kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan Uzanlar'a: Dürüstseniz parayı ödeyin
Erdoğan'dan Uzanlar'a: Dürüstseniz parayı ödeyin

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da katıldığı Siyaset Akademisi sertifika töreninde Uzanlar'ı eleştirdi Erdoğan '6.5 milyar dolar kayıp. Eğer söylediğiniz kadar dürüstseniz bu mudilere ödenecek parayı verin' dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Uzanlar'ı eleştirdi. Ve "Bu kadar dürüst hareket eden bu bankanın yönetimi, acaba hesaplarda ortaya çıkan farkı nereye götürdü" dedi. Türkiye'nin fiziki bir değişim yaşamak durumunda olduğunu da belirten Erdoğan, "Halkımız 3 Kasım seçimlerinde nasıl iktidarı bize verdiyse, yerel seçimlerde de Türkiye genelinde ağırlıklı olarak iktidarı bize verecektir'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Bostancı Green Park Otel'de, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Okulu sertifika töreninde yaptığı konuşmada, merkezi hükümet olarak işbaşında bulunduklarını ve yerel yönetimlerde de "Ak Siyaset'' anlayışını ortaya koyacaklarını kaydederek, şunları söyledi: "Türkiye bir fiziki değişim yaşamak zorundadır. Bu fiziki değişim, modern şehircilik, çağdaş şehircilik Bu bizim işimizdir. Bunu biz başaracağız. Halkımız buna inanarak 3 Kasım seçimlerinde nasıl iktidarı bize verdiyse, yerel seçimlerde de Türkiye genelinde ağırlıklı olarak iktidarı bize verecektir.'' Kendilerine düşen görevin ehliyet ve liyakat noktasında bu işi ideal şekilde götürecek kişileri belirlemek olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, verilen eğitimin amacının da bu olduğunu bildirdi.

ADAY ADAYLARINA UYARI
Aday adaylarını da uyararak birbirleri hakkında kötü söz söylememelerini isteyen Erdoğan, "Adaylık uğruna arkadaşlarımızın birbirlerini karalamalarını asla doğru bulmuyorum. Ak siyaseti benimsemişsek, arkadaşlarımızın birbirini karalamaya hakkı yoktur. Bu ülkeye, millete hizmet savaşına haksızlık olur'' dedi. İstanbul'da 74 belediye başkan adayı seçileceğini ve başvuruların bu rakamın çok üzerinde olacağını ifade eden Erdoğan, AK Parti'nin ilçe ve teşkilatlarının belde belediye başkan adaylarını belirleme yetkisini aldığını hatırlatarak, bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

UZANLAR'A TEPKİ
"Yolsuzlukların kovanına çomağı sokmuş durumdayız" diyen Erdoğan, Uzanlar'ı eleştirerek, şunları söyedi: "İmar Bankası olayını hep birlikte görük. '600-700 milyon dolarlık bir riski var' diyorlardı. Ne zaman ki el konuldu, hesaplar ortaya çıktı. Rakam 6.5 milyar dolar. Bu kadar dürüst hareket eden bu bankanın yönetimi, acaba hesaplarda ortaya çıkan farkı nereye götürdü. Bu kadar dürüstseniz, o zaman bu mudilere ödenecek parayı verin."

'İNŞAAT PATLAMASI OLACAK'
Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nin, il ve ilçe belediye başkan adaylarını belirleyeceğini kaydederek, şöyle devam etti: "28 Mart'tan sonra Türkiye inşallah bir şantiye haline dönüşmelidir. 2003 en zor yıldı. Ama 2003'te bin 600 kilometre duble yol gerçekleştirdik. Bu yıl bunu 100 bine tamamlayacağız." Hükümetin gerçekleştirdiği en önemli icraatlardan birinin enflasyonun düşürülmesi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, asgari ücret tartışmalarına değindi. Erdoğan "Bu basamakları onar onar çıkamayız. Ya birer birer ya ikişer ikişer çıkacağız. Yere sağlam basmak durumundayız'' dedi.

Bülent ERGÜN-Gülcan DEMİRCİ

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ağar hükümeti hem uyardı hem eleştirdi
 CHP'li milletvekilinin ailesini yıkan kaza
 Barzani ve Talabani'ye alkış
 'Yılmaz'a danışıyorum'
 Gül: Müzakereleri Denktaş yürütmeli
 Genç Parti'den SHP'ye sürpriz
 İstanbul için Karakaş ittifakı
 Tekzip
 Hami Tezkan toprağa verildi
YILDIRIM ÜNVERDİ
Herkese teşekkür ediyorum
YENİ yıla nasıl başlanırsa...
YAVUZ DONAT
Uçurumdan düşen maliyeci
Anlatan: Milli Eğitim...
 atv 19.00
"atv Ana Haber Bülteni"
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 atv 19.50
"Ekmek Teknesi"
 Show TV 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Show TV 20.15
"Spor"
 Star 19.30
"Ana Haber"
Türkler'in eş seçimi Almanlar'dan yana
Türk kadınları Almanlar'dan sonra en çok Avrupa ve Amerikalı eş...
Kocamla hâlâ balayı yaşıyoruz
SURİYE Cumhurbaşkanı Başar Esad'ın eşi Esma Esad sarayın kapılarını...
Ex aşıklar barıştı
Ex aşıklar barıştı
Aşk defteri bir hayli kabarık olan Işıl Sarraf ile sevgilisi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.