kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kenan Onuk @ SABAH
 

Aurelio oyuna girince

F.Bahçe kendi sahasında coşkulu seyircisi önünde ancak tempolu oynarsa kazanabilir. Bu stadın sihri takımı hızlı ve etkili oynatıyor. Daum, yeniden eski hatasına döndüğü dünkü karşılaşmada orta sahayı yanlış kurunca, Fenerbahçe maça çok hızlı başlayan son haftaların flaş ekibi Denizlispor'un baskısına karşılık vermekte zorlandı. Daha kötüsü pozisyon yaratamadı. Tuncay ve Serhat golü düşünüyor, Van Hooijdonk zaten forvet, buna bir de aklı forvette olan Rebrov eklenince orta saha kurgusu tamamen zayıfladı. Ümit'le Selçuk orta sahada kalabalıklaşan ve çok hızlı oynayan Denizlispor'un baskılarına karşılık vermekte zorlandı. Petkov, önündeki Tuncay ile oynayamıyor. Dün de kötüydü. İkinci yarıda Aurelio'nun Petkov'un yerine oyuna girmesi, orta sahada Fener'i büyük ölçüde rahatlattı. Aurelio'nun katkısı F.Bahçe'nin tempoyu yükseltmesi ve rakip yarı alanda ani tehlikeler ve gol girişimlerinde bulunmasını sağladı. Gelen iki golde kaptan Ümit'in büyük payı vardı. Gerek Tuncay'a, gerekse Serhat'a yaptığı asistler mükemmeldi. Fenerbahçe, Denizlispor engelini Aurelio'nun katkısıyla geçti. Daum'un bu maçtan gerekli dersleri çıkardığını düşünüyoruz. Van Hooijdonk, Tuncay, Serhat ve Rebrov'un aynı anda takımda yer almalarının yarar sağlamadığı dünkü ilk yarı boyunca çok açık olarak bir defa daha görüldü. 4-2-4 sistemi 1960'lı yılların ortalarından 1970'li yılların ortalarına kadar geçen dönem için kullanılan bir taktikti. Sonraki yıllarda etkisi hızla azaldı. Orta sahanın gücü anlaşıldı, modern futbol 4-3-3 ile başlayıp 4-4-2'ye ve 3-5-2'ye ulaştı bugün. Takımların daha hızlı ve etkili olması orta sahanın büyük katkısına bağlı. Buradan pas gelmeden, hücum girişimleri orta sahadan başlamadan takımların pozisyon bulması, gol girişimlerini sağlayabilmesi ve kanatları da kullanarak rakip üzerinde etkili olması mümkün değil.

***


Orta saha oyuncuları bütün takımlar için kıymetli oyunculardır. Hem forvete, hem de defansa yardım eden, rakibi eksiltebilen, topa hakim oyunculardır. Dün akşamki maçta ikinci yarıda bir tek Aurelio'nun oyuna girmesi, Rebrov'un biraz daha dengeli oynamaya başlamasıyla oyunun nasıl tempo kazandığını ve Fener'in seyirci desteğini rakip üzerinde nasıl baskıya dönüştürebildiğini herkes gördü. Fenerbahçe'nin böyle oynaması lazım. Tuncay'ın artık istediği tarzda futbol oynamasına Daum'un izin vermesi lazım. Geçen sezonun yıldızı Tuncay, sol kanatta oynayamıyor. Ya forvet olacak, ya da ikili forvetin arkasında serbest oynayacak. Fenerbahçe'nin hücum gücü bu şekilde çok artacaktır. Serhat'ın da yeri kanat değil. O da Van Hooijdonk'un yanında ikinci forvet oynayacak, yahut bu yer Rebrov'a verilecek. Fenerbahçe'nin dördü de orta saha oyuncusu olan futbolcularla sahaya çıkması, takımın dengeli ve rahat oynamasını sağlayacak.

***


Fenerbahçe kötü bir kadroya sahip değil. Özellikle orta sahaya yapılacak iyi bir transfer takımın çok daha oynamasını sağlayacak. Dün akşam ikinci yarıdaki futbol, bu inancı iyice kuvvetlendirdi. Fenerbahçe'nin olmadığı bir şampiyonluk yarışının çok tatsız geçeceği ortada.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çok mu zor?   / 13-12-2003
 Fener dörtledi   / 08-12-2003
 Fener kazanabilirdi   / 01-12-2003
GÜRCAN BİLGİÇ
HOŞGELDİN FENER
İlk devre net fırsatları kullanamayan...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Sol işleyince
Fenerbahçe dün gece ikinci yarıdaki yüksek...
KENAN ONUK
Aurelio oyuna girince
F.Bahçe kendi sahasında coşkulu...
KAZIM KANAT
Komik bir hata
Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea...
HINCAL ULUÇ
Sebat geç kaldı
Akçaabat Sebatspor, karşılaşmanın son...
EROL KAYNAR
Şaka gibi!
Chelsea maçının şoku, UEFA Kupası'nda çekilen...
Denktaş: Planı reddetmek demek görüşmemek değil
Denktaş: Planı reddetmek demek görüşmemek değil
KIBRIS Türkü, "kader seçimi'' olarak nitelenen milletvekilliği...
Başbakan Kürtçe afiş skandalına el koydu
Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Kürtçe...
Filmdeki aşk gerçek olacak mı?
Filmdeki aşk gerçek olacak mı?
Jack Nicholson ve Diana Keaton'ın evlilik hazırlığında olduğunu iddia...
Kraliçe'ye ameliyat
Kraliçe'ye ameliyat
İNGILTERE Kraliçesi II. Elizabeth'in dizinden ameliyat...
Milyarlar havada uçuşacak
Milyarlar havada uçuşacak
Türk antika piyasasına yön veren Antik A.Ş'nin sahipleri...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.