kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Amcaoğlunu isteyerek öldürmedim
İkinci Doğuş vakası

Popstar’ın yıldızı Bayhan Doğuş gibi parçalanmış bir ailenin çocuğu çıktı

AMCA oğlunu öldürüp iki yıl hapis yatan Bayhan'ın, henüz 4 yaşındayken annesi intihar etti, 13 yaşındayken ablası kazada öldü. Bayhan Gürhan "Yalnız büyüdüm. Geçmişimi hatalarım nedeniyle geride bıraktım" dedi.

***

Amcaoğlunu isteyerek öldürmedim

Popstar yarışmasının yıldızı Bayhan Gürhan’ın gelecekle ilgili hayalleri amcasının oğlunu öldürdüğü gerçeğinin ortaya çıkmasıyla yıkıldı Babaannesinin parasını çaldığı için amcaoğlunu yaralayan ve ölümüne neden olan Gürhan, “Onu kurtarmak için her şeyi yaptım” diyor.

Parçalanmış bir hayat, zor ve parasız günler, kimsesizlik, yalnızlık ve ardından gelen şöhret. Bizler için çok tanıdık, çok bildik bir öykü... Öykü aynı kalıyor, kahramanlar değişiyor sadece... Bu bildik öykünün kahramanı dün Doğuş'tu, bugün ise Popstar yarışmasının favorisi Bayhan Gürhan... Bayhan da tıpkı Doğuş gibi parçalanmış bir ailenin çocuğu. Doğuş da sokaklarda büyümüştü, adını değiştirmişti, tecavüzden dolayı hüküm giymişti. Bütün bunları, bütün bu geçmişi şöhretle örtebileceğini düşündü ama başaramadı. Gerçekler kısa sürede ortaya çıktı. Haftalardır devam eden Popstar yarışmasında halktan en yüksek oyu alarak finale kalan Bayhan Gürhan da, önünde açılan yepyeni pencerelerden yarınlarına bakmaya çalışıyordu. Ama geçmişi onun da önüne dikildi. Bayhan'ın 6 yıl önce işlediği cinayet suçundan hapis yattığı ortaya çıktı. Amcasının oğlunu öldürmüştü. Hapiste yatmıştı. Cezaevi günlerinde de bir kişiyi yaralamıştı.

"MORALİM ÇOK BOZUK"
Kendisine telefonla ulaştığımda sesi duyulmayacak kadar zor çıkıyordu. "Bir şey konuşmak istemiyorum. Moralim yerinde değil." dedi. Merkez Ajans'tan Nazan Erdem'in ulaştığı bilgileri, unutmaya çalıştığı geçmişini satır satır okudum ona; sessizce dinledi. Bayhan 1980 yılında doğmuş. Annesi Kezban Gürhan o dört yaşındayken geçirdiği bunalım sonucu intihar etmiş. Almanya'da olan baba Sebahattin Gürhan gelip çocuklarını almış. Bazen Almanya'da olmuşlar, bazen Adana'da. O yıllarda ablası Adana'da yaşayan söz yazarı Murat Özyaman'la nişanlanmış, resmi nikahları da kıyılmış ve düğün öncesinde Almanya'ya gitmiş. Ama bir trafik kazasında hayatını kaybetmiş. Adana'da ağıtlar yakılarak toprağa verilmiş, Gürhan o zamanlar 13 yaşındaymış. Zor geçmiş çocukluk günleri. Parasız, sevgisiz. İki kez marketten hırsızlık yaparken yakalanmış. Ve sonra amca oğlu Mehmet Ali Gürhan'ı bıçaklayarak öldürmüş. Ben bunları anlattıktan sonra, "Ben geçmişimi çoktan kapatmıştım. Bu hatayı unutmak istiyordum. Yepyeni bir hayata başlamak istiyordum." dedi. "Bunların ortaya çıkacağını hiç mi tahmin etmedin?" diye sordum. Tahmin ediyormuş ama buna hazırlıklı değilmiş.

"ÖLÜMDEN DÖNMÜŞÜM"
Zorlukla konuşturabildim Bayhan'ı. Geçmişini anlattı. Hepsini mi? Tabii ki hayır. Ama bu kadarı bile onun yaşadıklarını gayet güzel anlatıyor; "4 yaşımda annemi kaybettim. Çocukken sürekli hastalanırmışım. Ölümcül rahatsızlıklar geçirmişim. Hayatımı babaannem kurtardı. Beni o büyüttü. O benim hem annem, hem babam, hem kardeşim gibiydi. Amcamın oğlu sürekli babaannemin parasını çalıyordu, onu rahatsız ediyordu. Defalarca uyardım. "O ikimizin de babaannesi" diye son kez uyardığımda iyice tartıştık ve kavga oldu. Bacağından yaraladım. Onu kurtarmaya çalıştım, hastaneye ben götürdüm, polisleri de ben çağırdım. Ama kurtaramadım. Ben kötü bir insan değilim. Yüreğim ve benliğim güzelliklerle dolu. Yalnızlıklar içinde büyüdüm, hayatım çok zor geçti. Babaannem ben askerden gelmeden önce vefat etmişti. Kendime bir hayat kurabildiğimi söyleyemem."

"HALK KARAR VERECEK"
Yaşadıklarından kendine dersler çıkarttığını söylüyor Bayhan. "Doğru bir yaşam oluşturmaya, doğru bir yol çizmeye çalıştım. Dürüst olmak, insan gibi yaşamak istiyordum. Şimdi geçmişimin yüzüme vurulması çok üzücü" diyor. En çok halkın vicdanında vereceği kararı merak ediyor; starlık yolunda yürüyüp, hayatına açtığı yeni pencereden yarınlarını görebilecek mi, yoksa geldiği umutsuz hayata geri mi dönecek? En çok bunu merak ediyor... Kötü sonucu da kabullenmeye hazır; "Ben halktan biriyim. Yoksulluğumla, acılarımla onlardan biriyim. Onlar beni olduğum gibi kabul etmişti. Şimdi yine onlar karar verecek..."
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Yeni aşkı bir mafya babası
 Alkol beyni küçültüyor
 Ozon deliği uyarısı
 Fitch, Koçbank’ın destek notunu artırdı
MANSUR FORUTAN
Sosyal bir yara
Günümüzde erkek olmak gerçekten de zor.
MEHMET BARLAS
Terörizmin de, yobazlığın da dini olmaz.. Bunlar dini...
ALİ KIRCA
Fetva!
Son on yıldır dünyanın çeşitli köşelerinde...
EMRE AKÖZ
Bayhan ‘pop müzik starı’ olabilir mi?
ASLINDA Bayhan...
İNFAZ ETTİLER
İNFAZ ETTİLER
Derbi gecesi uyuyamadığını söyleyen genç kaleci, “Başkanımızın ve...
Düztaban Yıldırım
Düztaban Yıldırım
Şadan Kalkavan, Başkan’ın onursuzlukla ve uğursuzlukla...
Bizi hızlı okumayın
Bizi hızlı okumayın
AB büyükelçileriyle toplantı yapan Başbakan, “Lütfen bizi hızlı...
YÖK’te bir dönem kapandı
YÖK’te bir dönem kapandı
AK Parti iktidarıyla, imam hatipler ve türban yasağını öne...
Mahallenin delisi bu kez ‘öldürdü’
Mahallenin delisi bu kez ‘öldürdü’
Öğretmen adayı Bahar, kendisine aşık gencin kurbanı oldu. “Mahallenin...
Nöbette kanlı kavga
Nöbette kanlı kavga
MALATYA'NIN Hekimhan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki olayda,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.