kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Felaket Yağdı
Felaket Yağdı
Hava sıcaklığı bugün 12 derece daha düşecek
Sömestr erken geldi
Karne günleri gibi
İlçe İlçe Elektrik Kesintisi

Kara Kış Kabusu

Fırtına, tipi ve don kentlerde hayatı felç etti. Doğa, elektrik uygarlığını anında teslim aldı Evler ve işyerleri karanlıkta araçlar da trafikte kaldı. Sular akmadı, doğalgaz ısıtamadı.

Eerji hatları uçtu karanlıkta kaldık
Fırtına enerji hatlarını devre dışı bıraktı. Birçok ilde elektrik yoktu. Arızalar megakent İstanbul'un yüzde 80'ini karanlıkta bıraktı.

ISINAMADIK DONDUK HASTALIK KAPIDA
Elektrikli doğalgaz cihazları ve sobalar devre dışı kalınca evler buz gibi oldu. Hücuma uğrayan jeneratörlü otellerde yer kalmadı.

SUYUMUZ AKMADI TV SEYREDEMEDİK
İstanbul'da dün birçok semte zaman zaman su verilmedi. Elektriğin kesik olduğu saatlerde TV'ler çalışmadı. Telefon da bir gitti bir geldi.

TRAFİK İŞKENCESİNE KAZALAR EKLENDİ

Sabah işe, akşam eve gitmek saatleri buldu. İstabul'da dün 250 hasarlı kaza meydana geldi. Deniz ulaşımı aksadı. Uçaklar rötar yaptı.

KARNELER VE TATİL BİR GÜN ERKEN GELDİ
Kar sadece öğrencileri sevindirdi. Karneleri bir gün önce alan öğrenciler tatile erken girdi. 9 üniversite de iki gün tatil edildi.

BİNLERCE İNSAN YOLDA VE İŞTE MAHSUR KALDI
Tam anlamıyla kilitlenen trafikte saatlerce mahsur kalan binlerce insan donma tehlikesi yaşadı. Akşam yola çıkanlar sabaha karşı evde oldu.





***

Felaket Yağdı

İstanbul'da önceki akşamdan itibaren etkili olan soğuk hava, hayatı felç etti. Kar ve fırtına nedeniyle trafik kilitlendi, okullar bir gün önce sömestr tatiline girdi. Uçak seferleri gecikmeli yapıldı. Saatteki hızı 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle TEAŞ'ın iletim hatları arıza yapınca İstanbul'un büyük bölümü karanlıkta kaldı. Kaloriferler söndü, doğalgaz durdu. Gün boyunca 300'den fazla trafik kazası oldu.

İSTANBUL önceki akşamdan itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisine girdi. Akşam saatlerinden itibaren fırtına olarak etkisini gösteren soğuk hava, gece yarısına doğru kara dönüşünce Megakentte yaşam adeta durdu. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan, deniz seviyesinde ise yağmurla karışık yağan kar nedeniyle, sabah saatlerinde trafik felç oldu. Şehrin en işlek caddeleri ile otoyollarında trafik durma noktasına gelirken, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüleri'nde uzun araç kuyrukları oluştu. Atatürk Havalimanı'ndaki uçak seferleri ise, gecikmeli olarak gerçekleştirildi. THY'nin TK 236 sayılı Denizli uçağı, buradaki fırtına nedeniyle iniş yapamadan İstanbul'a geri döndü.

DENİZ TRAFİĞİ AKSADI
DENİZCİLİK İşletmeleri'ne ait yolcu vapurlarının seferleri de kötü hava koşulları nedeniyle aksadı. Çanakkale seferlerinin tamamı iptal edilirken, şehiriçi seferleri gecikmeli olarak yapıldı. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin şehiriçi seferleri ile İstanbul-Mudanya, İstanbul-Bandırma seferleri de karşılıklı olarak gerçekleştirilemedi.

İSTANBUL KARANLIĞA GÖMÜLDÜ
GECE yarısından itibaren etkili olan fırtına nedeniyle İstanbul'un elektrik ihtiyacını karşılayan TEAŞ'ın iletim hatlarında arıza meydana geldi. Bu nedenle BEDAŞ, TEAŞ'tan enerji alamadı ve İstanbul'un Avrupa yakasının büyük bölümü ile Anadolu yakasının bir kısmı karanlığa gömüldü. Sabah saatlerinden itibaren elektrik kesintisinin yaşandığı Avcılar, Gaziosmanpaşa, Silivri, Kemerburgaz, Sarıyer, Beyoğlu, Kartal, Maltepe, Ümraniye ve Beyazıt'ta ayrıca su kesintileri de meydana geldi.

