kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beyaz kâbus Anadolu'da
Beyaz kâbus Anadolu'da
Antalya İkinci Kez Fırtınayla Savaşıyor
Dalgalar gemiyi karaya vurdu

Beyaz kâbus Anadolu'da

KARA kış, sadece İstanbul'da değil, yurdun büyük bölümlerinde etkili oluyor. Çanakkale'de vapur seferleri iptal edildi. Trakya'da çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Okullar Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da 2 gün, Antalya, Konya ve Burdur'da ise bir gün tatil edildi.

TÜM yurtta etkili olan kar yağışı ve fırtına hayatı felç etti. Şiddetli fırtına ve rüzgar nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle yurt genelinde uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı. Trakya'da kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da okullar 2 gün tatil edildi. Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava, Trakya'da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Edirne'de fırtına nedeniyle elektrik tellerinin kopması sonucu kent merkezi, ilçe ve köylere uzun süre elektrik verilemedi. Edirne'de kar kalınlığı 2 metreye ulaşırken, buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Fırtına, Tekirdağ'da da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şarköy İlçesi'nde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Şarköy ile İstanbul, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Keşan ve Malkara arasında ulaşım sağlanamadı. Kırklareli'ne bağlı 69 köy yolu ulaşıma kapanırken, Dereköy Gümrük Kapısı'ndan giriş ve çıkışlar tamamen durduruldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne ve Kırklareli'nde il ve ilçelerdeki tüm okullar, Tekirdağ'da ise Marmara Ereğlisi ve Çorlu dışındaki okullar 2 gün tatil edildi.

ÇANAKKALE'DE YAŞAM DURDU
MARMARA Denizi'nde bulunan ve boğazları kullanmak isteyen yerli ve yabancı 40 şilep ve tanker, kötü hava şartları nedeniyle gece Şarköy açıklarında demirledi. Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına ve 3 metreye ulaşan dalgalar, gemi personellerinin karaya çıkmasına olanak vermedi. Çanakkale'de önceki akşam başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezinde hayat durdu. Fırtına nedeniyle Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Labseki, Gökçeada- Çanakkale, Kabatepe-Gökçeada ve Bozcaada- Geyikli arasındaki araba vapuru seferleri yapılamadı. Çanakkale şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, okullar 2 gün tatil edildi. Kar yağışı ve tipi İzmir ve Bursa karayollarının kapanmasına neden olurken, araçların zincirsiz yola çıkmalarına izin verilmedi. Çanakkale, Gelibolu, Lapseki ve Ayvacık İlçeleri'ne uzun süre elektrik verilemedi. Elektrik kesintisinin 3 gün daha sürebileceği belirtildi. Yetkililer, olağanüstü durumlar dışında vatandaşların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

İZMİR'İN FIRTINAYLA İMTİHANI
İZMİR'DE etkili olan fırtına nedeniyle vapur seferleri iptal edildi. Kuşadası Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın saatte 90 kilometre hıza ulaşacağının tahmin edildiğini bu nedenle balıkçıların 2 gün boyunca denize açılmaması gerektiğini bildirdiler. Yağmur nedeniyle şehir merkezindeki ana yollarda trafik kilitlenirken, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dün sabah saatlerinde başlayan fırtına, bölgede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Rüzgar nedeniyle bir çok evin çatısı uçarken, Trabzon'da elektrik tellerinin kopması sonucu uzun süre elektrik verilemedi.

Yusuf DALAMAN- Ömer MAZİ - Murat SAVAŞ - Yavuz GÖ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Felaket Yağdı
 Megakent Afete Karşı Duramadı
 Kürt colası 'Cola Kürto' için start
 Türkiye 18 trilyon TL tazminat ödedi
 12 Eylül zedelere Meclis'ten yeşil ışık
 Kürtçe isime izin verilmedi
 Hırsızlara karşı hindili önlem
 Tekerlekli sandalyede okuma yazmayı söktü
 Teziç: Başbakan diyalogdan yana
 Fethullah Gülen'e ABD'de ameliyat
 Hayali ihracat çetesi ele geçti
HINCAL ULUÇ
Hakkını arayamama özürü...
"Geçen hafta İzmir'e gitmek...
MEHMET TEZKAN
Bilek güreşi sorun çözmüyor
Girmeyi çok istiyoruz ama...
EMRE AKÖZ
Her şeyin başı elektrik!
EVDEN çıkarken karı hiç...
UMUR TALU
Raporlu devrimin yeni aşaması
İtiraf etmeliyim ki,...
Şaron krizi
İsrail, Başbakan Şaron ve oğlunun emlak kralından aldığı öne sürülen...
Komutan Clark gay dergisine kapak oldu
Seçimlerde George W. Bush'un karşısına çıkması muhtemel Demokrat...
Futbolda Kar Krizi
Futbolda Kar Krizi
Futbol Federasyonu; meteoroloji-THY-Karayolları-İl müdürlükleri...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.