kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Son popstar Cem Papila hem CHP'li hem BJK'li
Son popstar Cem Papila hem CHP'li hem BJK'li
Hakem değil, Beşiktaş hatalı
Hakemlik İçin Beşiktaş Derneğini Bıraktı

Son popstar

Beşiktaşlı 5 futbolcuyu oyundan atarak rekor kıran Cem Papila Türkiye'nin en çok konuştuğu kişi oldu

LİGDE bir maçın, 5 kırmızı kartla yarım kalmasına yol açan hakem Papila'nın Beşiktaş taraftarı olduğu ortaya çıktı. Esas mesleği avukatlık olan Cem Papila, bol kırmızı kartlarıyla dünya futbol tarihine geçti.

TARTIŞMA SÜRDÜ
SPOR otoritelerinin büyük bir kısmı, Papila'nın çoğu kararında haklı olduğunu savundu. Spor sosyoloğu Kılcıgil ise Daum-Lucescu tartışmasının oyuncular üzerinde gerginlik yarattığını söyledi.


***

Son popstar Cem Papila hem CHP'li hem BJK'li

Beşiktaş'tan 5 oyuncu birden atıp, gündeme oturan hakem Cem Papila'nın koyu bir Beşiktaşlı olduğu ortaya çıktı. Papila,1996'da CHP'den Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ama seçilememişti.

BEŞİKTAŞ-Samsunspor karşılaşması, Türkiye'ye yeni bir star kazandırdı. Önceki gün İnönü Stadı'nda oynanan maçta, siyah-beyazlı ekipten 5 futbolcuya kırmızı kart gösterip, 84'üncü dakikada maçı tatil eden hakem Cem Papila, bir anda Türkiye'nin en çok konuştuğu isim haline geldi. Haftalardır Türkiye'yi kilitleyen ve siyasilerin bile "Kim elenecek, kim kalacak" tartışmaları içinde izlediği Popstar adaylarını gölgede bırakan Cem Papila'nın, çocukluğundan itibaren çok koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğu ortaya çıktı. Karşılaşmanın bitiş saatinden itibaren sporla ilgilenmeyen vatandaşların bile gösterdiği kırmızı kartlar ile maçı tatil edişini konuştuğu Cem Papila, halen Zonguldak'ta yaşıyor ve yaşamını, avukatlık yaparak sürdürüyor.

AVUKAT HAKEM
18 KASIM 1966'da Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde doğan Papila, futbolla 11 yaşında Kilimlispor'un yıldız takımında tanışmış. yıl Kilimlispor'un formasını aralıksız giyen ve gelecek için de büyük umut veren Cem Papila, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanınca, futbol yaşantısına nokta koymak zorunda kalmış. TED Koleji mezunu olan Papila, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra 1992 yılında Zonguldak Barosu'na kayıtlı avukat olarak göreve başladı. Papila'nın futbola yeniden dönüşü, 1993 yılında Zonguldak Futbol Hakemliği Kursu'na katılmakla başladı. Aynı yıl 3. Amatör Küme'de ilk resmi maçını yöneten Papila, 1996 yılında ise profesyonel futbol müsabakalarında görev aldı. 3. Lig'de Sidespor-Ankara Demirspor maçını yöneten hakem, Süper Lig'e de 2002 yılında yönettiği İstanbulspor Adanaspor maçıyla merhaba dedi.

AİLESİ DE SPORCU
SPORTMEN bir aileden gelen Papila'nın ağabeyi Cüneyt Papila, yıllarca Kilimlispor'da kaleci olarak görev yaparken, eniştesi Muammer Birdal da Zonguldakspor'dan Milli Takıma yükselen bir akrabası oldu. Kayınbiraderi Derviş Kılıç ise Zonguldak'ta amatör kümede halen antrenörlük yapıyor.

SİYASETTE BAŞARISIZ
SİYASİ geçmişi olan bir aileden gelen Cem Papila, CHP Zonguldak İl Başkanı merhum Kamil Papila'nın da oğlu. Beşiktaş-Samsunspor karşılaşmasında gösterdiği kırmızı kartlarla gündeme damgasını vuran hakem, 2 Haziran 1996'da siyasi arenada şansını denemiş. CHP'den Kilimli Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimlerde ise başarılı olamamış.

KOYU BEŞİKTAŞLI
ZONGULDAKSPOR eski kulüp başkanı Erdoğan Demir, Cem Papila ile çok iyi dost olduğunu ve küçüklüğünden beri koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu belirtirken, önceki günkü maçta hakemliğin gereklerini yerine getirdiğini söylüyor. Papila'nın futbol maçlarında çok adil davrandığını belirten Demir, "Beşiktaşlı olması, kırmızı kart göstermesi gereken pozisyonlarda kendisini engelleyemedi" yorumunu yaptı. Papila'nın akrabası olan Faal Futbol Hakemleri Derneği Zonguldak Temsilcisi Ahmet Birdal da genç hakemin maçlarını kaçırmayacak derecede koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu doğruladı.

Ali Rıza TIĞ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yorgun köprü 'check-up'a giriyor
 114 santim oy pusulasının lideri DEHAP olacak
 Beyaz ölüm 14 can aldı
 Vagon denize uçtu
 Eriyen kara dikkat!
 Tecavüz suçlarına ağır cezalar getiriliyor
MEHMET BARLAS
Boğaz Köprüsü'nde risk var mı?
Boğaziçi Köprüsü'nde...
SAVAŞ AY
Ecevit'in gazeteci duyarlılığı
Bülent Ecevit, bir...
REFİK DURBAŞ
"Ere zalum" bir kış...
Bir dervişe "Nereden gelirsin?"...
HINCAL ULUÇ
Devlet vardı.. Peki insan var mıydı?..
Medyamız gene her...
MEHMET TEZKAN
Dedikodu gerçek oldu
Beşiktaş'ın hükmen mağlup olması...
EMRE AKÖZ
Doğan Hızlan'a bir soru daha
Dün Hürriyet...
UMUR TALU
Kazayla başbakan olsam...
Sizin için neler yapabilir...
Göçmen kuşlar ölüm saçıyor
Kuş gribi ilk kurbanını Tayland'ta aldı. Altı yaşındaki bir çocuğun...
Cep-silah korkusu
Haftalık TIME dergisi: Teröristlerin yeni silahı cep telefonları.
Açıkla Mösyö
Açıkla Mösyö
Beşiktaş'ın hocası, 5 futbolcusunun atılmasını hakem Papila'yı yanlı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.