kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Emrah Kayalioglu @ SABAH
 

G.Saray etiği

Galatasaray Ocak'ta operasyon yapacak mı? Kadro dışı bırakılacak, alınacak isimler var mı? İddialara belki bugünkü idmanda, belki de Antalya kampında nokta konacak, ama sarı-kırmızılı kulüpte yapılması düşünülen operasyonda adı geçen isimlerden biri var ki, sessiz kalmak neredeyse imkansız. Bülent Korkmaz'ın sahadaki hareketlerinden rahatsız oluyormuş hem teknik kadro hem de yönetim... Bülent, bu hareketleri şimdi mi yapmaya başladı? Onun stili bu. Takım başarılıyken, birbiri ardına kupalar, zaferler kazanırken topyekün camia olarak sahip çıkılan Bülent, bugün bazılarının gözünde günah keçisi. O Bülent Korkmaz ki, Galatasaray'da 400'den fazla lig maçında forma giydi. Avrupa Kupası maçı olarak da dalya diyerek, ezeli rakiplerinin tarihlerindeki Avrupa maçı adedini aştı. Türkiye'nin en çok A Milli olan futbolcusu da Bülent. 1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 8 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 5 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı, 2 Başbakanlık, 5 TSYD Kupası kazandı.

***

Galatasaray Kulübü ne kadar ilginç. Bugün genel kurul üyelerine, özellikle divan üyelerine sorsanız, birçoğu eski başkanlar Faruk Süren ve Mehmet Cansun'un şimdiki başkan Özhan Canaydın hakkındaki eleştirilerini ya da Canaydın'ın çıktığı canlı yayında Osman Tamburacı'nın kendisine yönelttiği soruları çok sert biçimde eleştirir, hatta "Galatasaray etiğine sığmaz" diye ayıplarlar. Ama aynı kişiler, Galatasaray'a UFA Sports (Bugünkü adıyla Sportfive) olayında milyonlarca dolar kazık attığı kulüp mali raporlarında belgelenmiş AIG'ye hisseleri satan Faruk Süren'e, satılan hisselerin rüçhan hakkından çok komik para karşılığında vazgeçen Mehmet Cansun'a "Aynı Galatasaray etiği" çerçevesinde seslerini çıkarmazlar..

***

Tekrar Bülent'e dönelim. Yıldızlar topluluğu Real Madrid'de kulüpten en çok maaş alan futbolcu kim biliyor musunuz? Zidane mı, Figo mu, Ronaldo veya Beckham mı? Hiçbiri!. Doğru cevap: Raul! Niye mi? Kulübün futbol direktörü Jorge Valdano anlatsın: "Raul, kulübün alt yapısından yetişti. Diğerleri, kim olursa olsun Raul kadar para alamaz. En çok maaş kazanan futbolcumuzun, alt yapıdan yetişmiş olması bizim için çok önemli bir semboldür." Bu anlayış, Raul ezeli rakipleri Atletico Madrid'in altyapısından Real'e gelmiş olmasına rağmen titizlikle uygulanmaktadır. "Etik.. Etik" diye Galatasaray'ı liseye hapsedenler, iyi yabancı dil bilirler. Valdano'nun bu sözlerini ve çok daha fazlasını Şampiyonlar Ligi Dergisi'nin son sayısında okuyabilirler. Okusunlar ki, kendi değerlerine sahip çıkmanın vefa ötesinde de anlamlar taşıdığını görsünler.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 DÖRT ELLE SARILDI   / 18-12-2003
 9'a 1 kornerin sonucu   / 11-12-2003
 Son 24 saat   / 09-12-2003
VEDAT BAYRAM
Yaklaşan klüp kongreleri
Bilindiği üzere, kulüplerimiz;...
EMRAH KAYALIOĞLU
G.Saray etiği
Galatasaray Ocak'ta operasyon yapacak mı?...
Çiçek'in cezaevi tanımı 'Ceza değil, konuk evi'
Çiçek'in cezaevi tanımı 'Ceza değil, konuk evi'
ADALET Bakanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri...
Yerel seçim yarışına SHP de katılıyor
YÜKSEK Seçim Kurulu, Sosyal Demokrat Halk Partisi'nin de (SHP)...
Eroine alıştıran da sattıran da babam
Eroine alıştıran da sattıran da babam
Aşırı dozdan ölen üniversiteli Selen'e uyuşturucu satmakla suçlanan...
Dinçer: Aklımı peynir ekmekle yemedim
Dinçer: Aklımı peynir ekmekle yemedim
Cumhuriyete yönelik açıklamalarıyla Genelkurmay'la hükümetin arasında...
Ailece gece gezmesi
Ailece gece gezmesi
Arabesk müziğin "Baba" lakaplı sanatçısı Orhan Gencebay, hareketli...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.