kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Didem Çapa’ya bir dava da eski eşinden
İkinci darbe

Didem Çapa, önce "tarihi eser baskınıyla" gözaltına alındı sonra eşinin bu bahaneyle açtığı velayet davasıyla sarsıldı

TÜRKİYE'NİN Çapamarka'yla tanıdığı Çapa ailesinde, yalı baskınıyla gündeme gelen skandalın altından velayet kavgası çıktı. Didem Çapa'nın boşanmak istediği eşi Ali Kutvan, gözaltı olayının ardından mahkemeye başvurdu.

ÇOCUĞUMUN RUH SAĞLIĞI BOZULDU
ALİ Kutvan, dilekçesinde oğlunun velayetinin kendisine verilmesini talep ederek şu gerekçeyi öne sürdü: "Annesi gözaltına alındıktan sonra, büyüme çağında olan 5 yaşındaki oğlum O.'nun ruh sağlığı bozuldu."

ÖNCE "BENİ EŞİM İHBARETTİ" DEMİŞTİ
KİMLİĞİ
saklı bir kişinin ihbarıyla gözaltına alınan Çapa, önce "beni eşim ihbar etti" demiş, sonra geri almıştı. Çapa, boşanma davasında ayda 3 milyar nafaka ile 50 milyar lira tazminat istedi.


***

Didem Çapa’ya bir dava da eski eşinden

Didem Çapa, önce Beykoz'daki yalısına düzenlenen operasyonda ele geçirilen 363 parça tarihi eser yüzünden gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı Bu olaydan sonra genç kadının eski eşi Ali Bülent Kutvan, "Annesinin gözaltına alınması ruh sağlığı bozdu" dediği 5 yaşındaki oğlunun velayetini almak için harekete geçti.

DEDESİ Çapamarka'nın kurucusu Bedii Çapa, babası ünlü sanayici Vecdi Çapa, annesi Maçka Sanat Galeresi'nin Sahibi Rabia Çapa. Dayısı ise armatör Kahraman Sadıkoğlu... İstanbul sosyetesinin en ünlü ailelerinden birinin kızı 40 yaşındaki Didem Çapa... Henüz 14 yaşındayken babasının harçlığını kesmesiyle ticaret hayatına 'merhaba' diyen ve birbirinden başarılı projenin altında imzası bulunan Didem Çapa, hayatının en zor günlerini yaşıyor.

BAŞARILARIYLA DİKKAT ÇEKTİ
Bir 'ihbar' üzerine Beykoz'daki yalısına düzenlenen, Hititler'den Romalılar dönemine kadar 363 parça tarihi eserin ele geçirildiği operasyonun ardından gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Çapa'ya en ağır darbeyi, ayrılmak üzere olduğu eşi indirmeye hazırlanıyor. 3. Boyut Proje Üretim ve İletişim Merkezi'nin kurucusu olan Didem Çapa adı ilk kez Nişantaşı Yılbaşı Festivali ile duyuldu. Şişli Belediyesi'yle birlikte gerçekleştirdiği kusursuz organizasyonun ardından 'Nişantaşı Bahar Festivali', 'Safiye Ayla ve Zeki Müren Anısına Ses Yarışması', 'Anıtkabir Kültür İnsanı Atatürk Fotoğraf Sergisi geldi...

BOŞANMA DAVASI AÇTI
Bir röportajında geride sümüklüböcek gibi pırıltılı bir iz bırakmak istediğini söyleyen Çapa, İstanbul'u ve İstanbullular'ı sanata doyurmayı başarırken, hayatını altı yıl önce İnteraktif Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Yazar Ali Bülent Katvan ile birleştirdi. Bu evlilikten dünyaya gelen beş yaşındaki A.M., çiftin mutluluklarına mutluluk katarken, Çapa iş ve sanat dünyasındaki başarılarıyla takdir edilmeye devam etti. Ancak genç kadın, sosyal yaşamda gösterdiği başarıyı evliliğinde yakalayamadı ve geçtiğimiz Mart ayında eşine karşı boşanma davası açtı.

ZEHİR ZEMBEREK SUÇLAMALAR
Boşanma dilekçesinde eşini sorumsuzlukla ve olumsuz hareketler sergilemekle suçlayan Çapa, "Birlikte yaşanılan evin, hiçbir sorumluğunu üstlememektedir. Evin elektrik, su gibi ana giderlerini bile karşılamamaktadır. Bu borçlar ödenmemektedir. Evin hizmetçi parasını bile karşılamamaktadır. Çocuğunun anaokul ücretini dahi ödememektedir" dedi. Eşinin kendisine yalancı diyerek hakaretlerde bulunduğunu da ileri süren Çapa, iki milyar lira tedbir nafakası, çocuğunun bakımı ve okul masrafları için üç milyar lira aylık nafaka ile 50 milyar lira tazminat istedi. Dilekçesinde velayetini almak istediği oğlunu eşiyle görüştürmek istemediğini de belirterek, bu yönde bir izin verilmemesini mahkemeden talep eden Didem Çapa, Fransız Koleji'nin anaokulu sınıfına giden küçük oğlunu da yanına alarak Beykoz'daki yalısında yaşamaya başladı. Kutvan ise, annesi ve ablasının yanına taşındı.

