kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kıran kırana yarış
Kıran kırana yarış

1- Yıldırım'ın hedefi Ali Şen, "Divan seçimini Keçeli kaybederse olağan kongreye gerek yok. Verin kulübün anahtarlarını" diyor. 2- Aidat savaşı da müthiş. Saran bin, Aydınlar da iki bin üyenin aidatlarını yatırmış. Kongreye 8 bine yakın katılım bekleniyor. 3- Divan seçimlerine sıkı hazırlanan başkan Yıldırım iddialı konuşuyor: "Canıma tak etti. Belgelerle konuşacağım. Ortalık karışacak.".


FAİK ÇETİNER


Fenerbahçe'de 7 Şubat Cumartesi günü Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçimi var. Kongrede yaklaştığı için belki de tarihte ilk kez bu seçim mini bir kongre havasında geçecek. Muhalefetin adayı eski yönetici ve siyasetçi Orhan Keçeli. İktidar ise yıllarını bu kulübe hizmet ile geçirmiş Yüksel Günay'ı destekliyor. 25 yılını doldurmuş yaklaşık 1000 üye bu seçimlerde oy kullanacak. Yüksek Divan Kurulu seçimi kongre için ışık tutmaz, ümit verir. Cumartesi günü yaklaşık 1000 kişi oy kullanma hakkına sahip. Oy kullanan sayısının 700'ü geçmeyeceğini tahmin ediyorum. Olağan kongrede ise yaklaşık 9 bin 500 kişi oy kullanma hakkına sahip. Kongrede Aziz Yıldırım'ın karşısına aday çıkarsa rekor sayıda katılım olur ve en azından 7 bin 500-8 bin kişi oy atmaya gider. Bu da Yüksek Divan Kurulu seçimlerinde oy kullanımının 10 katıdır. Onun içindir ki Cumartesi günkü seçimler kimseyi kandırmasın.

Yıldırım'ın hedefi Ali Şen
Yaklaşık bir haftadır Fenerbahçe'nin ileri gelenleri ile konuşuyorum. İlginç gelişmeler var. Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı Orhan Keçeli "Bugüne kadar hiçbir başkan bu seçimlerle ilgilenmedi. Bu yüzden Aziz Yıldırım'a kırgınım" diyor. Başkanla konuşuyorum o da çok kırgın ve kızgın: "Cumartesi günü tüm F.Bahçeliler bir başka yüzümü görecek. Belgelerle konuşacağım. Tahmin ediyorum ki bu defa ortalık tam karışacak. Artık canıma tak dedi. Kimse darılmasın, gücenmesin ama 7 Şubat günü bazılarına meydanı dar edeceğim. Bu işi benden daha iyi yapacak varsa karşıma çıkar. Sırf Aziz Yıldırım gitsin diye aday olunmaz." Başkan Yıldırım sıkı hazırlanıyor. Aldığım bilgilere göre Cumartesi günü yapacağı konuşmada eski başkanlardan Ali Şen ve eski yöneticilerden Selim Soydan'ı hedef alacak.

Gruplara dikkat
Eski başkanlardan Ali Şen'le konuşuyorum. O da der ki; "Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçimlerini Orhan Keçeli kaybederse, Olağan Kongre'ye gitmeye gerek bile yok. Verin kulübün anahtarlarını Aziz Yıldırım'a, gerisine karışmayın." Bu defa eski başkanlardan Emin Cankurtaran ile konuşuyorum. "Ne yaparlarsa yapsınlar Aziz Yıldırım kongreleri açık farkla kazanır. Oy oranı % 70'e % 30 olur" diyor. Üç büyük grubun uzun yıllar sonrasında bir araya geldiğini belirten eski yöneticilerden Selim Soydan ise "Gruplar biraraya geldiğine göre Aziz Yıldırım'ın şansı azalıyor" diyor. Yüksek Divan Kurulu başkan adaylarından Yüksel Günay ise "Bu kulüp vefalıdır. Ben kulübüm için evimi bile sattım. Benim arkadaşlarım bunu unutmaz" derken, biraz da duygularından söz ediyor.

