kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dinçer: Aklımı peynir ekmekle yemedim
Dinçer: Aklımı peynir ekmekle yemedim
Dinçer'in Şirketleri

'Ben aklımı yemedim'

SUÇLANAN Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, "Cumhuriyet aleyhinde konuşmak için insanın aklını peynir ekmekle yemesi lazım" dedi.

***

Dinçer: Aklımı peynir ekmekle yemedim

Cumhuriyete yönelik açıklamalarıyla Genelkurmay'la hükümetin arasında alevlenen tartışmanın fitilini ateşleyen Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer kendisini savundu.

BAŞBAKANLIK Müsteşarı Ömer Dinçer, "Cumhuriyetin laiklik ilkesinin yerini İslam'a terk ettiği" şeklinde bir konuşması olmadığını belirterek kendisini, "Cumhuriyet döneminde doğmuş bir insanın, cumhuriyet aleyhinde laf etmesi için aklını peynir ekmekle yemesi lazım" sözleriyle savundu. Aklının gerisinde başka bir düşüncenin olmadığını vurgulayan Dinçer, istifa etmeyi düşünmediğini de açıkladı. Cumhuriyet karşıtı ifadeler kullandığına dair haberlerin yayınlanmasından sonra Genelkurmay'ın tepkisini çeken Dinçer dün Başbakanlık Muhabirleri ile sohbet toplantısı düzenledi. Gündemdeki gerginliğe ilişkin yöneltilen soruları başlangıçta yanıtlamak istemeyen Dinçer, aksine foto muhabirlerine, "Bu günlerde gülen fotoğrafım çıksın" diyerek pozlar verdi. Sonunda gazetecilerin ısrarlı sorularına yanıt veren Dinçer, tartışma yaratan 8 yıl önceki açıklamalarını konuşmak istemediğini belirterek, "Tartışmayı uzatmak istemiyorum. Haksızlığa uğradım. Zaman içinde düzelecek bir anlaşılma diye düşünüyorum" dedi. Dinçer, "Laikliğe karşı mısınız?" sorusuna, "O makaleyi okuduğunuzda o anlamı çıkarabiliyor musunuz?" sorusuyla karşılık verirken, gazetecinin, "Devletin İslami esaslara göre yönetilmesi gerektiğini" içeren sözlerini okuması üzerine ise "Ben o konuyu konuşmuyorum ısrar etmeyin" dedi.

'ÜLKEYİ GERMEYELİM'
Gazetecilerin makalesinden paragraflar okunmasına izin vermeyen Müsteşar Dinçer, "Bu ülkede Cumhuriyet döneminde doğmuş bir insanın Cumhuriyet aleyhine laf etmesi için aklını peynir ekmekle yemiş olması lazım. Beni tanımış olmanız lazım. Sözümün arkasında başka planlar olmadığını anlamış olmanız lazım. Yoksa sizin gazeteciliğiniz de tartışılır" diye konuştu. "Bu ülkeyi germeyelim" diyen Dinçer, "Biz söyledikçe onlar cevap verdikçe bu konu uzayacak" görüşünü dile getirdi. Çevresinde kendisini eleştirenler olmadığını söyleyen Dinçer, makalesinin bütün olarak okunduğunda farklı anlamlar çıkmadığının görüldüğünü savundu. Genelkurmay Başkanlığı'nın sert açıklamaları anımsatılarak hassas kurumların eleştirileri olduğu belirtilen Dinçer, "Ben bu devletin Müsteşarıyım. Bana bu devletin verdiği görev neyse onu yaparım" dedi. Ömer Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a istifa etmeyi önerip önermediği sorusuna da, "Hayır niye önereyim ki. Dışardan göründüğü gibi yürümüyor içerde işler" karşılığını verdi. Dinçer, kamu yönetim reformunu örnek göstererek yapacak çok işleri olduğunu belirtirken, "Ufak tefek tartışmalarla heba etmeyelim bunları. Bir takım slogan vari sözlerle tartışmak çok yanlış. Mevcut tartışma yöntemimiz sağlıklı değil. O yüzden çekiniyorum" dedi. Tartışılan makalesinin arkasında olup olmadığı, altına yine imza atıp atmayacağı sorusuna yanıt vermeyen Dinçer, "Hocalar yazar, konuşur. Ben de hocayken yazmıştım. Ben siyaset yapmıyorum. Birileri siyaset yapıyorsa onun cevabını siyaset yapanlar versin" dedi. İktidarın ve iktidara mensup siyasilerin kendisini savunmadıkları söyleyen Dinçer, "O kendi bilecekleri iş" diye konuştu. Müsteşar Dinçer, özgeçmişinde eğitimi konusunda ayrıntılara girmemesinin normal olduğunu belirtirken, Karaman İmam Hatip Lisesi'nde bir süre okuduğunu ancak, Gazi Osman Paşa Plevne Lisesi'nden mezun olduğunu açıkladı.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Eroine alıştıran da sattıran da babam
 Selpak satan sanatçı
 Türk casus iade edildi
 Alkol kontrolünde kart gösteren kim?
 Üst kurul elbisesi RTÜK'e dar geldi
 Erdoğan'ın '3 Y' hedefi
 Sahte ‘vekil oğlu’ dokuz polisi yaktı
 Oksana parasız çıktı
HINCAL ULUÇ
Yeni yıla öyle bir girdim ki..
Hayatımda ilk.. İlk...
MEHMET TEZKAN
Kazasız belasız yeni yıla girdik
YENİ yıla üç çarpıcı...
MEHMET ALTAN
Medyaya bir öneri...
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın...
ÖMER LÜTFİ METE
Düşünce yapısında değişim
Şiddetin hiç değilse azalacağı...
REFİK DURBAŞ
'Şekerli'ye bürokrasi engeli
SAYIN Sağlık Bakanı Recep...
Şubat'ta parti lideri Mart'ta başbakan
Yunanistan'da devrim gibi karar... Başbakan Simitis, anketlerde...
Bush'tan Simitis'e: 2004, Kıbrıs yılı olsun
Bush, "Kıbrıs'ta uluslararası topluma yararlı bir tarih yazabiliriz"...
BİZE GÜVENİN
BİZE GÜVENİN
Sarı-kırmızılı renklerin son 10 yıla damgasını vurduğunu söyleyen...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.