kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kasapta bluejean hamamda ayakkabı
Kasapta bluejean hamamda ayakkabı
Galleria mağazasında da hamam dekorasyonu var

Kasapta bluejean hamamda ayakkabı

Mağazalar, daha fazla müşteri çekebilmek için vitrinlerinde akla hayale gelmeyecek uygulamalar gerçekleştiriyor. Bunlara en çarpıcı örnek ise İzmir Konak Pier'deki Deriden mağazalarında yaşanıyor. Bluejeanlar kasap dekorasyonundaki çengellerde, ayakkabılar hamam görüntüsündeki işyerlerinde satışa sunuluyor.

Uzun bir mücadelenin ardından İzmirliler'e kapılarını açan Konak Pier'deki mağazalar, müşterilere en iyi hizmeti sunmak için işyerlerinin dekorasyonunda sıra dışı çalışmalar yapıyor. Bu işyerlerinden biri olan Deriden, ürünlerini Türk hamamının tüm özelliklerini taşıyan bir dekorasyona sahip "Hamam" ve kancalara takılmış bluejeanların bulunduğu "Kasap" adlı iki mağazada satıyor. "Kasap" adı verilen mağazanın bir bölümündeki Zaman Kahvehanesi'nde ise sinema sanatçısı Türkân Şoray'ın fotoğrafları, nostaljik radyo ve saatler, ahşap bir masa üzerinde, 1960'lı yılların en popüler dergisi Hayat'ın ciltleri ve koca bir kâse dolusu çekirdek, müşterileri karşılıyor.

VERESİYE KESE VAR
Konak Pier'e alışveriş yapmaya gelenler önce oryantal bir müzik duyuyor. Müziğin kıvrak melodilerini takip edenler kendini, Deriden'in spor ayakkabılar satan "Hamam" mağazasının önünde buluyor. Mağazanın girişinde hamamın, kadınlara ve erkeklere ait saat ve günlerini belirten tabelayı görenler, bir an duraksıyor. Tabelada ayrıca veresiye kese atıldığı da duyuruluyor. Mağazaya adım atanlar bembeyaz mermerden yapılan bir zemin, beyaz sütunlar ve sütunların arasındaki kurnalardan akan suları görüyor. Müşteri, girdiği yerin hamam mı, yoksa bir ayakkabı mağazası mı olduğunu anlamaya çalışırken, peştemalli satış görevlileri yardıma geliyor. Hamam formatına uygun olarak, bir anda işyerini buhar sarıyor. Satış görevlisi bayanlar, kurnaların yanlarındaki tezgahlarda duran spor ayakkabı modellerini tanıtmaya başlıyor.

JEANLAR BUZDOLABINDA
"Kasap" konseptli mağaza ise hem hikâyesi hem de içindeki nostaljik bölümüyle dikkat çekiyor. Çizmeden, bota kadar farklı ayakkabı modellerinin yer aldı Kasap mağazasında bluejean de satılıyor. Ancak bluejeanlerin yer aldığı bölüm, bir kasap dükkanı gibi dizayn edilmiş. "Etlerimiz buzdolabındadır" yazılı duvarın tavanındaki çengellere asılı duran bluejeanlerin bir bölümü de "et dolaplarının" içinde yer alıyor. Cam kenarında ise bir kıyma makinesi duruyor. Aldığı ürünü ödemek isteyen müşteri ise ikinci şaşkınlığı yaşıyor. Mağazanın ortasında Haydarpaşa Garı'nın gişesinin bire bir aynısı duruyor. Gişeye yaklaşan müşteri, aldığı ürünün bedelini buraya ödüyor. Kasap Mağazası'nın ikinci bölümünde oluşturulan Zaman Kahvehanesi görenleri nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. Ahşap masaların üzerinde 1960'lı yılların gözde dergisi Hayat'ın ciltleri duruyor. Deriden, o dönemin vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan çekirdeği de unutmamış. Gümüş renkli bir kâsenin içinde taze çekirdekler, müşterilerin kendilerini tatmalarını bekliyor. Nostaljik radyo, saatlerin yanı sıra, ayakkabıların en altındaki rafta baharat kutuları duruyor. Baharatın yanı sıra kurutulmuş patlıcan ve bamyalar da ayakkabıların yanında yerini alıyor. Mağazaya gelenler eski bir plaktan çalan, nostaljik müzik eşliğinde alışveriş yapıyor.

Nil KUYUMCU AKSÜYEK

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dünya onu alkısladı
 Benim rehberim İbni Sina
 Sezen'e etten duvar
 Kurtuluş Savaşı yıllarını resmediyor
 Çizgi kahramanlar tiyatro oyunu oldu
 Telefonuna milyarlık haciz geldi
 'Halka dışkı yediriyorlar'
 Haftada bir saatlerini çocuklara ayırıyorlar
 Cinsel korkularda hipnoz mucizesi
 Kültür - Sanat Ajandası
 En lezzetli fareler Kayseri'de yeniyor
 Kimseler duymasın
 Yatakta neler yapılır?
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
80 - 90... Olmadı baştan...
Fenerbahçe- Çaykur Rizespor...
AYŞE TÜTER
Peynirli yeşil salata
25 GRAM rokfor peynirini,...
SSK 'pil'ini alsın Begüm yaşasın
7 yaşına gelmesine rağmen konuşamayan minik kızın yaşaması, 8 yıl...
Ağrıyan ayağını baltayla kesip attı
Ayağındaki platinin ağrısına dayanamayan yaşlı bir kadın, acıdan...
Avrupa ayağımıza geldi
Taksim'deki Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Seda Domaniç'in...
Kaya bir yaşına daha girdi
Kaya bir yaşına daha girdi
Ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın işadamı eşi Kaya Çilingiroğlu, 40. yaş...
İhanetin böylesi!
İhanetin böylesi!
Kosifler Otomotiv'in veliahtlarından Hakan Kosif de, hızlı...
Tavlada rakip tanımıyor
Tavlada rakip tanımıyor
Havana doğumlu seksi top model Daisy Fuentes, üniversitede...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.