Aydınlar'ın aidat atağı
Fenerbahçe'de yarış Cumartesi start alacak. Herkes güvendiği kişilerin aidatlarını yatırmış durumda. Fenerbahçe 2000 ve Kadıköy Grubu'na bağlı üyelerin aidatlarını Saadettin Saran yatırmış. Bu sayı yaklaşık bin kişi. Birleşik Fenerbahçe Vakfı'na bağlı üyelerinin aidatlarını da ilginçtir, eski yöneticilerden Mehmet Ali Aydınlar yatırmış. Bu rakam bir hayli kabarık; 100 milyar, yani 2 bin kişinin aidatı. Görüldüğü gibi yaklaşık 3 bin grup üyesinin 50'şer milyonluk aidat parası ödenmiş durumda. İktidarın da aynı yolu seçtiği kesin. Başkan Aziz Yıldırım muhalefet olarak gözüken ve aidatlarını yatıran 3 bin kişiyi pek umursamıyor. Bu konuda yorumu farklı: "Gruplarda aidatlarını yatıran üyelerden yarısından çoğu yine oyunu bana atar. Kongrede bunu görürsünüz." Görüldüğü gibi Başkan Yıldırım kendinden çok emin. Yıldırım kongrede en azından 7 bin 500-8 bin üyenin oy kullanacağını hesaplıyor. Katılımın yüksek olması da her türlü muhalefete rağmen Başkan'ı korkutmuyor. Çünkü yaptığı muhteşem stada ve tesislere güveniyor.

Fenerbahçe'nin farkı
Beşiktaş'ta Serdar Bilgili kavgasız ve gürültüsüz 3 yıllığına yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. İşleri iyi gitmeyen Galatasaray'da ise Özhan Canaydın'ın karşısına çıkmaya kimse cesaret edemiyor. Ya Fenerbahçe? Her şey yolunda olsa bile, Fenerbahçe farkını her yerde gösteriyor. Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan en büyük özellik de herhalde bu olsa gerek: "Krizsiz, kavgasız, başarısız, kupasız yaşayamam. Çünkü ben Fenerbahçe'yim."
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Nefes nefese bekleyiş
 Yuvamda kaldım
 Almanya olur mu?
 Beşiktaş'a Giunti şoku
 Nobre'de kira sancısı
 Jet operasyon
 Türkiye'nin utanç tablosu
 Daum'dan ayrılık sinyali!
 Şutlara hız veren kramponlar
 F.bahçe Günlüğü
 Eczacı'dan tura bir-iki
 Amansız takip
 Günün İçinden
 Efes 3. dalya diyor
 Mondi 100. yılda yok
 Karan Beşiktaş'ı bekliyor
 G.saray Günlüğü
HINCAL ULUÇ
Yılın Sporcusu ödüllerinin itibarı şimdi geri...
Unakıtan: Bana en çok vekiller kızıyor
Unakıtan: Bana en çok vekiller kızıyor
Ekonomide hedeflerin tutturulduğunu söyleyen Maliye Bakanı...
ABD: Kuzey Irak'ta terörist gruplara yer yok
Erbil'de Kürt parti bürolarına yapılan intihar saldırılarını kınayan...
Binayı çökerten çürük zihniyet
Binayı çökerten çürük zihniyet
Konya'da kağıttan kule gibi yıkalarak üst üste yığılan 11 katlı...
Zayıftı, sandalye arasına sıkıştı ve hayatı kurtuldu
Zayıftı, sandalye arasına sıkıştı ve hayatı kurtuldu
Çöken apartmanın üçüncü katında oturan Yağcı ailesi, binanın...
Ender ile Lâl'in arasına Cem girdi!
Ender ile Lâl'in arasına Cem girdi!
Komedyen Cem Yılmaz ile Buz Bar'ın ortağı Lâl Dedeoğlu'nun,...
Tek rakibi kendisi
Tek rakibi kendisi
PODYUMLARIN 1981 doğumlu güzel top modeli Alessandra Ambrosio,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.