kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kardeşim Selman genç yaşta kahrından öldü
Kardeşim Selman genç yaşta kahrından öldü
Vapurda doğan evlilik

Kardeşim Selman genç yaşta kahrından öldü


SELMAN yakışıklı ve bomba gibi bir adamdı, herkes severdi fakat kaderi kötüymüş, mutlu olamadı. İlk evliliği mutsuz bitti. Çocukları da onu üzdü. İlginçtir; ikinci eşinden ötürü ünlü şarkıcı Safiye Ayla ile akraba olmuştu.

ÖZELLİKLE İzmir iş çevrelerinde birkaç yıl önce vefat eden Selman Yaşar'ın ağabeyi Selçuk Yaşar'a küs gittiği iddiaları bir hayli yaygın. Kuşkusuz bunda Selman Yaşar'ın iki çocuğunun hisse kavgalarının ciddi payı var. Bu iddiaların aydınlanması için Selçuk Bey'e "çok yakışıklıydı" dediği kardeşiyle ilişkilerini sorduk. İşte anlattıkları...

* Rahmetli kardeşiniz Selman Yaşar'la ilişkilerinize gelmek istiyorum. Rahmetliyle küs ayrıldığınız doğru mu?
Selman'la aramızda 1.5 yaş fark var. Aynı ilkokulda okuyorduk. Bu orta, lisede de öyle gitti. 1950'lerde sıra üniversite tahsiline geldiğinde, ben yüksek ticaret okudum, Selman İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesini kazandı. Orada bir hanımla tanıştı ve sevdi. Biz karşı çıktık. Selman da dedi ki; "İntihar ederim bana bu kızı almazsanız..." Çaresiz evlendirdik. İzmir'e geldiler, ev açtık. Fakat bir süre sonra aile içinde huzursuzluk başladı. Bunun üzerine kadın İzmir'i terketti, İstanbul'a döndü. Selman da üç ay sonra onun peşinden İstanbul'a taşındı. O sıralar DYO fabrikasını kurmuşuz. Selman meslek olarak kimyager, ona ihtiyaç duyduğumuz dönem. Çağırdık, gelmedi. İtalya'dan kimyagerler getirtmek zorunda kaldık.

BİZE İTİRAZ ETMEZDİ
BAKTIM olmuyor, babama dedim ki, "İstanbul'da ticari büro açalım, Selman orada otursun..." Kabul etti. Sonra Selman'ın iki çocuğu oldu. Bir erkek, bir kız. Aradan 20 yıl kadar geçti, bir tatsızlık yaşadılar. Ve sırılsıklam aşık olarak evlendiği eşinden bir celsede ayrıldı. Ondan sonra Selman iyi bir aileye mensup Necla Hanım'la evlendi ve mutlu oldu. Ama o ilk evliliğinden ötürü bize karşı daima mahcup oldu ve "Ben" dedi "İzmir'deki girişimlerin hiçbirine katılmıyorum." Yaşar Holding'in İstanbul temsilcisi olarak hep orada kaldı. Hatasını bildiği için biz ne dersek hiç itiraz etmiyordu, uyumluydu. Elini eteğini çekmesi, sermaye artırımlarının hiçbirine katılmaması nedeniyle hissesi de yüzde 25'ten yüzde 3'e, ardından 2'ye kadar düştü. Çünkü babamın görevi bana devretmesinden sonra esas yatırımları hep ben yaptım. 1958'de DYO ile aldığım gruba Tuborg'u, Pınar Süt'ü, Pınar Et'i katmışım... Yaşar Holding'in sermayesi arttıkça babamın hissesi yüzde 20'ye düştü, benim hissem yüzde 70'e yükseldi. Bayrağı ben devraldım.

BANA HİÇ BENZEMEZDİ
ŞİMDİ 79 yaşındayım. Selman yaşasaydı 77 yaşında olacaktı. Benden sağlıklı, benden yakışıklıydı. Bomba gibi adamdı, herkes severdi, kibardı. Bana benzemezdi. Ben atılgan, daha kabadayı yapıdayım. Çok iyi bir kardeşti. Fakat kaderi kötüymüş, mutlu olamadı. Çocukları da çok üzdüler. Çok severdi çocuklarını. Sonunda kalp hastası oldu ve genç yaşta öldü. Kızına yüzde 1.5 hisse kaldı; 1.5 da oğlana. Onlarla epey cebelleştik. Sonunda kız razı oldu; 3 trilyon mu ne para verdim. Oğlan ise 50 trilyon istiyor. Kabul etmedik. Dava açtı. Ama şimdi anlaşmak üzereyiz. Bir nokta daha: Selman'ın ikinci hanımına da miras kaldı. O halen ortağımız. Safiye Ayla'nın eşi, Türk sanat müziğinin dev isimlerinden Şerif Muhittin Targan'ın akrabası. Selman'ın ilk eşi diyor ki "Selçuk Bey kardeşinin hakkını yedi..." Peki ama Yaşar Holding kurulurken Selman yok ki... Allah selamet versin, ilk eşi çok hırslıydı. Çok şey var anlatacak ama neyse... Susmak en iyisi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Alevilik din dersine girecek
 İstanbul'da kar alarmı
 AB'den kanserle mücadeleye destek
 Röntgencilere ağır ceza geliyor
 28 Mart'ta 'boyanacağız'
 Çuvalcı Albay da görüşmelere katıldı
 Trafik sigortasına yeni düzenleme
SAİT GÜRSOY
Gerçek kahramanlar
Onları tanımazsınız... Bu iki genç...
SAVAŞ AY
Geçti Bor'un pazarı!..
Yüzlerce mail geldi dünkü yazımla...
REFİK DURBAŞ
İnşaatta kalite kontrolü
Her can alan yıkıntılı...
MEHMET TEZKAN
Bizim taraf, öbür taraf..
Üzerİnde durmadığımız, dikkate...
EMRE AKÖZ
Kübalılar'ı örnek alın
Geçenlerde tatil için Küba'ya...
UMUR TALU
Muhammet ile Yasemin... Mucize ile mücadele
Aklımızın...
MUHARREM SARIKAYA
Teşkilata boyalı teslim
Eski Yüksek Seçim Kurulu Başkanı...
2 "Mars" 1 "Oyun"
Mars'ı nasıl bilirsiniz? Kızıl Gezegen diye değil mi? Değilmiş!..
Irak'ta yeni intihar saldırısı 55 ölü
Irak'ta Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Kürdistan Demokrat...
Tek Aday Canaydın
Tek Aday Canaydın
G.Saray'ın 13/20 Mart'taki Genel Kurulu'nda Özhan Canaydın'ın...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.