kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hükümet taslak bekliyor YÖK oyalıyor
Hükümet taslak bekliyor YÖK oyalıyor

HÜKÜMET ile YÖK arasında yılan hikayesine dönen YÖK Yasa Taslağı metni, yeni YÖK Başkanı Erdoğan Teziç tarafından buzdolabına alınıyor. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) hazırladığı YÖK taslak metnini 15 Aralık'ta hükümet'e teslim etmek yerine YÖK Genel Kurulu'na sevk etme kararı aldı. Selefi Kemal Gürüz'ün izinden giden Teziç, taslak metni YÖK Genel Kurulu'nun ardından kuracağı Redaksiyon Komitesi'nde değerlendirdikten sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunup, görüş alacağını açıkladı. Teziç, bununla da yetinmeyerek "hava şartları uygun olursa" üniversiteleri tek tek dolaşarak, konsensüs sağladıktan sonra metni hükümete sunmayı planladığını söyledi.

GÜRÜZ'E ÖVGÜ
Üniversitelerarası Kurul, Alt Komisyon'un hazırladığı metni değerlendirmek amacıyla dün toplandı. Toplantı öncesi eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, yeni Başkan Teziç'e görev devir teslimi yaptı. ÜAK toplantısının düzenlendiği salona da Prof. Dr. Teziç ile Prof. Dr. Gürüz birlikte geldi. ÜAK Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış, yeni atanan ve eski başkanın birarada bulunduğunu belirterek, "Yükseköğretimin bir köprüden geçtiği, anlamlı bir tören yapacağız'' dedi. Konuşmasında, Prof. Dr. Gürüz'ün büyük hizmetlerini şükranla anacaklarını ifade eden Prof. Dr. Teziç, onun 8 yıllık görev süresi içinde, üniversiteleri Avrupa liginde oynayacak bir takım haline getirdiğini belirtti. Prof. Dr. Gürüz de kürsüye gelerek, Teziç'e sarıldı. Gürüz, Prof. Dr. Teziç'i kutlayarak YÖK Başkanlığı'na atanmasını, "Fevkalade isabetli bir seçim'' olarak niteledi.

'KUCAĞIMDA BULDUM'
Gürüz'ü yolcu eden yeni YÖK Başkanı Teziç, Kurul üyelerine hitap etti. Hükümet'in beklediği taslağı "kucağımda bulduğum bebek" diye nitelendiren Teziç, bu taslağın ÜAK'dan sonra YÖK Genel Kurul'unda tartışılması gerektiğini söyledi. Teziç, şöyle dedi: "Görüşmeden doğrudan hükümete gönderirsek usul eksikliği olur. Hukuki zaafiyet olur. Sonra bir alt komite kurarak, redaksiyon çalışmasını yapmalıyız. Ardından ben ön bilgileri vermek amacıyla Cumhurbaşkanını ziyaret edeceğim. Bizi bu makamlara atayan yüksek makama bilgi vermek etik açıdan gerekli. Başbakan Erdoğan'la da randevu istedim, önümüzdeki hafta görüşeceğim. Bu konuda bağlayıcı takvim vermek doğru değil. Hükümete sunmadan önce genel bir konsensüs sağlamak amacıyla, hava şartları uygun olursa, tüm üniversiteleri dolaşıp, metin üzerinde mutabakat da arayacağım."
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Barış afişleriyle savaş
 'Kürtçe yayın' renklendi
YAVUZ DONAT
Bir bürokrasi masalı
Nuh peygamber bugün yaşasaydı neler...
 atv 16.15
"Hoş Seda"
 atv 17.45
"Magazin Keyfi"
 Show TV 16.30
"Reyting Hamdi"
 Star 16.40
"Red Kit"
 Kanal D 16.30
"Pop Star"
 TRT 1 17.05
"Ya Hep Ya Hiç"
İSTANBUL FLORYA'DA Dev akvaryum
Büyükşehir belediyesinin Florya sahilinde 23 bin metre kare üzerine...
Aydınlı talihliye rekor ikramiye
Biletine 300 milyar vuran talihli, devirli ikramiye ile 1.9 trilyonun...
'Ajda'lı satırlar mahkemelik oluyor
'Ajda'lı satırlar mahkemelik oluyor
Müjdat Gezen'in henüz piyasaya çıkmayan kitabındaki anılara ilk...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.