İLK DARBE OPERASYONLA GELDİ
Boşanma davasının görüldüğü Şişli Aile Mahkemesi, Ali Bülent Kutvan'ın 'tedbir nafakası' ödemesini, ayrıca oğlunu ayın belli tarihlerinde görebilmesi yönünde karar aldı. Ancak, Kutvan iddiaya göre küçük çocuğu gezdirmek için aldığı bir gün geri getirmedi. Bunun üzerine Didem Çapa, yeniden mahkemeye başvurdu ve Kutvan hakkında dava açıldı. Kayınvalidesini de tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan baba Kutvan halen küçük çocuk ile sosyal hizmetler uzmanı gözetiminde görüştürülürken Didem Çapa ilk darbeyi geçtiğimiz hafta İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerine gelen bir ihbar ile aldı. Mali Şube ekipleri 2,5 aylık bir takibin ardından Çapa'nın yalısına operasyon düzenledi. Operasyonda Hititler'den Romalılar'a kadar birçok döneme ait aralarında altın taçlar ve kemerin de bulunduğu 363 tarihi eser ele geçirilirken, Çapa gözaltına alındı.

EŞİNDEN ŞÜPHELENDİ
Ne olduğunu anlamadan kendisini polis merkezinde bulan Didem Çapa, sevk edildiği Beykoz Adliyesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 'Kolleksiyon yapıyorum. Belge için başvurmuştum ancak gelmedi. Ticari amaç taşımıyorum. Eşimin komplosuna kurban oldum" dedi. Yaşadıklarını yakınlarının da desteğiyle unutmaya çalışan Didem Çapa'ya en büyük darbeyi ise gözaltına alınmasına neden olarak gördüğü Ali Bülent Kutvan, vurmaya hazırlanıyor. Kutvan, Çapa'nın gözaltına alınmasından üç gün sonra boşanma davasının görüldüğü Şişli Aile Mahkemesi'ne başvurarak, büyüme çağında olan beş yaşındaki O.'nun olaylar sırasında ruh sağlığının bozulduğunu savunarak, velayetin kendisine verilmesini talep etti.

Atilla DİŞBUDAK

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Yüreklerindeki ateş sönmeyecek
 İşimi en iyi şekilde yaparım, sırrım bu
 Ulusu'nun komşusuna kedi-köpek baskını
 Ve mutlu son...
 Otizmi sevgiyle yeniyorlar
 Yaşamınızda ne eksik farkında mısınız?
 Dört yıl sonra hesap soruyor
 Galatasaray'da Sezar gibi kazık yedim
 Nişantaşı 2004'e festivalle girecek
ERGUN BABAHAN
AK Parti'nin eksiği
AK Parti, Türkiye'de mevcut sistemin...
ERDAL ŞAFAK
Japonya'da siyaset
TOKYO: Japonya gezimizde...
AHMET HAKAN COŞKUN
İki yazarın coşkusu
Bugünlerde Mine Kırıkkanat ve...
MEHMET BARLAS
Yenisi kurulmadan, "Ara Statüko" da rafa...
EMRE AKÖZ
H.C. Güzel'in hazin sonu
ÖNCE şunu söyleyeyim: Ben eski...
İYİ YILLAR BEŞİKTAŞ
İYİ YILLAR BEŞİKTAŞ
F.Bahçe'yi iki kez öne geçiren Van Hooijdonk, bir topu çizgiden...
KİM GİTSİN?
KİM GİTSİN?
Nobre'nin gelişi ile yabancı sayısı 7'ye ulaşan F.Bahçe, Alex ve...
Meclis, sabaha karşı sınırları değiştirdi
Meclis, sabaha karşı sınırları değiştirdi
DENİZLİ BÜYÜDÜ - Pamukkale'nin de aralarında bulunduğu Denizli'ye...
Karayolları cinnet yolları
Karayolları cinnet yolları
Bakan Yıldırım, karayolları için "cinnet noktası" dedi kurtuluşun...
Hastanelere 'hasta temsilcileri' geliyor
Hastanelere 'hasta temsilcileri' geliyor
Sağlık Bakanı Akdağ, rehin olaylarının yaşandığı hastanelere hasta...
Cemil Çiçek, Yargıtay'a başvurdu
Cemil Çiçek, Yargıtay'a başvurdu
Adalet Bakanlığı, 'Barış kazanacak' yazılı Kürtçe afişlerin...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.