kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GELECEĞİ ARIYORUZ
GELECEĞİ ARIYORUZ

"Eldekilerle başarının gelmediğini gördük. Sadece deliler, olmayacak girişimlerde bulunur. Biz bugünden itibaren geleceği aramaya başladık. Sezon bitince son noktayı koyacağız".

Karamsarlık yok
G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, ilginç açıklamalar yaptı. Tecrübeli hoca ilk olarak operasyon kelimesinin stratejik açılımını yaptı: G.Saraylılar karamsarlığa kapılmasın. Başımızı dik tutacak önemli sebeplerimiz var. Şampiyonlar liginde devam etsek, ligde kopma noktasında olmasak bunu sezon sonuna bırakabilirdik. Ama hal böyle olunca kararları aldık. G.Sarayın geleceğini kurmaya çalışmak doğal değil mi? Biz bugünden itibaren geleceğin peşindeyiz. Önemli olan gelecekle ilgili plan sahibi olmaktır. Biz gelecek için ilk adımı atıp kararlar aldık."

Onların önünü açtık
Terim, hiçbir oyuncunun onurunu kırmak ve kariyerini zedelemek istemediklerini vurgulayarak, Oynamak istiyorlarsa önlerini açmak, kalmak istiyorlarsa gerekenleri yapmalarını sağlamak istedik. Neden vefasızlıkla suçlandığımızı anlamış değilim. Beraber başarıya imza attığımız arkadaşlarımıza böyle davranılması uygundu. Şans veremediğimiz arkadaşlarımız var. Amacımız kalan sürede şans bulamayan futbolcuların neler yapabileceklerini görmek. Uzun yıllar birlikte oynayabilecek oyunculara yöneldim ifadesini kullandı.

Geri adım atmayacağım
Mevcut kadroyla bu işin olmayacağını gördüklerini söyleyen tecrübeli teknik adam, Aynı şekilde devam etmenin anlamı yoktu. Ancak deli insanlar olmayacak durumları dener. Verdiğimiz kararlar, Galatasarayın daha iyi olması istenerek alınmış bir karardı. Ben bu değişimi daha önce yapmalıydım. Böyle düşünüyorum. Şu anda bu kadro ile devam edeceğiz. Sezon sonunda son değişim noktasını koyup ona göre transfer yapacağız. Bu arada transferler de yapabiliriz ama bunlar büyük maliyetler karşılığında olmaz diye konuştu.

Herkes hata yapabilir
Terim transferlerde hata yapıp yapmadığı sorusuna Tabii ki hata yaptığımız zamanlar da oldu. Bunu herkes yapabilir. Son 10 yılın en başarısız Galatasarayı deniliyor. Ben de diyorum ki, son 100 yılın en başarılı Galatasarayını ben oluşturdum. 17 futbolcuyu biz sıfır bonservisle aldık. Çok şey söyleniyor. Ama böyle bir durumda teknik direktör Hatasızım dese de inandırıcı olmaz. Ben özeleştirimi yap yaptım. Kendime aşırı güvenmiş olabilirim ayrıca bazı insanlara fazla güvenmiş olabilirim dedi.

Bülent'ten yardım istedim
G.Sarayın hocası, takımda herkese şans verdiğini söylerken, Az verdim, çok verdim. Herkesin görüşü farklı. Bülent kardeşim hakkında görüşlerimi ifade ettim. Çok önemli hizmetleri olduğunu belki de en başarılı futbolcu olduğunu söyledim. Saygı gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum. Kendisinden sezon sonuna kadar bana yardım etmesini istedim. Jübile kararını aldırdığımızı ifade ettim. G.Saraydan kopmamasını 20 yıl hizmet edebileceğini söyledim. Kendisi Hayır dedi. Doğal hakkıdır. Futbol oynamak istiyor şeklinde konuştu.

Niyet bağcıyı dövmek
Şu anda kadrodışı kalanlara sahip çıkanların daha önce Niye bunlar oynatılıyor diye kendisini eleştirdiklerini savunan Terim, Niyet üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Eleştirilmekten yanlış anlaşılmaktan korkarak bir şey yapmamak bizim tarzımız değil. Yaptığımızın nesi yanlış? Galatasaray strateji değiştirdi bazı arkadaşlarımızın bu yeni strateji içinde yeri kalmadı. Ben kesinlikle vefalı bir insan olduğuma inanıyorum. Vefanın ya da vefasızlığın ne demek olduğunu en iyi bilenlerdenim yorumunda bulundu.

Mecburen susuyorum
G.Sarayın hocası, eski başkanlar Faruk Süren ve Mehmet Cansunun eleştirileri için de Açıkçası, bu açıklamalara yanıt vermek istiyorum. Ama bu, G.Sarayın geleneklerine uymaz. Başkanım da benden konuşmamamı rica etti. Onun ricası benim için emirdir. Sürekli bir eleştiri bombardımanı var. Mesela hangi oyuncumuz başarılı, hangi transferimiz iyi çıktı merak ediyorum. Çünkü bunlara kimse değinmiyor. Yeni bir oluşuma girdiğimiz bu günlerde başkanımıza ve yönetimimize yardımcı olunması gerekir görüşünü savundu.

Siyasetle alakam yok
Terim, siyasete atılmasıyla ilgili haberler için de Ankaradan beni aradılar. Ama benim siyasetle alakam yok. Tabii ki vatandaş olarak ilgileniyorum ama siyaset yapmayacağım derken, 100. yılın kutlanacağı gelecek sezon için Takım için yöneticilerimiz her türlü fedakarlığı yapacak. Nasıl olacağını onlar gösterecek ifadesini kullandı. Marttaki kongrenin hatırlatılması üzerine de tecrübeli hoca, Varsayımlar üzerine konuşmak istemiyorum. Bu vakit kaybı olur. Biz şimdi hizmet etmek istiyoruz" yorumunu yaptı. l

YAŞAR YALÇIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 VE İLİE İMZALADI
 GELECEK BİZİM
 BEKLE BİZİ ATİNA
 Ne Neslihan ama
 İNTİKAM GECESİ
 F.Bahçe doğru adres
 Halil yakın takipte
 Libero Gülden artık ECZACI
 Federasyonlar 47'de 7 başarılı
 Anahtar uyum
 Jübilem Kartal'da
 BİLGİLİ Seba gibi
 Uğurlu geldi
 Latinler döndü
 Fener'e süper skorer
 Günün İçinden
 G.saray Günlüğü
 Dersimiz savunma
 F.bahçe Günlüğü
 TRABZON tatsız: 1-1
EROL KAYNAR
İlie ve Beşiktaş
Aylardır süren transfer haberleri...
Genç Parti'ye trilyonluk şok
Genç Parti'ye trilyonluk şok
MALİYE Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak Genç...
Anket yasağı kaldırıldı
YSK'NIN aldığı kararla, seçim öncesi anketlere ilişkin yasak...
Ölümcül gerçek
Ölümcül gerçek
Cesedi mezarlığa atılmış halde bulunan Burçin'i eroinden ölüme...
Konya pazarlığı
Konya pazarlığı
Avrupa'daki üslerde bulunan 300 bin askerini aktif birlikler halinde...
İşiyle ilgili hırsı yok
İşiyle ilgili hırsı yok
Oyunculuk yolunda emin adımlarla ilerleyen Tuba Ünsal, ilk kez başrol...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.