından otoyol ceset ve yaralılarla doldu. Korkunç kazada Züleyfe Taka, Kenan Bozkurt, Mehmet Yeşil, Ali Bilgin, Zafer Doğru, Yılmaz Pembe, Mustafa Savcı, Dudu Kardeş, Hülya Kibritçi, Nisanur Kibritçi(bir aylık bebek), Nebahat Topçuoğlu, Hatice Aydoğan, Mediha Kıranbağlar, Kadri Kerküklüoğlu ve Osman Şahan yaşamını yitirdi.

ONLARCA YARALI VAR
Kaza sırasında yaralanan yirmi yedi kişiden Onur Özdemir, Hacer Ergin, Hüsamettin Delibaş, Nermin Yener, Fadıl Tekeli, Levent Durmaz, Burak Tekeli, Yiğit Türkmenoğlu, Metin Çiftçi, Şaban Eroğlu ve adı henüz belirlenemeyen bir erkek çocuk, İskenderun SSK Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İskenderun Devlet Hastanesi'nde ise Aydan Etiöz, Tuhanur Özdoğan, Yılmaz Pembe, Murat Yüksel, Mehmet Kabadayı, Mehmet Savcı, Emel Alsu, Selahattin Güler, Sıtkı Koç, Gökhan Yeşil ve Ahmet Bahçıvan tedavi altına alındılar. Diğer yaralılar da çevre sağlık kuruluşlarında tedavi edildi.

KUM GİBİ YAYILDI
Kazanın ardından Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Sarı, hastanelerde bulunan yaralıları da ziyaret etti ve olay hakkında bilgi aldı. Kamyon şoförünün hızlı gittiğinin belirlendiğini söyleyen Sarı, "Kamyon üzerinde, görevlendirdiğimiz bir makine mühendisi inceleme yapıyor. Kazanın, mekanik arıza mı yoksa, sürücü hatası mı olduğu böylece belirlenebilecek" diye konuştu. Kamyonundan atladığı sırada ayakları kırılan ve Adana Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alınan sürücü Sıtkı Koç'un aracındaki binlerce ton mısır da savrulmalar sırasında tüm otoyola yayıldı. Olaya tanık olan vatandaşlar kamyonun adeta bir ölüm makinesi gibi önüne geleni ezdiğini söylediler.

SÜRÜCÜSÜZ KALINCA ÖNÜNE GELENİ EZDİ

BÜYÜK bir hızla yol alırken, sürücüsünün frenlerin patladığını fark ederek terk ettiği kamyon, o andan itibaren adeta bir ölüm makinesine dönüştü. Önüne geleni ezen kamyon önce bir otobüse sonra da minibüse çarptı. Kamyon oradan oraya savrulurken yükü olan tonlarca mısır da yayılarak metrelerce karelik alanı kapladı. Olay yerine sessizlik çöktüğünde otoyol savaş alanından farksızdı.

Cemil TAKTAK

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 "Atakan"ca direniş
 Kilo veremediniz mi öyleyse bir tur daha
 Diyarbakır'da yüksek gerilim
 Türkiye bir çiçek biz onun dalları
 Canı pahasına camdan atladı
 Sobaya yedi kurban
 Çatışmada arada kalan öğrenci öldü
ERDAL ŞAFAK
Tatsız gerçek
Ankara'nın dün yine Kıbrıs...
AHMET HAKAN COŞKUN
Belki de en iyisi Abidin'i dinlemek
Artık yeni bir...
MEHMET BARLAS
Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime!..
Diskçalara,...
ÖMER ÇELİK
Dış rekabet mi iç kutuplaşma mı?
Bundan birkaç on yıl...
SAVAŞ AY
Tuz ölümleri ya da eğitim(ci) şart!..
Tuz öldü... "Et...
ÖMER LÜTFİ METE
TÜPRAŞ'tan yanık sorular
Yıllardır hemen her...
REFİK DURBAŞ
Uygulanmayan trafik kuralları...
AB'ye girebilmek için...
HINCAL ULUÇ
Akut'u sorgulamak gerekmez mi?..
"Bir zamanlar ki, belli...
Canaydın'ın zaferi
Canaydın'ın zaferi
Yönetime geldiğinden beri selefleri Süren ve Cansun'un tersine AIG...
Mutfakta biri var
Mutfakta biri var
Koch'un ölesiye çalıştırdığı Kanarya futboluyla olmasa da...
Rum kesimine sürpriz
Rum kesimine sürpriz
Hazırlıksız yakalanan Atina ve Güney Kıbrıs, Denktaş'ın planına...
Ankara ilk kez önde
Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Ankara'nın ortak tutumu sonuç...
Vali: A, B değil H planını uyguladık
Vali: A, B değil H planını uyguladık
İstanbul Valisi Güler, "Ne A, ne B, ne de C planı. Uyguladığımız H,...
Önlemler alındı korkulan olmadı
Önlemler alındı korkulan olmadı
İstanbul'da dün öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı bu kez beyaz...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.