kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
 

Papila'nın tuzağı!

Asla, çok kolayını yapmayacağım. Yani; Beşiktaş'ı Hakem Cem Papila yaktı demeyeceğim. Peki ne diyeceğim. Buyrun dinleyin 1- Efendim; bu Antonio Zago'ya Avrupa'da top oynatmazlar. Her hareketi ayak bileğine. İyi bir hakem daha maçın başında Zago'yu oyundan atar. 2- Efendim; bu İbrahim Üzülmez şeytan gibi bir oyuncu. Tutup çekiyor, sonra kendisi düşüyor. İyi bir hakem Üzülmez'i bir dakika bile oyunda tutmaz. 3- Efendim; Beşiktaş şimdiden şampiyon oldu. Ekmeğimiz elden gidiyor. Bu Beşiktaş yenilsin. Şimdi, kamu vicdanı adına söylüyorum; Hakem Cem Papila daha maç oynanmadan bu maçı sanal oynamıştı. Kimi ve nasıl oyundan atacağını daha maç başlamadan vermişti. Şimdi bir şeyi ayıralım; Samsunspor harika bir futbol oynadı. Çirkinlik yapmadı. Attığı gole bile sevinmeyerek tribünleri tebrik etmedi. Onlar centilmendi. Şimdi gelelim Beşiktaş'a; Sanki bu maç kaybedilirse şampiyonluk kaybedilecek gibi müthiş bir stres ve gerilim. Sakin olmak varken, hakem Cem Papila'nın tuzağına düşmek ne demek?. Lucescu gibi ibir tecrübeli hoca nasıl olurda oyuncularını bu gerilimden uzak tutamaz.

Evet, evet hakem Cem Papila'nın tuzağına düşmek. İşte sorun burada. Maçın başı. Zago'nun iki sarı karttan oyundan atılmasını tartışırız. Maçın son bölümünde ki Daniel Pancu ve İlhan Mansız'ın kendilerini oyundan attırmalarını da tartışabiliriz. Hatta hakem Papila'ya bu yorumlarından dolayı kocaman aferin de diyebiliriz. Ama bir şeyi tartışmayalım İbrahim Üzülmez ve Ahmet Yıldırım'ın direkt kırmızı kart görmesini. Üzülmez'in, Cesar'a faulü yok. Hadi var diyelim niye sarı değil kırmızı Yıldırım'ın ise boşa giden bir hamlesi var. Hadi diyelim var. Amaç orada topa vurmak. (Zaten o pozisiyonda topa vuran Pancu) Bütün bunları tartışmak da gereksiz. Tartışılması ve MHK'nin, "Hakem mahkemesi" kurup yargılaması gereken Cem Papila'nın çifte standart yorumları. Hatırlatayım; İbrahim Üzülmez gole gidiyor, arkadan faul yapan Müslüm Can'a ihtar bile yok. Gole giden Daniel Pancu'nun faulle durdurulmasına devam devam inanılmaz hata. Ki bu top döndü, Serkan Aykut'un ayağından gol oldu. Gole giden İlhan Mansız'ı durduran Müslüm Can'a niye kart yok?

Şunun altını ısrarla çizelim; hakem Cem Papila'nın yorum hatası sınırlarını aşan kararları, Beşiktaş'ı ağır yaraladı. Ama hakem Papila bu yorum hatasıyla MHK ve Federasyon'un güvenilirliğini yok etti. (Şimdi yazının girişini lütfen tekrar okuyun. Yargısız infaz ya da Beşiktaş nasıl ve neden durdurulmak isteniyor daha iyi anlarsınız...) Aslında futbolu tartışmak istiyorduk. Diyorduk ki Beşiktaş'ın her şeyi Sergen Yalçın yok. Sonradan oyuna girip 7 maçı kurtaran Ahmed Hassan'da yok. Sistemlerin takımı Beşiktaş nasıl kazanacak? Maç başladı; Beşiktaş gol ararken golü yedi. Ani kontratakta Serkan Aykut usta bir vuruşla Cordoba'yı mağlup etti. Sonrasında Pancu'nun mükemmel golü dengeyi sağladı. Güzel futbol izleyeceğiz derken, sahneye hakem Papila çıktı. Faul yorumları, oyunun tüm dengelerini yok etti. Yani; maç hakem kararı ile bitti. Şimdi futbolu değil Papila'nın maç yönetmesini tartışmaya başladık. Yani hakem hatasını tartışıyoruz. Peki söyleyin lütfen kuralları yanlış ve taraflı yorumlayan MHK'yı ne yapalım?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Seba padişah gibiydi Bilgili ise diktatör oldu!   / 23-01-2004
 Tatilde ceza!   / 20-01-2004
 Terim niye sinirli?   / 17-01-2004
 Operasyon!   / 15-01-2004
 Körler ve sağırlar!   / 13-01-2004
 Galatasaraylı mısın geeel Rumen misin hemen gel!   / 09-01-2004
 Küçük G.Saray!   / 06-01-2004
 Güneş, elimi sıktığında anladım: O yalnız insan!   / 02-01-2004
 Zeki Rıza Bey !   / 30-12-2003
 Yetkili yetkisiz, SİNAN ENGİN   / 26-12-2003
İSKENDER GÜNEN
Zor, çok zor
Trabzonspor dün Konyaspor önünde yokları...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Daum dayanamıyor
F.Bahçe, İstanbulspor önünde belki de...
EROL KAYNAR
Bunun adı infaz
Sahada bir gün önce 40 cm'lik kardan...
KAZIM KANAT
Papila'nın tuzağı!
Asla, çok kolayını yapmayacağım.
Baskentte Denktaş krizi
Baskentte Denktaş krizi
Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Erdoğan’ın arabulucu önerisine de,...
Türkiye, arabulucu
ANKARA'NIN, İsrail ve Suriye arasında arabuluculuk yapma...
'Maviş'in rüyaları hâlâ rengarenk'
'Maviş'in rüyaları hâlâ rengarenk'
İKİ ay önce boncuk mavisi gözleri vardı. İngiliz Konsolosluğu...
Kar gitti izi kaldı
Kar gitti izi kaldı
İSTANBUL'DA hayatı felç eden kar yağışı nedeniyle kapanan...
Cicim ayları bitti mi?
Cicim ayları bitti mi?
Pınar Altuğ'un, uğruna eşi Umut Elçioğlu'ndan boşandığı,...
10 tane çocuk yapmak istiyor
10 tane çocuk yapmak istiyor
Podyumların yaşlanmayan top modeli Daniela Pestova, en yakın zamanda...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.