kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Yalan söylüyorsun'
Türkbank'ta yalan atışması

Yiğit: Taner Yalancı
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Türkbank davasında Devlet eski Bakanı Güneş Taner tanık olarak dinlendi. Taner konuşurken sanık Korkmaz Yiğit söz verilmemesine rağmen "O hep yalan söylüyor, ben susuyorum" diye araya girdi.

Güneş Taner'e Sorular
Yiğit,
Taner'e şunların sorulmasını istedi: "Sarıyer'deki evinde 'Yiğit'e 200 milyon dolar vermeliyiz. Bunun yarısını Karamehmet versin' dedin mi? İhaleden bir gün önce Erol Aksoy'a 'boşuna katılma' dedin mi?" Hakim Taner'e sadece iki soruyu yöneltti.


***

'Yalan söylüyorsun'

İşadamı Korkmaz Yiğit, Türkbank davasına tanık olarak katılan eski bakan Güneş Taner'i yalancılıkla suçladı. Mahkeme, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın dinlenmesine karar verdi.

"Teşekkül oluşturarak Türk Ticaret Bankası'nın resmi ihalesine fesat karıştırmak" suçlamasına ilişkin İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Türkbank davasının dün yapılan duruşmasına, tutuksuz sanıklardan Korkmaz Yiğit ve Yavuz Ataç katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları olan Mustafa Kefeli, Mehmet Kocabaş, Hayyam Garipoğlu, Aydoğan Semizer, Mehmet Emin Cankurtaran, Duran Akbulut, Atilla Yıldırım ve Erol Evcil ise duruşmaya gelmediler.

GÜNEŞ TANER DİNLENDİ
Mahkeme heyetinin, "'tanık" olarak dinlenmesini kararlaştırdığı Devlet eski Bakanı Güneş Taner ile dönemin Hazine Müsteşarı Yener Dinçmen de tanık olarak dinlendi. Güneş Taner ifadesinde, "O dönemde bankaların sorumlukları bendeydi. Türkbank ihalesi, Yiğit'in Alaatin Çakıcı ile ilişkisini ortaya çıkaran bandın kamuoyuna sunulması üzerine iptal edildi.
Bu sırada Emniyet tarafından TMSF'ye Korkmaz Yiğit ile Çakıcı arasında bir bağlantı olduğu şeklinde bir yazı gönderilmiş. Ama bu yazıdan benim haberim olmadı. Zaten o yazı bana ulaşsaydı ben ihaleyi onaylamazdım" dedi. Sanık Korkmaz Yiğit, kendisine söz hakkı verilmemesine rağmen Güneş Taner'i ifade ederek, "O hep yalan söylüyor, ben susuyorum" dedi.
Mahkeme heyetinin uyarıları üzerine yerine oturan Yiğit ile Taner arasında kısa süreli bir karşılıklı yalancılık suçlaması tartışması yaşandı. Sanık avukatları TBMM soruşturma komisyonunda Taner'in verdiği ifadesinde, "Dönemin bakanlarıyla birlikte Korkmaz Yiğit'in tutuklanmasına karar verdik" şeklinde bir beyanda bulunup bulunmadıklarının sorulmasını da istedi. Ancak mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tanığa yöneltilmesini istedikleri soruların sorulup sorulmayacağı konusunda önce Cumhuriyet Savcısı'ndan görüş aldı.
Mahkeme savcısı, bu dosya içerisinde konuyla ilgili bilgi bulunduğu gerekçesi ile soru sorulmamasına karar verdi. Yiğit ise, "Tanığı biz çağırdık. Dava konusu dışında bir banka ile ilgili dokümanlar vererek bilgilerini tutanağa geçirdi. Yalan yanlış birçok senaryolar üretti. Biz sanığa olayın özü ile ilgili hiçbir soru soramıyoruz" dedikten sonra tanık Taner'e sorulmasını istediği 8 sorusuyu sıraladı. Yiğit, Taner'in Sarıyer'deki evinde, "Kormaz Yiğit'e 200 milyon dolar vermemiz lazım', 'Bu paranın 100 milyon dolarının Mehmet Emin Karamehmet'in vermesi gerekli" şeklinde cümleler kullanıp kullanmadığını, "Mesut Yılmaz ve Taner tarafından kendisi aleyhine tazminat davası açıp açmadıklarını" gibi konularında soruların sorulmasını istedi. Ancak Yiğit'in sorularından da sadece iki tanesi tanığa yöneltildi.
Dönemin İktisat Bankası sahibi Erol Aksoy'u ihaleden bir gün önce arayarak, "İhaleye boş yere katılma. Katılsan da sana vermeyeceğiz" şeklinde bir söz söyleyip söylemediği sorulan Taner, böyle bir olay yaşamadığını söyledi. Mahkeme heyeti, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel'in tanık konumunda dinlenmesi için yazı yazılmasına kararlaştırdı. Mahkeme heyeti duruşmayı 25 Mart 2004 tarihine erteledi.

Yiğit'den Taner'e üç kritik soru

*Sarıyer'deki evinde, "Korkmaz Yiğit'e 200 milyon dolar vermemiz gerekiyor" dedin mi?

*Yine aynı evde, "Bu paranın 100 milyon dolarını Mehmet Emir Karamehmet'in vermesi gerekir" diye bir cümle kullandın mı?

*Türkbank ihalesinden bir gün önce Erol Aksoy'u arayıp, "İhaleye boş yere katılma. Katılsan da sana vermeyeceğiz" cümlesini sarf ettin mi? ?

Neslihan KESKİN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Fırınlar, Mart'tan itibaren 'vitaminli un' alabilecek
 Ek vergi ve zam paketine bakanlar karşı çıkıyor...
 Toyota, ikinci yerli modeliyle ihracatta liderliğe oynayacak
 Fly Air İstanbul-Ankara hattında THY’ye rakip
 Otellerden yılda 1.2 trilyonluk eşya çalınıyor
 IMF: Ek önlemleri görmek istiyoruz
 İmtiyazı padişah tarafından verildi
 Kiremitten seramiğe giden yol
YAVUZ SEMERCİ
Fenerbahçe TV ve komşuda pişen
Artık Fenerbahçe her...
İLKER SARIER
İş Bankası'nın kumbarasından yükselen duygu
Çarşamba...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Yatırım fonları borsaya yetişti bir de getiri uçurumu...
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Çukurova gerilimi
BDDK, YKB hisselerinin North Petroleum...
Akıl akıldan üstün
Zekice bir planla Antalya'nın yerle bir olduğu fırtına sırasında...
Ailece sobaya kurban gittiler
AFYON Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde tekvando antrenörü...
Gözden ırak olunca...
Gözden ırak olunca...
Gönülden de ırak olur, diye boşuna dememiş atalarımız! İşte...
Aşıklar Su Otel'de
Aşıklar Su Otel'de
Athena'nın solisti Gökhan Özoğuz ile podyumların marjinal...
IMKB
E: 17,900 D:% -2.49
DOLAR
S: 1,323,000 D:% 0.23
EURO
S: 1,660,000 D:% 0.18
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.