kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sezer'den 2 veto
Doping ve silah ruhsatı affı döndü

SEZER, silah ruhsatlarının gecikmesinden doğan cezaların ve dopingli safkanların cezasının affedilmesini içeren iki yasayı veto etti. Gerekçe, yetersiz çoğunluk.

***

Sezer'den 2 veto

Sezer, OHAL bölgesinde haklarında soruşturma açılan koruculara ek süre tanıyan ve dopingli yarış atlarına af getiren iki yasal düzenlemeyi Meclis'e iade etti.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, "şampiyonlar şampiyonu" olarak ünlenen Grand Ekinos isimli atın da içinde olduğu yarış atlarına af getiren kanunu ve OHAL bölgesinde haklarında soruşturma açılan koruculara ek süre tanıyan kanunu veto etti. Sezer iki kanunu Meclis'e geri gönderdi.

'AF NİTELİĞİ İNCELENMELİ'
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kanunun yürürlüğe girmesinden önce at yarışları ile ilgili disiplin cezalarının tüm sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasını içeren düzenlemenin "Disiplin cezası affı" niteliğinde olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Sezer, gerekçesinde bu düzenlemedeki "Bunlar hakkında devam eden soruşturma ve davalar düşer" kuralının "af" niteliğinde olup olmadığının irdelenmesi gerektiğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Sezer gerekçesinde düzenlemede "af sözcüğünün geçmediğine dikkat çekti.

'KAMU DÜZENİYLE İLGİLİ'
Cumhurbaşkanı Sezer, at yarışlarında oynanan ''müşterek bahislerin'' büyük tutarlara ulaşması ve yarış kazanan at sahibine, yarış gelirleriyle orantılı ikramiye ödenmesi, yarışların dürüstlüğünün sağlanmasına yönelik bu cezaların aynı zamanda "Kamu düzeni'' ile doğrudan ilgili olduğunu gösterdiğini kaydetti. 6132 sayılı At Yarışları Kanunu'na geçici bir madde eklenmesiyle, doping içeren ilaçlar aldığı gerekçesiyle yarışlardan men edilen yarış atları, defaya mahsus olmak üzere affedilmişti. Kanundaki değişiklikten önce, bir defa doping içeren ilaç alan at bir yıl, ikinci defa ilaç aldığı tespit edilen at iki yıl yarışlardan men ediliyordu. Üçüncü kez dopingli ilaç aldığı tespit edilen at süresiz olarak yarışlara katılamama cezası alıyordu.

BİR VETO DA OHAL'E
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, OHAL uygulamasının sona erdiği tarihten itibaren 45 içinde silah taşıma ruhsatlarını bulundurma ruhsatına dönüştürmeyenlere altı ay daha süre tanınması ve bunlar hakkındaki soruşturma ve davaların düşmesini öngören kanunu da geri gönderdi. Cumhurbaşkanı Sezer veto gerekçesi olarak, düzenlemenin "af" niteliğinde olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, iki düzenlemenin de TBMM'nin üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun oyu ile kabul edilmesinin Anayasal gereklilik olduğunu kaydetti.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Tayyip Erdoğan'a 'Clinton modeli'
 CHP rotayı Celal Doğan'a çevirdi
 Ortaklık sorgusu
 Hoca'nın düzeltme istemi de reddedildi
 Dokunulmazlık zırhına 3 gerekçe
 Plan revizyonuna asker rötuşu
YAVUZ DONAT
Güler yüzlü devlet
Ankara'dan Van'a uçarken, Maliye...
 atv 17.40
"Çocuklar Duymasın"
 Show TV 17.15
"Serdar..."
 Star 16.50
"Süper Kahramanlar"
 Star 18.00
"Passaparola"
 Kanal D 17.00
"Şansa Dansa"
 TRT 1 17.05
"Afacanlar"
Allah'ın Askerleri ortalığı karıştırdı
Amerika'daki bazı Müslümanlar, gençlerden oluşan bir futbol ligi...
ABD'den Yeşil Kart isteyen sayısı azaldı
2002 yılında Amerika'dan Yeşil Kart almak için form doldurup...
Çocukları sevindirecek
Çocukları sevindirecek
Divan Pub ve Kadıköy Belediyesi, yeni yıla girerken Kadıköy...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.