kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ritmik jimnastiğin altın kız kardeşleri
Ritmik jimnastiğin altın kız kardeşleri

Ritmik jimnastiğe gönül veren, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da kazandıkları birincilikler ile pek çok başarıya imza atan üç kız kardeş, şimdi de geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor.

Ritmik jimnastik sporunun üç altın kardeşi Ebru Turan, Banu ve Yıldız Avcıbaşı, tüm birikimlerini bu spora gönül veren miniklere aktarıyor ve geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyorlar. Türkiye ve Avrupa'da milli forma ile pek çok kez altın madalya kazanan kız kardeşler, "Bu işten para kazandığımız söylenemez ama emeğimizin karşılığında bir öğrencimizin başarısını görmek bizi çok mutlu ediyor" diyor. Kardeşlerin en büyüğü Ebru Turan, halen Jimnastik Federasyonu Başkanlığı'nda spor uzmanı olarak çalışırken, Banu ve Yıldız Avcıbaşı ise Ankara Kartal Spor Kulübü'nde antrenörlük yapıyor.

ANİDEN KARAR VERDİK
Kardeşlerinin de sporcu olmasında büyük payı bulunan Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu abla Ebru Turan ile bir yaş küçük kardeşi Banu, 1984'te ritmik jimnastik ile tanışmış: "O dönemde yüzmeyle ilgileniyorduk. Bir jimnastik kulübünün önünden geçerken ani bir kararla içeri girdik." Ve o günden sonra kız kardeşler, jimnastiğe gönül vererek başarıdan başarıya koştu. "Jimnastik, yaşam biçimimiz oldu" sözleriyle de Ebru, bu sporu ne kadar çok sevdiklerini dile getiriyor. Milli Piyango Hentbol Kulübü oyuncusu Tamer Turan ile evli olan Ebru, başarılarında annesinin de büyük payı olduğunu belirterek, şunları söylüyor: "Banu ile aynı kategorilerde yarıştık. Kimi zaman ben başarılı oldum, kimi zaman o beni geçti. Bu hem bizi hırslandırdı, hem de başarımızı ikiye katladı. Aslında bunda annem Hayriye Avcıbaşı'nın da emeği büyük. Onun sayesinde buralara kadar geldik. Bize her zaman destek oldu. Hiçbir müsabakamızı kaçırmadı. Onunla gurur duyuyoruz."

BU SPOR KAZANDIRMIYOR
Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olan Banu da, ritmik jimnastikten para kazanamadıklarını ifade etti. Bu sporun imkansızlıklar içinde yapıldığını vurgulayan Banu, şöyle konuştu: "Salona gelen öğrenciler, yeteri kadar bu spora eğilemiyor. Gerek dersleri gerekse ailevi durumlardan. Eğitim sistemimiz çok farklı. Spor okullarımız yok. Maddi olarak bir şey kazanmadığınız gibi yıprandığınızla, yorulduğunuzla kalıyorsunuz. Ama bir öğrenciye verdiğiniz emeğin karşılığında başarıyı görmek bizi mutlu ediyor."

JİMNASTİĞİ YÜRÜRKEN ÖĞRENDİ
Yıldız da, ablalarını örnek alarak, yürümeye başlar başlamaz ritmik jimnastik öğrenmiş. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi olan ve Banu ile antrenörlük yapan Yıldız, jimnastik yapanlara önemli bir öğüt vermeden edemiyor: "Bu sporu yapanlar, kesinlikle yediklerine dikkat etmeli. Belli yemek ve içecekler kesinlikle bir jimnastikçi için yasaktır. Ağır yemeklerden, çikolata ve tatlılardan kaçınmalıdır bir jimnastikçi." Yıldız, Octopus Dans Sporu Stüdyosu'nda da Latin dansları sporcusu ve eğitmeni olarak çalışıyor.

YILDIZ AVCIBAŞI
1991-2000 yılları arasında Türkiye ve Kulüplerarası; Türkiye üçüncülüğü, dördüncülüğü, beşinciliği ve altıncılığı bulunuyor.
Belgesi: Step-Aerobik 1. kademe yardımcı antrenörlüğü.

EBRU NURHAN TURAN
1986-93 arasında Türkiye ve Kulüplerarası; Türkiye ikinciliği, üçüncülüğü, dördüncülüğü, beşinciliği ve altıncılığı bulunuyor. Bu yıllar arasında 3 kez milli takıma seçildi.
Belgeleri: Ritmik jimnastik ikinci kademe antrenörlük, sportif aerobik ikinci kademe antrenörlük, ritmik jimnastik bölge hakemliği, sportif aerobik aday hakemliği.

BANU NURDAN AVCIBAŞI
1986-95 yılları arasında Türkiye ve Kulüplerarası; Türkiye ikinciliği, üçüncülüğü, dördüncülüğü, beşinciliği ve altıncılığı bulunuyor. Banu, bu yıllar arasında 4 kez milli takıma seçildi.
Belgeleri: Ritmik jimnastik ikinci kademe antrenörlük, ritmik jimnastik aday hakemliği.

ALİ ESER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Demirörenler'in en mutlu gecesi
 Önce insanım sonra doktor
 Parfüm için geldi tanıtıma gitmedi
 Polis baskın yaptı Hakan Bey kaçtı
 İç savaşın nedenleri
 Değişimi seviyor
 Romanya, Saint Benoit'yı örnek aldı
 Gerçek couture gerçek bir sanat
 e-devleti çok sevdik
 Şakir'e İsrailli gelin geliyor
 Bu şaraplar yıllandırılmıyor
 Mezeyle yetinmeli tatlıyla bitirmeli
HAKAN & UTKU
Ya değilse?!
Saddam saklandığı çukurdan çıkarılalı...
AYŞE TÜTER
Kaymaklı piliç
ZEYTİNYAĞININ içine ezilmiş...
Didem Çapa’ya bir dava da eski eşinden
Didem Çapa, önce Beykoz'daki yalısına düzenlenen operasyonda ele...
Yüreklerindeki ateş sönmeyecek
Elektrik sobasının perdeleri tutuşturduğu odada yalnız olan Mert, bir...
Japonya'da siyaset
TOKYO: Japonya gezimizde siyasetin ve AK Parti'nin "arka...
İş mi, aşkı mı?
İş mi, aşkı mı?
Kanal D'de spikerlik yapan sosyetik güzel Aslıgül Atasagun ile...
İşkadını oldu
İşkadını oldu
Demirören Şirketler Grubu ortağı Ergin-Esin Demirören çiftinin...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.