kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yavuz Donat @ SABAH
 
Başbakan: "Müsteşarımı değiştirmeyeceğim"
"Kıbrıs çözümsüz değil"

"Kıbrıs çözümsüz değil"

TAYYİP beye "bu ayın sonunda çıkacağı geziyi" sorduk: - ABD ajandanızda neler var? Başbakan, "Şu anda tam kesinleşmiş değil" diye söze başladı: - Ama ana başlıklarını söyleyebilirim... Siyasi temaslar... Askeri konular... Ve ekonomi... Tabii bazı düşünce kuruluşlarıyla görüşmelerim olacak... Üniversitelerde konuşacağım.

***

Başbakan: - Tabii sayın ABD Başkanı ile görüşmem çok önemli... Üç görüşmemiz olacak... İkili görüşme... Heyetler arası görüşme ve öğle yemeği.

***

- Sayın Başbakan siyasi görüşmeler denilince akla hemen Kıbrıs geliyor... - Evet, Kıbrıs'ı konuşacağız... Irak'ı konuşacağız... AB'yi konuşacağız... Nafta'yı da konuşuruz. - Kıbrıs işi ne olacak? Şu an itibariyle durum nedir? Yarın (bugün) sayın Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında Çankaya'da Kıbrıs zirvesi yapılıyor... Dışişleri ile Genelkurmay bir aydır birlikte bir çalışma yürütüyorlardı... Neticelendi. Bizi brife ettiler. Bu çalışmanın sonucu Çankaya zirvesine sunulacak... Tekrar değerlendirilecek ve bazı adımlar atılacak. Başbakan: - Yarın akşam da sayın Mehmet Ali Talat ve sayın Serdar Denktaş benim davetlim olarak Ankara'ya gelecekler. Zirveden sonra onlarla konuşacağım.

***

Sonra başka konulara geçtik. Uçağımız da Batman'a yaklaşıyordu. Bu sırada ATA uçağının telefonu çaldı. Kıbrıs'tan Rauf Denktaş arıyordu. Tayyip bey telefonu eline aldı: - Sayın Cumhurbaşkanı, nasılsınız? Afiyette misiniz? Sonra bir süre Rauf bey konuştu. O susunca da Tayyip bey: - Sayın Cumhurbaşkanı... Çankaya'da Kıbrıs zirvesi yapıyoruz... Zirvenin ardından saat 17.00 gibi Kıbrıs'tan iki konuğum gelecek... Onlarla da görüşeceğim... Bir Almanya ziyaretim olacak... Ama Almanya'ya gitmeden önce sizinle mutlaka görüşeceğim... Sizi arayacağım.

***

Konuşma sırası tekrar Denktaş'a geldi. Denktaş konuşurken bir ara Tayyip bey, hayır, hayır" diye araya girdi: - Hayır... Askerle aramızda hiçbir sorun yok... Görüş ayrılığı yok... Spekülasyonlara inanmayın... Kıbrıs konusu milli davadır... Devlet politikasıdır... Askerler de en uygun çözümün bulunmasından yana.

***

Yine Rauf Denktaş konuşmaya başladı. Tayyip bey de dinledi. Sonra da... Şunları söyledi: - Sayın Cumhurbaşkanı... Bu iş uzadıkça Kuzey Kıbrıs'ı da, Türkiye'yi de yaralıyor... Çözüm olmaması itibar kaybettiriyor... Çözümde uzlaşmamız şart... Ve gördüğüm kadarıyla da çözüme gidiyoruz... Bu ayın sonunda Amerika ziyaretim var... Amerika'ya gitmeden önce belli bir mesafe almamız gerek.

***

ATA uçağının tekerleri, Batman Havaalanı'nın pistine değdiği sırada Rauf Denktaş- Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi devam ediyordu. Konuşma "on dakikadan fazla" sürdü. Batman'da uçaktan inerken Tayyip beye Sayın Denktaş'la yaptığınız görüşmeyi yazacağız." Başbakan: - Yazabilirsiniz... Kıbrıs konusu çözümsüz değil... Birlikte çözeceğiz... Çözümsüzlük Türkiye'ye de, Kuzey Kıbrıs'a da güç kaybettirir, itibar kaybettirir, zaman kaybettirir.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İğneli koltuklar   / 15-01-2004
 Çok mu içe kapanıyoruz?   / 14-01-2004
 Demokratik katılım   / 13-01-2004
 Sakıp Sabancı Hükümete ne dedi?'   / 12-01-2004
 Yerel seçim raporu   / 11-01-2004
 İnsan hakları... Ve patatesin hakları   / 10-01-2004
 Medyaya 'eşit mesafe'   / 09-01-2004
 Başbakan: "Müsteşarımı değiştirmeyeceğim"   / 08-01-2004
 Gerçek gündem   / 07-01-2004
 Gittik, gördük, çizdik   / 06-01-2004
YAVUZ DONAT
Türkiye keseleniyor
Adalet Bakanı Cemil Çiçek dün sabah...
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
 TRT 1 18.05
"Bizim Evin Halleri"
Güzelliğimizi geri istiyoruz
İki yıl önce çıktıkları seyahatten ömür boyu silinemeyecek izlerle...
Spastik çocukların mucize dostları
Bursa Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve...
Çağla'dan çorap şov
Çağla'dan çorap şov
Ünlü mankenler, önceki gece Swissotel'de düzenlenen bir çorap...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.