kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Boşa söz vermeye gerek yok
Boşa söz vermeye gerek yok
Öyküsünü bir kitapta topladı
'Para dilenmedim'

Boşa söz vermeye gerek yok

Yakalandığı cilt kanserini yendikten sonra annesi kansere yakalanan ve beyninde tümör tespit edilen Saadet Gürses, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan geçici olarak aylık 250 milyon lira alıyor. 35 yılda 300 film çeviren Gürses, kendisine destek vereceğini söyleyen sanatçı dostlarının sözlerini tutmadığından yakınıyor.

Yıllarca sinema ve tiyatroya emek verdi. Dile kolay 35 yıl, 300'e yakın film çevirdi. Anne ve babasıyla mutlu bir yaşam sürüyordu. Ta ki 7 yıl önce cilt kanserine yakalanıncaya kadar...

Saadet Gürses, bu gerçeği bir film sahnesinde değil, hayatın tam içinde öğrendi. Acılarla dolu günler başladı. Ama yılmadı. Varını yoğunu hastalığının tedavisi için harcadı. Kansere savaş açtığında pek çok televizyon programına katılması için davet aldı. Sanatçı dostları da katıldığı programlara telefonla bağlanarak ona umut verdi. Ancak ekranın altına büyük puntolarla adlarını yazdıranlardan birkaç vefalı dost dışında hiçbiri, Gürses'e geri dönmedi. Bu davranış karşısında içi acısa da hayata tutunmaktan geri durmadı. Uzun süreli tedavilerin ardından kanseri yendi.

Tam her şey yoluna giriyor dediği anda, bu defa da annesi akciğer kanserine yakalandı ve beyninde tümör tespit edildi. Gürses'in hiçbir sosyal güvencesi yoktu. Onun için annesinin yaşamı kendi yaşamından daha önemliydi. Birkaç tanıdık ve dost aracılığıyla annesinin tedavisi için gerekli birtakım tetkikleri yaptırabildi.

AYLIK 250 MİLYON DESTEK
Gürses'e son darbe ise ev sahibinden geldi. Aylardır kirayı ödeyemediği için Gürses'e altı ay içinde evi boşaltmasını söyledi. Son çareyi İstanbul Valiliği'ne başvurmakta buldu. Annesinin tedavi masraflarını karşılayabilmek için kendisi için bir yardım kampanyası başlatılmasını istedi. Bunun üzerine İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Gürses'e geçici olarak aylık 250 milyon lira verilmeye başlandı.

Vali Muammer Güler'in eşi Neval Güler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile konuşan Gürses, Güler ve Erdoğan'ın kendisine manevi anlamda çok destek olduklarını belirterek, "Yardım kampanyasını başlatmak için de bana yardımcı olacaklarını söylediler. İki değerli insandan bu şekilde destek görmek beni çok mutlu etti" diyor.

ANNE BABASI İÇİN YAŞIYOR
Akciğer kanseri olan ve beyninde iki tümör bulunan annesi ve belinden rahatsız babasıyla yaşam mücadelesi veren Gürses, "Artık kendimi düşünmüyorum. Kanımın son damlasına kadar anne ve babamın sağlığı için uğraşacağım" diye konuşuyor.

Gürses, cilt kanserinin çok masraflı bir hastalık olduğunu belirterek, milyarlarca lirayı bu hastalık için harcadığını söylüyor. Gürses, şöyle devam ediyor: "Tedavi sırasında ve sonrasında kullandığım ilaçların yan etkilerinden dolayı vücudumun başka yerleri tahribat gördü. Böbreğimin biri çalışmıyor. Boynumda bir kitle oluştu. Bunun için gerekli tetkikleri yaptıramıyorum. Sürekli kullanmam gereken ilaçlar çok pahalı olduğu için alamıyorum." Kendi hastalığından çok annesinin hastalığıyla yıkıldığını belirten ve 7 yıldır kabus gibi bir yaşam sürdürdüğünü belirten Gürses, "Her şeyimi tedavim için harcadım. Hastalığı atlattım. Her şey düzelecek derken annemin hastalığı ortaya çıktı. Tedavisi için bankadan kredi çektim. Geri ödeyemedim. Kiramı veremedim. Altı ay içinde evden çıkmak zorundayız. 20 milyar lira borcum var. Hayatım ipotek altında. Tek isteğim bu ipoteğin kalkması. İnsan gibi yaşamak istiyorum" diyor.

NE ARADILAR NE SORDULAR
Katıldığı televizyon programlarında sanatçı arkadaşlarının büyük puntolarla ekranın altına isimlerini yazdırdıklarını belirten Gürses duygularını, "Birkaç vefalı sanatçı arkadaşım dışında kimseden yardım görmedim. Yardım eden sanatçı arkadaşlarım da adını açıklamıyor zaten. Programlarda yayına bağlanan insanlar isimlerini duyurarak 'İşte biz böyle yardımseveriz' dercesine kendi reklamlarını yaptı. Programdan sonra ne aradılar ne sordular. Öyle ki ben aradığımda beni atlatmayı tercih ettiler. Bu insanlar veremeyecekleri sözlerin altına imza atmasınlar. İnsanları da kandırmasınlar" şeklinde dile getiriyor.

PINAR ŞENGÜL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Alman askeri olacak
 Mankenlere değil ajanslara TSE
 Tuba da kitap çıkarıyor
 İnci'nin hüzünlü İsveç yolculuğu
 Popstar Sırları
 Melek Abla yardım bekliyor
 Zabıta çiğ köfteleri imha etti
 'Türkiye'de portre yoksunluğu var'
 Bütün gün gazete okuyup üstüne bir de para alıyorlar
 Dırdırcılarla savaş!
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
Kardan adamla röportaj
Kar bir bastırdı, pir bastırdı.
AYŞE TÜTER
Sucukiçi köfte
SARMISAKLARI soyup incecik ezdikten...
Akıl akıldan üstün
Zekice bir planla Antalya'nın yerle bir olduğu fırtına sırasında...
Ailece sobaya kurban gittiler
AFYON Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde tekvando antrenörü...
Yeğenini öldürdü
ANTALYA'NIN Alanya İlçesi'ne bağlı Konaklı Beldesi'nde...
Gözden ırak olunca...
Gözden ırak olunca...
Gönülden de ırak olur, diye boşuna dememiş atalarımız! İşte...
Aşıklar Su Otel'de
Aşıklar Su Otel'de
Athena'nın solisti Gökhan Özoğuz ile podyumların marjinal...
10 tane çocuk yapmak istiyor
10 tane çocuk yapmak istiyor
Podyumların yaşlanmayan top modeli Daniela Pestova, en yakın zamanda...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.