DOĞALGAZ DURDU
ENERJİ kesintisi nedeniyle İSKİ de bazı bölgelere su veremedi. Bunun üzerine dogalgaz durdu, kaloriferler çalışmadı ve vatandaş soğuğa teslim oldu. Sirkeci-Zeytinburnu arasında sefer yapan tramvaylar da elektrik kesintisi nedeniyle öğleden sonra çalışamadı.

MUM IŞIĞINDA ÇALIŞTILAR
İSTANBUL Valiliği, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, adliyeler, hastaneler olmak üzere pek çok kamu kurum ve kuruluşu da elektrik kesintisinden olumsuz yönde etkilendi. Jeneratörü olan kurumlar, bu sayede 'aydınlandı.' Jeneratörlerin yeterli gelmemesi nedeniyle gidip gelen elektrik, bilgisayar sistemlerinin durmasına yol açtı. Jeneratörü bulunmayan kurumlar ve işyerleri ise, mum ışığında görev yaptılar. Kurumların santrallerinde de sorunlar yaşandı. Telefonlar kilitlendi.

HASTANELER FELÇ OLDU
ELEKTRİK kesintisinden en fazla ise hastaneler etkilendi. Yoğun bakım üniteleri olan hastanelerde jenaratörler devreye girdi ancak semt poliklinikleri, sağlık ocakları, ana çocuk sağlığı merkezleri ve verem savaş dispanserlerininin büyük bölümü çalışamadı. Acil ameliyatlar jenaratörler yardımıyla yapılabilirken, pekçok hizmet verilemedi. Yaşanan elektrik kesintisi İstanbul'daki 32 Sağlık Grup Başkanlığı binalarında dahi jenaratör bulunmadığını ortaya çıkarırdı. İstanbul'da birçok işyeri mesailerini erken saatlerde bitirirken, Profilo ile Tepe Nautilius alışveriş merkezleri saat 16:00 itibariyle kapandı.

FIRTINA KESİLİRSE ELEKTRİK GELİR
TEAŞ Genel Müdürü İlhami Özşahin, kötü hava koşulları ve rüzgarın hızı nedeniyle İstanbul'daki iletim hatlarının devre dışı kaldığını, bu nedenle de şehrin büyük bölümüne elektrik verilemediği söyledi. TEDAŞ Anadolu Yakası Koordinatörü Fikret Akbaş da, Anadolu yakasındaki kesintilerin münferit olduğunu belirterek, "Çok kısa sürede toparlayacağız." diye konuştu.

Güngör KARAKUŞ- Murat KEKLİKÇİ- Ercan SARIKAYAAYHA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Megakent Afete Karşı Duramadı
 Dalgalar gemiyi karaya vurdu
 Kürt colası 'Cola Kürto' için start
 Türkiye 18 trilyon TL tazminat ödedi
 12 Eylül zedelere Meclis'ten yeşil ışık
 Kürtçe isime izin verilmedi
 Hırsızlara karşı hindili önlem
 Tekerlekli sandalyede okuma yazmayı söktü
 Teziç: Başbakan diyalogdan yana
 Fethullah Gülen'e ABD'de ameliyat
 Hayali ihracat çetesi ele geçti
HINCAL ULUÇ
Hakkını arayamama özürü...
"Geçen hafta İzmir'e gitmek...
MEHMET TEZKAN
Bilek güreşi sorun çözmüyor
Girmeyi çok istiyoruz ama...
EMRE AKÖZ
Her şeyin başı elektrik!
EVDEN çıkarken karı hiç...
UMUR TALU
Raporlu devrimin yeni aşaması
İtiraf etmeliyim ki,...
Şaron krizi
İsrail, Başbakan Şaron ve oğlunun emlak kralından aldığı öne sürülen...
Komutan Clark gay dergisine kapak oldu
Seçimlerde George W. Bush'un karşısına çıkması muhtemel Demokrat...
Futbolda Kar Krizi
Futbolda Kar Krizi
Futbol Federasyonu; meteoroloji-THY-Karayolları-İl müdürlükleri...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.