kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ölümcül gerçek
Ölümcül gerçek
Buluğ çağında söylenmez
Babası:Kendimi affetmiyorum
Burçin'in günlüğü incelemeye alındı

Keşke bilmeseydi

Süper model Burçin'i eroinden ölüme götüren kopuşu, babası bildiği Ömer Bircan anlattı: "Evlatlık olduğunu söyledik, yıkıldı..."

UYUŞTURUCU kurbanı Burçin'i 1.5 yaşında Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan evlatlık alan Ömer Bircan anlatıyor: "Çocukluğunda çok mutluydu. 16'sına geldiğinde eşimle ona gerçeği açıklamak gerektiğini konuştuk."

DOĞRU YAPTIĞIMIZI SANDIK, PİŞMAN OLDUK
"DOKTORLARA danıştık. Bunu bilmenin hakkı olduğunu söylediler. Biz de karşımıza alıp anlattık. O gün doğru yaptığımızı sanıyorduk. Ama sonra pişman olduk. Çünkü yıkılmıştı. Evlatlık olduğunu öğrenince kontrolden çıktı."

OKULUNU BIRAKTI VE BATAKLIĞA SAPLANDI

"ANİDEN okulu bırakıp uyuşturucuya başladı. Çok mücadele ettik, başaramadık. Uyuşturucu dünyası bir aysberg. Biz kızımızı kurtarmaya çalışırken, karşı taraf daha kuvvetli çekiyordu."


***

Ölümcül gerçek

Cesedi mezarlığa atılmış halde bulunan Burçin'i eroinden ölüme götüren nedeni üvey babası açıkladı. Genç kız 16 yaşında evlatlık olduğunu öğrendiğinde yıkıldı.

AŞIRI dozda eroinden ölüp kimliği belirsiz arkadaşlarınca bir çöp gibi cesedi sokağa bırakılan süper model Burçin Bircan'ın kısacık yaşam öyküsünden dev bir acı çıktı. İzmirli ailenin Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan 1.5 yaşında iken aldığı genç kız, 16 yaşındayken evlatlık olduğu gerçeğiyle yüzleştiğinde, bu ağır yükü kaldıramayarak kendisini ölüm yolculuğuna çıkaracak olan yola adeta koşarak çıktı. Burçin Bircan'ın kaderi 1985'de Canan - Ömer Bircan çifti tarafından evlatlık alınmasıyla değişti. Yıllardır çocukları olmayan Bircan çifti, Burçin'e kendi evlatlarıymış gibi sahip çıktılar. Bebeklik ve çocukluk yaşantısında bir dediği ikilettirilmeyen Burçin çok mutlu günler geçirdi. Okul hayatına da çok istekli başlayan Burçin, ilk öğreniminden sonra Göztepe Kız Meslek Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Bir gün karı-koca Bircanlar, genç kıza evlatlık olduğunu söylemeye karar verdi. Burçin öylesine sert tepkiler verdi ki aile bunun ilk şok olduğunu ve zamanla geçeceğini düşündü. Ancak beklenen olmadı. Öğrendiği gerçeğin altında ezilen Burçin için düşüş başlamıştı. Okuldan ayrıldı, bu onu daha da yalnızlığa itti. Artık uyuşturucu tacirleri için iyi bir av olmuştu. Eve geç saatlerde gelen ve o ana kadar hiç görünmeyen arkadaşlarla birlikte olmaya başlayan Burçin, karakolla da bu günlerde tanıştı. Genç kız bağımlısı olduğu uyuşturucuyu alabilmek için arkadaşlarının evlerine girip, eşya ve paralarını çalmaya başladı. Polis tarafından yakalanması da gecikmedi. Yaşının 18'den küçük olduğunun anlaşılması üzerine babasına teslim edilen genç kız daha sonra da defalarca aynı suçtan komiserin karşısına çıktı.

HIRSIZLIK VE SONRASI
Mankenlik, 2002 yılı içinde düzenlenen Ford Model Super Model of The World'de Türkiye birincisi olması, Dominik Cumhuriyeti'nde düzenlenen Ford Model Super Model of the World'de New Face seçilmesi, genç kızın dibe doğru inen hayat çizgisini bir türlü düzeltemedi. Sonunda Burçin'in kısacık yaşamı geçtiğimiz günlerde Kozlu Mezarlığı'nda sona erdi. Şüpheli ölümle ilgili soruşturma kapsamında, Burçin Bircan'ın menajeri ve İnternational Top Model Agency'nin sahibi Cavidan Kutlu, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şubesi'ne çağrıldı. Akyol , Bircan'la ilişkilerini 9 ay önce bitirdiklerini belirterek, "Bizim olaylarla bir bilgimiz yok. Mart ayında ilişkimizi kesmiştik. O günden bu yana bir daha kendisiyle görüşmedik. Bizde olayı gazete ve televizyonlardan öğrendik, çok üzüldük. Bildiğimizi de zaten polise anlattık" dedi. Polis ayrıca Bircan'ın cezaevindeki erkek arkadaşı Orhan Aras'ı da dinleyerek genç kızın ilişkilerini belirlemeye çalışacak.

Ali BALCI

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Konya pazarlığı
 TÜRKİYE'DE 2004 YILI UYUŞTURUCU DOSYASI
 Gönül Hoca'nın sevgilisi çeteci çıktı
 Sabah'taki Haberini Okudu
 Gül'ün İsrail ziyareti sırada
 Kıbrıs'ta referandum şartı Ankara'yı sıktı
 Savaş halinde de idam kalkıyor
 AB'nin yükünü kaldırırız
 108 trilyonluk naylon fatura
 Genelkurmay ile biz 'et ve kemik' gibiyiz
MEHMET TEZKAN
Hıncal Uluç'un dediğini yaptık bir gün kapatma...
EMRE AKÖZ
ALI KIRCA’NIN YÖNETTİĞİ ‘KİM HAKLI?’ (ATV) YARIŞMASINDAN...
MEHMET ALTAN
Böylesini hiç görmemiştik...
Avrupa Birliği süreci...
Kıskanç eski eş 4 kişiyi öldürdü
Amerikalı Jones, eski eşinin annesi, babası, kız kardeşi ve 10 aylık...
Yavrusunu ararken elektriğe çarpıldı
BU görüntüler kamera şakası, ya da fotoğraf hilesi değil... Yer...
GELECEĞİ ARIYORUZ
GELECEĞİ ARIYORUZ
"Eldekilerle başarının gelmediğini gördük. Sadece deliler, olmayacak...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.