kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mansur Forutan @ SABAH
 

Bana su verdi

Beyaz afetin olumsuz etkilerinin bittiği şu günlerde, bendenizi meşgul eden ciddi bir sorun var. Sularım hala kesik. Daha doğrusu tüm mahallenin suyu var, bir tek benim yok. Susuzluk gerçekten bir felaket. Eve giresiniz gelmiyor. "Bana su verdi" olsun istiyorsunuz. Bohçamı alıp anneme çöktüm birkaç günlüğüne...

Oturduğum bina çok eski ve her yeri borularla çevrili. Hangisi ne işe yarıyor bir tek mimarı bilir. Gerçek bir labirent. Araştırma ekibi gelse borulara sıkışmış bir iki Yeniçeri eri bulmaları kuvvetle muhtemel.

Sorunun giderilebilmesi için araştırma ekibini pas geçip mahallenin tesisatçısı, Aydın Tesisat'ın kurucusu, Rasim'i görevlendirdim. Rasim mahallenin tek tesisatçısı. 120 kilo ağırlığında 1.90 boyunda bir dev. Konuştuğundan da bir şey anlamak mümkün değil. Şiveler konusunda uzman değilim ama galiba Kastamonulu. Hem de "hard core." "Deponundibinepislükcöküvermüüüş" (Deponun dibine pislik çökmüş).
Bir de yamağı var ki konuya ilgisiz. Rasim etrafı kolaçan etti ilk önce. Sonra soru bombardımanına tuttu. O boru ne, bu depo kimin, su saati nerde, o tesisatı kim yapmış?.. "Ne bileyim Rasim, bilsem kendim icabına bakardım zaten."

Rasim yalandan arızayı giderme görüntüsünde, yamak elinde cep telefonuyla mesajlaşmakta... Her nasılsa çatıda bir depo olduğunu keşfettik. Apartmanın deposundaki merdiveni yamak yukarı çıkarırken telefonu çaldı ve görevi bana kakaladı. Dört kat yukarı merdiveni ben taşıdım, adam oralı değil. Anlaşılan yeni evlenmiş, bir an evvel eve gitme peşinde. "Hanım hamamı yak geliyorum" kıvamında.

Tavan arasının girişi dar. Yani Rasim'in oradan geçmesi mümkün değil. Geçmeye kalksa hayatının bundan sonraki bölümünü orada geçirir. Yamak hala telefonda. Ben çıktım. Merdiven kısa olduğundan hafif bir tırmanma aktivitesine girmek gerek. Veletken ağaca rahat çıkardım. Ama artık o günler geride kalmış. Gelin görün ki beynim bunun farkında değil. Zar zor çıkmayı başardım. Merdiven kısa, tutunacak yer yok...

Bu arada orayı mesken tutmuş güvercinler korkudan çıldırmış vaziyetteler. Onlar benden, ben onlardan korkuyorum. Rasim aşağıdan bağırıyor yine... "Boru nereden geliyor, nereye gidiyor, depoda su var mı?.." "Rasim bir halt gözükmüyor, gözükse de ben anlamıyorum, güvercinler gözümü oyacak şimdi..."

Tantana sürerken kapıcının karısı geldi. Söz vermiştim oğluna krampon alacaktım, onu sormaya gelmiş. Ben iki büklüm tavan arasında su arıyorum, güvercinlerin amansız saldırılarına direniyorum, ufak çaplı belgesel olmuşum, kadın krampon derdinde.

Araştırmalarım Rasim'e bir fayda sağlamadığından inme kararı aldım ama galiba inemeyeceğim. Yani çıktımsa inebilmeliyim değil mi? Böyle bir koşul yokmuş meğer. Kaldık orada. Rasim gevrek gevrek sırıtmakta, kapıcının karısı yarın geleyim demekte...

Allah'tan yamağın telefon görüşmesi bitti de bir el attı. Salavat getirip bıraktım kendimi yamağın güvenli kollarına. Telefonu çalsaydı herhalde boşluğa kapaklanırdım.

Toz, pislik, örümcek ağlarına bulanmış bir haldeyim ve su yok. Rasim "Aruzaneredeymüüüşanlayamduuum" (arızanın nerede olduğunu anlayamadım) deyince ben de konuyu fazla zorlamamam gerektiğini anladım. Bohça yapıla validenin evine gidile.
Üç gün oldu hâlâ su yok!..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yine sınıfta kaldık   / 24-01-2004
 Siz hiç kırmızı halı üzerinde yürüdünüz mü?   / 21-01-2004
 Akademi Türkiye   / 20-01-2004
 Hakkımdaki her şey   / 17-01-2004
 Hatalı bir liste   / 14-01-2004
 Suç ve ceza   / 13-01-2004
 Ararat   / 10-01-2004
 Biraderler'in Okul'u   / 07-01-2004
 Sürekli işi olan jazz müzisyenine ne dersiniz?   / 06-01-2004
 Senede bir gün   / 03-01-2004
ERDAL ŞAFAK
İstanbul-Paris
13 milyonluk İstanbul'un aslında bir...
MANSUR FORUTAN
Bana su verdi
Beyaz afetin olumsuz etkilerinin bittiği...
ALİ KIRCA
Cunda mahkûmları
Hafta sonunda yine düştüm bir türkünün...
Açıkla Mösyö
Açıkla Mösyö
Beşiktaş'ın hocası, 5 futbolcusunun atılmasını hakem Papila'yı yanlı...
Suçlu Oyuncular
Suçlu Oyuncular
Camianın en önemli grubu, hakem Papila'nın Ahmet Yıldırım'ınki hariç...
Erdoğan'dan yeni öneri
Erdoğan'dan yeni öneri
Başbakan, Annan'a 'arabuluculuk' teklifinin dışında, 'çözümün...
Musevilere iki öneri
Musevilere iki öneri
Musevi lobisinden "cesaret ödülü" alan Erdoğan, Güneydoğu'da Türkiye,...
Yorgun köprü 'check-up'a giriyor
Yorgun köprü 'check-up'a giriyor
30 Yaşına giren Boğaziçi Köprüsü'nün fırtınada çelik halat levhasının...
Son popstar Cem Papila hem CHP'li hem BJK'li
Son popstar Cem Papila hem CHP'li hem BJK'li
Beşiktaş'tan 5 oyuncu birden atıp, gündeme oturan hakem Cem...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.