kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dekorasyonu yapan New York'a gidecek
Dekorasyonu yapan New York'a gidecek

Başkentin gözde mekânlarından "Cafemiz"in yeni dekorasyonunu, kafenin 10. yılı için düzenlenen yarışmayı kazanan müşteri belirleyecek. Ödülü ise, 8 milyar lira ve bir hafta süreli New York tatili....

Başkentin gözde mekânlarının yer aldığı Arjantin Caddesi'nde bulunan "Cafemiz", bu sene onuncu yılını dolduruyor. Cafenin 10. yaşını ilginç bir fikirle kutlamayı plânlayan işletmeciler ise, hem cafeyi yeniden yaratacak hem de müşterileri sevindirecek 'Kendi cafenizi yaratın' başlıklı yarışmada karar kıldı. Cafenin eskiyen dekorunu yenilemek için müşterilerden görüş almayı düşünen ve bir yarışma düzenleyen cafe işletmecisi Gamze Üner, "Müşterilerimizin çoğu burada tanıştı, burada evlendi. Burası onların mekânı. Yeni dekoruna da onlar karar versin istedik" dedi. Açtıkları mekan yenileme yarışmasına çok sayıda iç mimarın başvurduğunu söyleyen Üner, "Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç'un jüri başkanı olduğu yarışmaya son başvuru tarihi 31 Aralık. Proje teslimi için son tarih ise 23 Şubat. Şu ana kadar 15'ten fazla iç mimar yarışmaya başvurmuş. Kazanan mimarın tasarımı mekânda kullanılacak. Birinci olan 8 milyarlık para ödülü ile mesleki tecrübesini artırması amacıyla tasarım cenneti New York'a seyahat kazanacak" diye konuştu.

BAŞVURU ÇOK
Mekân sahibi Gamze Üner, dekorun eskimeye başladığını belirterek, mekânı yenilemeyi düşündüklerini, fakat ne yapacaklarına karar veremediklerini, en doğru kararı müdavimlerinin vereceğini düşündüklerini söyledi. Mimar pek çok müşterisi olduğunu söyleyen Üner, "Yarışma açma fikrini geliştirdik ve rağbet görünce de uygulamaya karar verdik" dedi.

AMACIM MEKANI SEVDİRMEK
Üner, sonucu mart ayında açıklayacaklarını, birincilik ödülünü alacak olan tasarımın ise ağustos 2004'te mekânda uygulanacağını söyledi. Ankara'nın simgeleri arasına giren Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç'un jüri başkanı olduğu yarışmanın diğer jüri üyeleri ise, iç mimarlar odası başkanı yüksek iç mimar Levent Tümer ve Mimar Ersin Üner. Jüri Başkanı Buluç, "Cafemizin bu farklı fikrinin diğer işletmelere de örnek olmasını bekliyorum" derken, mimarların bu tip yarışmalarla daha da yaratıcı olacaklarına inandığını belirtti. Yarışmaya katılan Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü mezunu Fatoş Özsoy, Buraya yıllardır gelirim. Okuluma başladım, bitirdim bu süreç içersinde 'Cafemiz' hep hayatımda idi. Stres attığım ve hoş vakit geçirdiğim bu mekânı diğer insanlar içinde aynı havaya sokmak istiyorum. Bu amaçla yarışmaya katıldım ve tabii ki fikir de çok orijinal geldi" şeklinde konuştu.

OTEL YAPMAK İSTİYORUM
Bilkent İç Mimarlık mezunu olan bir diğer yarışmacı da Zeynep Güleç. Güleç, en büyük idealinin bir otel giydirmek olduğunu söylerken, Türkiye'de çok yaratıcı tasarımcılar olduğunu ve New York'a gidip o şehri mimari açıdan inceleyebilecek olmanın çok cazip geldiğini ifade etti.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 'Ajda'lı satırlar mahkemelik oluyor
 Elvis şarkılarını Erol Büyükburç'tan dinleyin
ESRA CEYHAN
Yakıştıramıyor ve hoşlanmıyorum
Erkeklerin çok renkli...
 atv 16.15
"Hoş Seda"
 atv 17.45
"Magazin Keyfi"
 Show TV 16.30
"Reyting Hamdi"
 Star 16.40
"Red Kit"
 Kanal D 16.30
"Pop Star"
 TRT 1 17.05
"Ya Hep Ya Hiç"
Hükümet taslak bekliyor YÖK oyalıyor
Hükümet taslak bekliyor YÖK oyalıyor
HÜKÜMET ile YÖK arasında yılan hikayesine dönen YÖK Yasa...
Barış afişleriyle savaş
Barış afişleriyle savaş
Van Sulh Ceza Mahkemesi, İHD'nin, 34 ilde panolara Türkçe ve Kürtçe...
İSTANBUL FLORYA'DA Dev akvaryum
Büyükşehir belediyesinin Florya sahilinde 23 bin metre kare üzerine...
Aydınlı talihliye rekor ikramiye
Biletine 300 milyar vuran talihli, devirli ikramiye ile 1.9 trilyonun...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.