kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 
İşe alışma yolları
Tarihte Bugün

İşe alışma yolları

Bugün 1 Aralık Pazartesi. Maalesef günler su gibi aktı. Koskoca 9 gün bir solukta tükendi ve o kara gün geldi, çattı. Bugün işbaşı. O kadar dua ettiniz ama ne yazık ki, dün gece kar da yağmadı. Yollar açık ve en yakın tatile 5 gün var ki, o da sıradan bir hafta sonu tatili. Durun ağlamayın. Panik yok. Biz buradayız. Yanınızdayız. Sakin olun. Önünüzde birkaç seçenek var. Seçim sizin. Birini yapın ve bu kabusu atlatın.

ADAPTE OLUN
Aslında herkesin sizden beklediği de bu. "Bir rüyaydı ve yaşandı bitti" deyip masanıza oturun ve çalışmaya başlayın. Bu pek çok kişinin, özellikle de patronunuzun dileği. Peki bu kolay mı? Asla değil. 9 gün bu, boru mu? İnsan tatile çıkmadan önce ne iş yaptığını bile unutur. İçinizde bu derece vahim durumda olan vakalar varsa önerimiz, hemen çevrenizdekilere şöyle cümleler kurmanız; "Benim gibi bir doktor da bunu yaparsa yuh artık... Şeytan diyor ki, mühendisim falan deme çak ağzına bir tane... Eee reklamcıyız falan ama biz de insanız kardeşim bir yerde... Ben ki, yılların muhasebecisiyim basit bir toplama işlemini nasıl yapamam, şaştım kaldım vallahi" Bu cümleleri, meslekleri çoğaltarak, "Kim mühendis, sen mi? Ne doktoru ya, kafayı mı yedin? Muhasebe de nereden çıktı şimdi?" gibi tepkiler kesilene kadar sürdürün. Tepkiler hangi meslekte kesilirse siz tatile çıkmadan önce o mesleği yapıyordunuz demektir.

İNKAR EDİN
Bir diğer yol da bu. Kendinizi inkar edin. Aynadaki zavallıyı tanımamazlıktan gelin. Bakmayın siz herkesin "Hadi işe... Nerede kaldın" gibi müdahalelerine. 'İnsanlar çift yaratılırmış' lafı tam da bugün için söylenmiş. Siz o değilsiniz. Sizin önünüzde koskoca bir tatil var. Bakın keyfinize.

DİRENİN
Tatil bitmedi. Tabii ya, tatilin 9 gün veya 5 gün olmasını kim belirliyor ki kardeşim? Zevkler ve renkler tartışılmıyorsa tatil süreleri de kişiden kişiye değişir. Tatil daha bitmediiii... İşte bu kadar. Ne kadar direnseniz kârdır. Şeker Bayramı neden 3 gün bi kere? Mesela kurban 4 gün. Ayrıca bugünün pazartesi olduğu ne malum?! Asırlar evvel biri çıkıp bugün pazartesi dedi diye sonsuza kadar değişmeyecek mi bu? Belki o ilk gün pazartesi değildi, cumaydı. Buyurun bakalım. Direnin, bugün pazartesi değil. Tatil daha bitmedi. Hepsinden önemlisi tatil verilmez, alınır kardeşim. Tatile uzanan eller kırılsın.

HALİNİZE ŞÜKREDİN
Bakın bu da bir yol. Hatta en iyisi. Tatil bittiyse bitti. Ucunda ölüm yok ya?! Hemen beterin beteri var, diye düşünün. Halinize şükredin. Ya şu an işe gitmiyor olsaydınız da Popstar jürisinin karşısında şarkı söylüyor olsaydınız? Ya da 'Çocuklar Duymasın' dizisindeki yeni Meltem'i sizin oynamanıza karar verilseydi de siz şimdi "Aman Meltem karakterine zarar gelmesin" diye paranoyalık sınırlarında bitap düşmüş dolanıyor olsaydınız? Ya da en kötüsü, elinizde neşter, yüzünüzde anlamsız bir yığın mimikle, Galatasaray'ı kurtarma operasyonu yapmaya çalışıyor olsaydınız?! Aman aman evlerden ırak. Siz iyisi mi, koşun işinizin başına. Direnmenin bir anlamı yok. Gerçeği kabullenin. Başlayın çalışmaya. Ne demişler, çalışmak kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın. Yoksa laf böyle değil miydi? Neyse, boş veriiiin. Hem şunun şurasında öğle tatiline ne kaldı ki

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Standart buymuş meğer   / 03-12-2003
 Meraklısına gereksiz bilgiler   / 02-12-2003
 İşe alışma yolları   / 01-12-2003
GÜLSE BİRSEL
Yanağında bir beni mutlaka olsun...
Bunu da yaşadım...
ESRA CEYHAN
Ev hanımı olmak...
Dünya zamanıyla, takvimler 2003'ü...
HAKAN & UTKU
Deli haberleri
*Deli deliyi gördü değneğini saklamadı.
AYŞE TÜTER
Fındık revanisi
Yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın. Un,...
Amcaoğlunu isteyerek öldürmedim
Popstar yarışmasının yıldızı Bayhan Gürhan’ın gelecekle ilgili...
Yeni aşkı bir mafya babası
DÜNYANIN en ünlü top modellerinden Naomi Campbell şimdi de bir...
Alkol beyni küçültüyor
YENİ bir araştırmanın sonuçlarına göre alkol özellikle orta...
Akatay Project Göksel’e eşlik ediyor
Akatay Project Göksel’e eşlik ediyor
BUGÜNE kadar Türk müzik endüstrisinde neredeyse tüm popüler isimlere...
Anjelica Akbar ve Asena yine sahnede
Anjelica Akbar ve Asena yine sahnede
DOĞU ile Batı müziğinin sentezi olan ve her sergilenişinde büyük...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.