kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Orada kimse var mı?
'Orada kimse var mı?
'Bina çürük' söylentisi vardı
'Kurtarma'yı bir türlü öğrenmedik
Binayı yapanlara adli soruşturma başlatıldı

Asansörde hayat ışığı

Çöküş anında asansörde olan 4 kişinin sağ kaldığı belirlendi. Kurtarma ekipleri, bu kişilerin yerlerinin tespiti için ses dinleme yöntemi uygulayacaklarını belirttiler.

***

'Orada kimse var mı?

Konya'ya önceki gece çöken binada ölü sayısı 14'e, yaralı sayısı ise 30'a yükseldi. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Konya merkez Selçuklu ilçesi Kekük Caddesi'nde önceki gece saat 20:30 sularında 11 katlı Zümrüt Apartmanı henüz belirlenemeyen bir nedenle çökerek onlarca insana mezar oldu. Çok sayıda ekibinin ulaştığı bölgede kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Yetkililerin yaptığı son açıklamalara göre; enkaz altında yaşamını yitirenlerin sayısı 14'e, yaralı olarak kurtarılanların sayısı ise 30'a yükseldi. Altı yıl önce yapılan apartmandaki 38 dairede toplam 144 kişinin ikamet ettiği belirlenirken, olay sırasında 18 kişinin binada bulunmadığı bildirildi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR
ÇÖKEN binada yakınları bulunanlar, binanın müteahhiti Vedat Kaya'yı suçlarken, çevre esnafı ise yaklaşık üç ay önce binanın altında bulunan mağazaya satış alanı açmak için üç taşıyıcı kolonun kesildiğini iddia etti. Ancak apartman sakinlerinin bir kısmı bu iddiayı yalanladı. Gece boyu aralıksız sürdürülen kurtarma çalışmalarına rağmen enkaz altından çıkarılan her kişiyle birlikte ölü sayısı artıyor. Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, 19.5 saat sonra enkazdan isminin Sabiha Akpınar olduğu tahmin edilen bir kadın sağ çıkarıldı. Böylece yaralı kurtarılanların sayısı 30'a ulaştı.

ASANSÖR UMUT OLDU
ARAMA
-kurtarma ekipleri, asansörün bulunduğu tarafta 3-4 kişinin sağ olduğunu tahmin ettiklerini ve arama çalışmalarını bu bölgeye yoğunlaştırdıklarını açıkladı. Enkaz altındaki canlıları tespit etmek için dinleme cihazını ve köpekleri de kullanan ekipler, ses geldiğini tespit ettikleri yerlerde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sivil Savunma ekipleri, tüm katlara ulaşabilmek için binanın krokisine göre, her katta ayrı koridorlar açtı. Konya'daki itfaiye ekiplerine Ankara, Adana, Niğde ve Antalya itfaiyeleri destek verirken, çok sayıda sivil savunma ekibi de haberin duyulmasının ardından olay yerine ulaştı. Konya Belediyesi ile koordineli olarak görev alan AKUT, JAK ekipleri de bölgede çalışmalara başladı. Ankara'dan önceki gece yola çıkan Kızılay araçları da olay yerine ulaştı.


Ölenlerin kimlikleri belli oldu:
KONYA'DA çöken binada ölen 14 kişinin 10'u ile 30 yaralının 28'inin kimlikleri belirlendi. Konya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, enkaz altından ölü olarak çıkarılanların isimleri şöyle: Abdurrahman Ulugülyağcı (22), Emine Akpınar (60), Fazilet Türkoğlu (50), Nuri Türkoğlu (35), Hatice Çağatan (15), Naciye Küçükoğlu, Selin Küçükoğlu (2.5), Serkan Özdil (25), Şahit Öztürk (60), Özlem Çağatan (24).

Yaralıların listesi:
HALİL Yaprakçı, Bahar Yaprakçı, Nazlı Hilal Özkan, Nesibe Tosun, Hayriye Özdil, Ahmet Türkoğlu, Hülya Belge, Tamer Özkan, Saadettin Küçükoğlu, Gamze Küçükoğlu (26), Gökhan Küçükoğlu (34), Havva Nesrin Özkan, Abidin Çakıroğlu (19), Mehmet Adar (31), Bayram Çağatan (53), Ayhan Akpınar (13), Savaş Oğuzalp (47), Mehmet Çağatay (22), Selim Öksüz (30), Mustafa Gezer (22), Furkan Oğuzalp (18), Fazilet Türkoğlu (3), Hüsniye Türkoğlu (1), Perihan Ulugülyağcı (28), Kübra Türkoğlu (27), Hatice Türkoğlu (8), Veysel Ünsal (25), Sevim Pişirici. 30 yaralıdan 2'sinin kimliğinin henüz belirlenemediği bildirildi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Binayı çökerten çürük zihniyet
 Zayıftı, sandalye arasına sıkıştı ve hayatı kurtuldu
 Küçük Selin'i faciaya kurban verdiler
 Müteahhit sabıkalı çıktı
 'Neden çöktü bilmiyoruz'
 Sezer: Kuralsızlık ve sorumsuzluk
 Gündoğdu: Çökmenin zeminle ilgisi yok"
 Vakko: Kolonlar'ın hiç birini kesmedik
 Gece gibi gündüz
 Acıların adamı
 Terkos gölü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya
 Kaçak yapılaşmaya Bakan Aksu el koydu
REFİK DURBAŞ
Virüs "cep"e girmedi...
SABAH Gazetesi'nin 22 Ocak 2004...
SAİT GÜRSOY
Özürlü gençler üniversiteye hazırlanıyor
İstanbul...
SAVAŞ AY
Hipnozla cinayet mümkün mü?
İnsan beyni kontrol altına...
HINCAL ULUÇ
Halk adamı olabilme sanatı..
Dinliyorum.. Dinledikçe...
UMUR TALU
Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor
Tam Suudi...
MUHARREM SARIKAYA
Oturduğunuz bina sağlam mı?
Konya'da yaşanan felaketi...
Powell 'ikna turuna' başladı
BM Genel Sekreteri Annan'la Kıbrıs için biraraya gelen Powell,...
Annan: Kıbrıs Türk tarafı çözüm için beni ikna etmedi
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisiyle hız kazanan Kıbrıs...
Nefes nefese bekleyiş
Nefes nefese bekleyiş
SABAH Spor Ödülleri 2003 için gerisayım başladı. Lütfü Kırdar Kongre...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.